Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Zeus'un gücü ve Tanrıların kişilikleri

Xaji

Member
Merhaba, esenlikler.

Aklımda bir soru var ve size de danışmak, fikirlerinizi almak için.

Tanrısal bir boyuta ulaşmak için ruhaniyet çalışmaları yapıyoruz. Peki, kibirli, egolu veya çok şımarık, gevşek biri de bu çalışmaları yapmasına rağmen bu boyuta ulaşabilir mi? Bu sorumun amacı şuradan kaynaklı: Biliyorsunuz ki hepimizin bir kişiliği var ve Tanrı boyutuna ulaşan insanlar, tüm Tanrılarla ve Zeus’la iyi mi geçinir? Tanrılar arasında kavga ve savaş olmaz mı? Bunun çok insansı bir düşünce olduğunu biliyorum ama Tanrı, çok üst bir model.

İki tanrı arasında savaş çıkarsa veya o tanrı isyankâr bir tavır sergilerse, Zeus bir tanrıyı tamamen yok edebilir mi? Böyle bir gücü var mı? Zeus, gerçekten sadık ve olgun Zevistleri mi Tanrı olarak seçiyor demek istiyorum. Fakat babamız da sonradan tanrı oldu diye biliyorum. Yani bir kişi Zevist olmasa bile bir şekilde tanrı olabilir diye biliyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

İkinci sorum ise şu: “Tanrı” deyince aklıma, tüm gezegenleri avucunda tutan bir boyut geliyor. Gerçekten böyle midir, yoksa bizim boyutumuzdalar mıdır? Gezegenler arası seyahat nasıl yapıyorlar? Duat’ta yaşayan canlıları biliyoruz, biz de burada yaşıyoruz. Peki, bizim gibi başka gezegenlerde de ruhaniyet çalışması yapanlar var mı?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Biraz karışık sorular olabilir ama gerçekten merak ettim.

Merhaba, esenlikler.

Aklımda bir soru var ve size de danışmak, fikirlerinizi almak için.

Tanrısal bir boyuta ulaşmak için ruhaniyet çalışmaları yapıyoruz. Peki, kibirli, egolu veya çok şımarık, gevşek biri de bu çalışmaları yapmasına rağmen bu boyuta ulaşabilir mi? Bu sorumun amacı şuradan kaynaklı: Biliyorsunuz ki hepimizin bir kişiliği var ve Tanrı boyutuna ulaşan insanlar, tüm Tanrılarla ve Zeus’la iyi mi geçinir? Tanrılar arasında kavga ve savaş olmaz mı? Bunun çok insansı bir düşünce olduğunu biliyorum ama Tanrı, çok üst bir model.

İki tanrı arasında savaş çıkarsa veya o tanrı isyankâr bir tavır sergilerse, Zeus bir tanrıyı tamamen yok edebilir mi? Böyle bir gücü var mı? Zeus, gerçekten sadık ve olgun Zevistleri mi Tanrı olarak seçiyor demek istiyorum. Fakat babamız da sonradan tanrı oldu diye biliyorum. Yani bir kişi Zevist olmasa bile bir şekilde tanrı olabilir diye biliyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

İkinci sorum ise şu: “Tanrı” deyince aklıma, tüm gezegenleri avucunda tutan bir boyut geliyor. Gerçekten böyle midir, yoksa bizim boyutumuzdalar mıdır? Gezegenler arası seyahat nasıl yapıyorlar? Duat’ta yaşayan canlıları biliyoruz, biz de burada yaşıyoruz. Peki, bizim gibi başka gezegenlerde de ruhaniyet çalışması yapanlar var mı?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Biraz karışık sorular olabilir ama gerçekten merak ettim.
İyi geceler.

1-) Zamanla Tanrısal boyuta eriştiğiniz zaman herşey artık tamamen sizin kontrolünûzde ve bilincinizde oluyor. Bu seviyede birisinin duygularını nasıl kontrol etmesi gerektiğini bildiği için o seviyededir.

Tanrılar kendi aralarında kaos çıkarmazlar çünkü onların doğasında olan birşey değil, onlar birbirlerine ihanet etmezler çünkü çoktan bunu aşmışlardır.

2-) Bu belki sizin bilinç altınızla ilgili olabilir daha öncesinde kafanızda böyle kurup devam etmişsinizdir.

Gezegenler arası seyahatlar yüksek ihtimalle ruhani olarak yapılıyor, ruhunuz orda oluyor bedeniniz değil.

