Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Bir sevdiğim hakinda

aerya

New member
dostlar iyi günler birşey sorabilirmiyim birinin bana karşı koruma büyüsü yapıp yapmadığını anlamak mümkünmü özel hayatımda bir kişi var ve yollarımız baya ayrıldı ama çok yakındık birbirimize destek çıkardık bazı konularda şimdi ayrıldıktan sonra baya geçti üstünden ama hala enerjisi yanımda gibi hissediyorum rüyalarımda görüyorum hayatımda çok çok zor dönem oldu sanki gitti yerde benimle aynı aynı şeyleri yaşıyor gibi hissediyordum ama her an yanımda her düştüğümde beni kurtarıyor gibi hissediyorum

Bazen en yakınınızı, en sevdiğinizi bırakmanız gerekir. Ben de yakın zamanda aynı durumu yaşadım, bizzat kendi ellerimle bu ayrılığı gerçekleştirdim; biz de birbirimize destek çıkardık ve fazlasıyla yakındık. O yüzden derdinizi çok iyi anlıyorum. Fakat her şeyi ruhaniyete yormak sağlıklı bir yaklaşım değil. Evet, ben de halen o kişinin varlığını yanımda hissedip eski yakınlık hissini tekrar tekrar hatırlıyor ve yaşıyorum fakat bu bir tür beklenti; karşı tarafın geri gelip eski güzel günleri tekrar yaşama isteğinin getirdiği bir beklenti. Geri gelebilirler mi? evet, bu sık karşılaşılan bir senaryodur fakat tüm odağınızı buna bağlamak sizi yıpratır.

'Değer' konusu dikkate değer çünkü günlük hayatımıza çok işlemiş bir mevzu. Güzel dilimiz Türkçeyi biraz irdelerseniz 'değer vermek' deyiminde değerin 'verildiğini', yani bizde olduğunu ve bizim bunu verdiğimizi göreceksiniz. Anlatmak istediğim şu; bir şeyin değeri sizin ona verdiğiniz değer kadar, sizin değerinizle ölçülen sübjektif bir durum.
Bu yazdığım şey karşılıklı ilişkilerde daha karmaşık hale gelir fakat temel hatlarıyla hep sabit kalır. Yazdığım şeyi çözümleyerek kendi değerinizi başkalarıyla ölçmemeyi öğrenin.

Yine de ikimizin durumundaki 'çok yakın olma' durumu işi duygusal bir karmaşa haline getiriyor. Siz halen onun size yakın olduğunu hissediyorsanız o da benzer hislere sahiptir, en sert kavgalarla ayrılmanın gerçekleştiği ilişkilerde bile bu böyle olur. Burada pragmatist yaklaşın; o kişi size çok şey katıyor muydu yoksa çok şey mi alıyordu? katıyorsa tekrar hayatınıza alın, alıyorsa çıkarın. Halk olarak 'sınır çizme' ile 'yersiz gurur' arasındaki farkı öğrenmemiz lazım. Mesela ben bana zarar geldiğini hissettiğimden ötürü kendim iletişimi sonlandırmış ve sınırımı belirtmiştim, fakat saçma bir sebepten bunu yapsam ve iletişimi tekrar açmamakta diretsem bu yersiz gurur olurdu.

Söylediğiniz her şeyi çok iyi anlıyor ve en iyi dileklerimi size iletiyorum. Bu 'ilahi süper plan!' falan değil fakat böyle olmaması bizim bundan hayat dersi çıkarmayacağımız anlamına gelmiyor. Dersinizi çıkarın ve doğru olanı yapın, haksızlığınız varsa kabul edin ve karşı tarafın da sizinle aynı durumları yaşıyor olma ihtimalini düşünüp ilk adımı siz atın.

Bazen en yakınınızı, en sevdiğinizi bırakmanız gerekir. Ben de yakın zamanda aynı durumu yaşadım, bizzat kendi ellerimle bu ayrılığı gerçekleştirdim; biz de birbirimize destek çıkardık ve fazlasıyla yakındık. O yüzden derdinizi çok iyi anlıyorum. Fakat her şeyi ruhaniyete yormak sağlıklı bir yaklaşım değil. Evet, ben de halen o kişinin varlığını yanımda hissedip eski yakınlık hissini tekrar tekrar hatırlıyor ve yaşıyorum fakat bu bir tür beklenti; karşı tarafın geri gelip eski güzel günleri tekrar yaşama isteğinin getirdiği bir beklenti. Geri gelebilirler mi? evet, bu sık karşılaşılan bir senaryodur fakat tüm odağınızı buna bağlamak sizi yıpratır.

Bu yazdığım şey karşılıklı ilişkilerde daha karmaşık hale gelir fakat temel hatlarıyla hep sabit kalır. Yazdığım şeyi çözümleyerek kendi değerinizi başkalarıyla ölçmemeyi öğrenin.

Yine de ikimizin durumundaki 'çok yakın olma' durumu işi duygusal bir karmaşa haline getiriyor. Siz halen onun size yakın olduğunu hissediyorsanız o da benzer hislere sahiptir, en sert kavgalarla ayrılmanın gerçekleştiği ilişkilerde bile bu böyle olur. Burada pragmatist yaklaşın; o kişi size çok şey katıyor muydu yoksa çok şey mi alıyordu? katıyorsa tekrar hayatınıza alın, alıyorsa çıkarın. Halk olarak 'sınır çizme' ile 'yersiz gurur' arasındaki farkı öğrenmemiz lazım. Mesela ben bana zarar geldiğini hissettiğimden ötürü kendim iletişimi sonlandırmış ve sınırımı belirtmiştim, fakat saçma bir sebepten bunu yapsam ve iletişimi tekrar açmamakta diretsem bu yersiz gurur olurdu.

Söylediğiniz her şeyi çok iyi anlıyor ve en iyi dileklerimi size iletiyorum. Bu 'ilahi süper plan!' falan değil fakat böyle olmaması bizim bundan hayat dersi çıkarmayacağımız anlamına gelmiyor. Dersinizi çıkarın ve doğru olanı yapın, haksızlığınız varsa kabul edin ve karşı tarafın da sizinle aynı durumları yaşıyor olma ihtimalini düşünüp ilk adımı siz atın.
Şöyle diyebilirim haklı haksız diye birşey yoktu normal yakındık bana çok şey katı sadece yollar ayrı düştü bir yana çevre kötüydü diyeyim çok zorluklar çekiyordu destek olurduk ama galiba durumu benden bile ağır olabilirdi kimseye yaşadığı şeyleri söyleyemezdi galiba sadece benle yakınlık kura biliyordu zamanında aynı ortamda onun sayesinde sanata olan sevgimi keşfettim bir zamanlar herkesten farklıydık çok dikkat çekiyordu kişiliği ile yani burda kötü anlamda değil baya sabırlı başarılı azimli kişiliği vardı şeytan baba onu korur umarım çok berbat çevremiz vardı değişen bir şey yok bakıcı gerici ikimiz bir olunca dertleri anlardık umarım iyidir tabi beni baya yıpratıyor bu yüzden engelleri aşıp tekrardan görüşebiliriz umarım lafı baya uzatım kusura bakma

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back