Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Tapınmak.

sersem

New member
Bu inanışta "tapınma" diye bir şey olmadığını söylüyorsunuz, fakat bazı insanların bazı eylemlerinin tek amacı Şeytanın taktirini kazanmak. Cümlelerin sonuna "Kayre Şeytan!" eklemenizle tabii ki bir problemim yok, ama okuduğum ve gözlemlediğim kadarıyla tapınma hiç yok da diyemem. Tapınmanın sadece birinin karşısında eğilmek olduğunu zannetmiyorum.

Bizi var eden ve kendisi gibi tanrılaştırmak, geliştirmek isteyen yüce bir varlığın, onun taktirini kazanmamızı isteyeceğini zannetmiyorum. Örneğin, tanrıların hoşuna giden veya gitmeyen şeyleri biz neden biliyoruz? Kimsenin kararlarına veya düşüncelerine dayanarak hareket etmek istemiyorum. Bu kişi bir tanrı, hatta bana can veren bir varlık, beni ben yapan kişi olsa bile. Bir zihine ve ruha sahip bir birey, tanrıları övmeden yükselemez mi?

Bu soru agresif bir soru değildir.

Bu inanışta "tapınma" diye bir şey olmadığını söylüyorsunuz, fakat bazı insanların bazı eylemlerinin tek amacı Şeytanın taktirini kazanmak. Cümlelerin sonuna "Kayre Şeytan!" eklemenizle tabii ki bir problemim yok, ama okuduğum ve gözlemlediğim kadarıyla tapınma hiç yok da diyemem. Tapınmanın sadece birinin karşısında eğilmek olduğunu zannetmiyorum.

Bizi var eden ve kendisi gibi tanrılaştırmak, geliştirmek isteyen yüce bir varlığın, onun taktirini kazanmamızı isteyeceğini zannetmiyorum. Örneğin, tanrıların hoşuna giden veya gitmeyen şeyleri biz neden biliyoruz? Kimsenin kararlarına veya düşüncelerine dayanarak hareket etmek istemiyorum. Bu kişi bir tanrı, hatta bana can veren bir varlık, beni ben yapan kişi olsa bile. Bir zihine ve ruha sahip bir birey, tanrıları övmeden yükselemez mi?

Lordumuz ve Babamız Şeytan ilk tanrıdır. Her tanrı, tanrı olmadan önce onunla yolları kesişir. Ama bizim tapınmaktan kastımız köle olmak değil. Biz sadece onları yüceltiyoruz ama kendimizi ezmiyoruz onlara ulaşmaya çalışıyoruz sadece. Düşman dinlerindeki insanlar olmayan bir varlık karşısında kendilerini ezerek köle olarak tapınırken, Biz Tanrılarımızı yücelterek ve kendimizi de onlara ulaştırmaya çalışarak tapınıyoruz.

Lordumuz ve Babamız Şeytan ilk tanrıdır. Her tanrı, tanrı olmadan önce onunla yolları kesişir. Ama bizim tapınmaktan kastımız köle olmak değil. Biz sadece onları yüceltiyoruz ama kendimizi ezmiyoruz onlara ulaşmaya çalışıyoruz sadece. Düşman dinlerindeki insanlar olmayan bir varlık karşısında kendilerini ezerek köle olarak tapınırken, Biz Tanrılarımızı yücelterek ve kendimizi de onlara ulaştırmaya çalışarak tapınıyoruz.
Tanrıların ilki, yani en güçlüsü olan Şeytan'ın, bizim tapınmamıza ihtiyacı olduğu bilgisine nereden sahibiz? Ayrıca dostum, benden daha yüce bir varlık, benim %100 bir şekilde iyiliğimi istese, beni her ama her kötü olaydan korusa, hatta beni tanrılaştırmak için kendi gücünün tamamını tüketse bile, kendisine tapınmazdım. Şeytandan daha güçsüz tanrıların da Şeytana tapındığını sanmıyorum. Seni bilemeyeceğim ama.