Başka ırklar konusunda bir bilgim yok.

Peki, kibirli, egolu veya çok şımarık, gevşek biri de bu çalışmaları yapmasına rağmen bu boyuta ulaşabilir mi?
Ruhaniyet, oyunlardaki veya kitaplardaki gibi bir çeşit "seviye yükseltme" çalışması değildir. Ruhaniyet son derece gerçektir ve derindir.

Geliştikçe ve ilerledikçe, dolayısıyla da Tanrılığa yaklaştıkça, bu ve buna benzer şeylerden gittikçe arınırsınız. Yani Tanrı olmuş birinin bu tarz düşük seviyeli ve düşük kaliteli insani niteliklere sahip olması, direkt Tanrı olmanın kendisine zıt bir durumdur. Bu konu üzerine Yüksek Rahip'in vaazlarını okuyarak daha ileri seviye bilgi edinebilirsiniz.

Tanrılar arasında kavga ve savaş olmaz mı?
Tanrılar âşkın varlıklardır, kusursuz bir uyum ve organizasyona sahiptirler.

İki tanrı arasında savaş çıkarsa veya o tanrı isyankâr bir tavır sergilerse, Zeus bir tanrıyı tamamen yok edebilir mi? Böyle bir gücü var mı? Zeus, gerçekten sadık ve olgun Zevistleri mi Tanrı olarak seçiyor demek istiyorum.
Buradaki sorular, direkt soruldukları andan itibaren geçersiz kılınan sorulardır zira belirttiğim gibi Tanrılık böyle bir şey değildir.

Bu, daha ilk reenkarnasyonunda olan bir ruh, bir günde Kundalini yükseltirse ne olur diye sormak gibidir. Birincisi, zaten ilk baştan böyle bir şey mümkün olmayacaktır. İkincisi, böyle bir şey mümkün olabilse dahi... Mümkün olamazdı. Yani tamamen farazi ya da işleyişe aykırı sorular, ya çıkmaza girer ya da direkt geçersiz bir soru oldukları için cevaba ihtiyaç duymazlar.

Tanrılar kavga etmezler, zira böyle varlıklar değillerdir. Etselerdi zaten Tanrı olmamış olurlardı. Zira "kavga etmek", bizim insani olarak yaşadığımız ve deneyimlediğimiz, oluşuna da "kavga etmek" dediğimiz bir şeydir. Yani insana ait olan şeyleri Tanrılara uygulamaya çalışmak, hatalı bir mantık olması sebebiyle kendi kendini geçersiz kılacaktır.

Yani bir kişi Zevist olmasa bile bir şekilde tanrı olabilir diye biliyorum.
Burada muhtemelen Yahudilerin güç sistemlerine atıfta bulunuyorsunuz. Düşmanın ya da düşman varlıkların "güçleri" oldukça ileri seviye bir konudur ve bu onları Tanrı yapmaz. Gerçek Tanrılarımız karşısında da bu sözde Tanrılar tir tir titrer zira şeref ve güç ebediyen Zeus'a aittir.

Yukarıdaki basit paragraf sizin için konuyu özetlemeli, kafanız karıştıysa ya da anlatım olarak yetersiz kaldıysa belirttiğim gibi Yüksek Rahip'in vaazlarıyla ileri okuma yapmalısınız.

Genel olarak temel konularda kafanız karışmış gibi gözüküyor, bu konular üzerine okuma yaparak ve Koruyucunuza size anlayışta yardımcı olması için dua ederek ilerleyebilirsiniz. Bunları erken aşamalarda hâlletmeden, daha üst seviye ruhani konseptleri anlamakta ve algılamakta güçlük çekersiniz.

Burada muhtemelen Yahudilerin güç sistemlerine atıfta bulunuyorsunuz. Düşmanın ya da düşman varlıkların "güçleri" oldukça ileri seviye bir konudur ve bu onları Tanrı yapmaz. Gerçek Tanrılarımız karşısında da bu sözde Tanrılar tir tir titrer zira şeref ve güç ebediyen Zeus'a aittir.

Teşekkür ederim, Maelstorm abi, açıkladığınız için. Ay ile yükselebiliyorduk diye biliyorum ya da reenkarnasyonu yapıyordu sanırım. Karıştırdım öyleyse. Öncelikle temel şeyleri oturtmam lazım.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back