Tanrıların takdirini kazanmayı istemekte yanlış bir şey yok fakat özellikle yeni adanan kardeşlerimiz kendilerini geliştirmeden, istedikleri bazı şeyler için Tanrılara yalvarıp her şeyi onlardan bekliyor. Sırf bunun için ritüellere katılmak da evet hoş değil, hatta affedersiniz bizim dünyamızda birinden bir şey istiyorsunuz diye ona iyilik yapmaya benziyor ve buna yalakalık denir. Kafanıza takılan eğer buysa evet bu yanlış bir tutum ve desteklenecek tarafı yok. Ha ama kendini geliştiren ve bir yandan da Tanrılardan rehberlik isteyen kişilere 'tapınıyor' diyemezsiniz. Anne babadan, bir öğretmenden yardım istemek gibi bir şeydir bu. Tapınmaktan ziyade özenmek ve öykünmek durumumuzu ifade eden daha doğru bir kelime olur.

Tanrıları memnun eden şeyler evrensel. Biz mutlu olunca onlar da mutlu oluyor gibi basit bir cevap da verilebilir. Bize ahlak kurallarını da Tanrılar öğretti, bizim iyi-kötü olarak bildiğimiz şeyler onlar için de aynı. Üstelik bu iyi-kötü şeyler kavramını onlar uydurmadı, evrensel bir şeyi bize erkenden öğrettiler; yoksa halen bir salkım muz için karşı kabilenin reisinin kafasını odundan sopalarla ezen maymunsular olurduk.

Tanrılık seviyesine de Tanrılar olmadan gelinebilir mi bilmem, ruhani olarak belli bir seviyeye gelebilirsiniz elbette. Fakat kendi başına Tanrı olan bir tane Tanrımız var, o da Şeytan.

Bu arada agresif değilsiniz fakat çok bireysel ve biraz da anarşist düşünce yapınız var gibi gözüküyor, yanlışım varsa affola. Fakat gelişim yolunda başkalarından yardım almak önemli, sosyallik de insanı geliştiren bir şeydir.

Tanrıların takdirini kazanmayı istemekte yanlış bir şey yok fakat özellikle yeni adanan kardeşlerimiz kendilerini geliştirmeden, istedikleri bazı şeyler için Tanrılara yalvarıp her şeyi onlardan bekliyor. Sırf bunun için ritüellere katılmak da evet hoş değil, hatta affedersiniz bizim dünyamızda birinden bir şey istiyorsunuz diye ona iyilik yapmaya benziyor ve buna yalakalık denir. Kafanıza takılan eğer buysa evet bu yanlış bir tutum ve desteklenecek tarafı yok. Ha ama kendini geliştiren ve bir yandan da Tanrılardan rehberlik isteyen kişilere 'tapınıyor' diyemezsiniz. Anne babadan, bir öğretmenden yardım istemek gibi bir şeydir bu. Tapınmaktan ziyade özenmek ve öykünmek durumumuzu ifade eden daha doğru bir kelime olur.

Tanrıları memnun eden şeyler evrensel. Biz mutlu olunca onlar da mutlu oluyor gibi basit bir cevap da verilebilir. Bize ahlak kurallarını da Tanrılar öğretti, bizim iyi-kötü olarak bildiğimiz şeyler onlar için de aynı. Üstelik bu iyi-kötü şeyler kavramını onlar uydurmadı, evrensel bir şeyi bize erkenden öğrettiler; yoksa halen bir salkım muz için karşı kabilenin reisinin kafasını odundan sopalarla ezen maymunsular olurduk.

Tanrılık seviyesine de Tanrılar olmadan gelinebilir mi bilmem, ruhani olarak belli bir seviyeye gelebilirsiniz elbette. Fakat kendi başına Tanrı olan bir tane Tanrımız var, o da Şeytan.

Bu arada agresif değilsiniz fakat çok bireysel ve biraz da anarşist düşünce yapınız var gibi gözüküyor, yanlışım varsa affola. Fakat gelişim yolunda başkalarından yardım almak önemli, sosyallik de insanı geliştiren bir şeydir.

Bazı konulara katılmasam da bu açıklama tatmin etti, teşekkürler.

Tanrıların ilki, yani en güçlüsü olan Şeytan'ın, bizim tapınmamıza ihtiyacı olduğu bilgisine nereden sahibiz?
İhtiyacı olduğu için bunu gerçekleştirmiyoruz zaten. Neden birşeye ihtiyacı olsun ki ? Yüceltmekteki amacımız saygımızı ve sevgimizi fiili olarak belirtmek.
Ayrıca dostum, benden daha yüce bir varlık, benim %100 bir şekilde iyiliğimi istese, beni her ama her kötü olaydan korusa, hatta beni tanrılaştırmak için kendi gücünün tamamını tüketse bile, kendisine tapınmazdım.
Ne yaptığınız ve yapacağınız hakkında zerre gram ilgi duymamak ile beraber umrumda da değil. Cevap istediniz ve bende cevabımı verdim.

İhtiyacı olduğu için bunu gerçekleştirmiyoruz zaten. Neden birşeye ihtiyacı olsun ki ? Yüceltmekteki amacımız saygımızı ve sevgimizi fiili olarak belirtmek.

Ne yaptığınız ve yapacağınız hakkında zerre gram ilgi duymamak ile beraber umrumda da değil. Cevap istediniz ve bende cevabımı verdim.

Sakin ol adamım, burası senin inancına ait sorular sormak için üretilmiş bir website. Tartışmayı beceremiyorsan cevap verme.

Yüceltmek ayrı, tapınmak ayrı.

Sakin ol adamım, burası senin inancına ait sorular sormak için üretilmiş bir website. Tartışmayı beceremiyorsan cevap verme.

Hayatımda sakince vermiş olduğum cevaplardan birisiydi. Evet forumların bir amacıda bu. Bende amacına uygun bir şekilde sorunuza cevap verdim.

Siz, biz sadece "Hail Satan" dediğimiz için bile kul köle olmak anlamına gelen tapınmayı kast ediyorsunuz ama bu bizim için sadece yüceltmek. Bunu demek istiyorum.

Cümlelerin sonuna "Kayre Şeytan!" eklemenizle tabii ki bir problemim yok

Bak ne yazıyo burda xd

Daemonica dostum, 30 post atınca özel mesajlaşma açılıyor diye biliyordum fakat öyle değilmiş sanırım. Müsaitsen seninle tartışmak isterim. Fakat mesaj atamıyorum.

Bizi var eden ve kendisi gibi tanrılaştırmak, geliştirmek isteyen yüce bir varlığın, onun taktirini kazanmamızı isteyeceğini zannetmiyorum.
Takdir kazanmak dolaylı bir sonuçtur, iki taraf için de bir amaç ya da gelişim için bir etken değildir.

Bunu bir öğretmen veya öğrenci gibi düşünebilirsin nasıl bir öğretmenin sana ihtiyacı yoksa ama senin ona ihtiyacın var bilgi için
Aynı şey işte bize sunduğu yardımlar bilgiler için teşekkür etmeliyiz tabiri caizse ya bunları bize öğretmeseydi ? zaten kendini kurtarmış neden diğerlerine yardım etsin ki ? ama bizi yarı yolda bırakmadı bizimde gelişmemizi istiyor

Satanizm'i yaşarken kesin olarak uymamız gereken bir davranış biçimi yoktur. Hakaret sayılabilecek davranışların dışında, Tanrı/çalara istediğimiz gibi yaklaşabiliriz.

İsteyen Şeytan Baba'ya tapabilir ve hayatını buna uygun şekilde devam edebilir. İsteyen Şeytan Baba'ya tapmayabilir ama sevgi ve saygı gösterebilir, hayatını da buna göre şekillendirebilir. İsteyen Şeytan Baba'ya tapmayabilir, sevgi ya da saygı da göstermeyebilir. Bu tamamen kişinin nasıl davranmak istediğine bağlıdır.

Kısacası her şekilde yaklaşılabilir Şeytan Baba'ya. Kesin töreler yoktur. Herkesin Şeytan Baba ile ve Satanizm ile olan bağı özeldir, bir başkasına benzemez.

Şeytan Baba'nın tek isteği kendimizi geliştirmemizdir. "Bana tapacaksınız, sevgi ve saygı duyacaksınız" demez. Tapan ya da sevgi duyan birileri varsa bunlar tamamen kişinin kendi rızası sonucu doğmuş hâllerdir.

Birisinin hoşuna giden gitmeyen şeyleri biliyor olmamız Tanrı/çalara özel bir durum değildir. Gerçek hayatta sevgilinizin ya da arkadaşlarınızın sevdiği ya da sevmediği şeyleri bilmiyor musunuz? İlişkinizin olduğu kişinin özelliklerini ve tavırlarını bilirsiniz. Bu Tanrı/çalara özel bir olay değil, basit bir ilişki tutumudur.

Kardeşim ne dediğini bilmiyorsun sen neyin ne olduğunun farkında değilsin. bu soruları kendin düşün sonra bize sor. zaten çoğunu fark ediceksin.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back