Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Kontrol

AlterOne

Member
Esenlikler,

Hayatımı, zihnimi ve benliğim bir anlamda kontrolsüz olduğu için bu başlığı açıyorum sevgili kardeşlerim.

Hayatımda böyle bir sorunun olduğunun uzun zamandır farkındaydım ama sebebini başka şeylere bağlıyordum. Şu an o sorunların çoğunu büyük miktarda çözdüm fakat bu sorun kaldı.

Özellikle bunları idrak ettikten sonra aklıma gelmesi sonucu sabit yıldızlarımı incelediğimde tamamen uyuşma fark ettim. Tabii ki yıldızlar tam tamına etki etmiyor farkındayım. Ama tam tamına ilişkilendirme yaptığıma eminim. Bilmeyen için örneğin körlük ile alakalı bir yıldız illa körlüğe sebep vermeyebilir; başka bir göz kusuruna sebep olabilir gibi. Bunun gibi şeyleri inceleyerek doğru çıkarımlar yaptığıma şüphem yok.

Kontrolden çıkmış bir insan yapabileceklerinden korkar. Madde bağımlılığı buna örnek olarak verilebilir.

Üzülüyorum ki bu hayatta uzun süre Andropod gibi yaşadım. Sanırım kalan tek pürüz kontrolsüzlük.

Kendime şunu soruyorum: Ben andropodlar gibi, hayvanlar gibi kontrol edilmeye mi muhtacım? Bir Spiritüel Satanist olarak bu kadar düşük bir varlık mıyım?

Yaptıklarımı ve eylemlerimi bir film gibi izliyorum bazen ve bu saçmalıklara gülemiyorum bile.

Zihnimin en derinliklerinde, en diplerden itibaren bir kontrolsüzlük hissediyorum.

Boşluk meditasyonu kesinlikle faydalı. Ancak bu sadece içimdeki duygu, düşünce ve fikirleri faaliyete dökmemi engelliyor. Bunların yaratılışını değil.

Ben böyle bir insan olmak istemiyorum.

Eminim ki aşırı analizci zihni kontrol altına alma gibi çalışmalar önerecek olan olacaktır. Pek bir işe yaramıyor. Çünkü kontrolsüzlüğüm sabah kalktığımdan itibaren başlıyor. Bu şey zihnime benden daha çok hakim gibi duruyor.

Bu kontrolsüzlük aynı zamanda beni diğer insanların yönlendirmesine açık yapıyor. Oysa kontrolüm olmalı ve bazı şeyleri kendim analiz edebilmeliyim. Ediyorum da zaten, fakat bu tamamen düzelmiş değil.

Tüm bunların kaynağı nedir? Aşmam için gerekli her şeyi yapmaya hazır olsam da çıkış yolu bulamıyorum. Tabi aslında aksine çıkış aramak yerine belki de zihnimin içinde yer bulup kontrol sahibi olmam gerekiyor... Ancak yapamıyorum. Kendimi disipline de sokamıyorum. Sanki uzayda rastgele bir yerlere savruluyormuşum gibi hissediyorum.

Binlerce yıllık evrimleşmenin sonucu bu forma gelmişken ve bu denli gelişkin bir bilince sahip olan bir organizma olarak böyle bir sorunumun olması çok apayrı tuhaf geliyor. Kontrolsüzsem bilincim ne işe yarıyor ki?

Yardımlarınızı istiyor ve bekliyorum sevgili kardeşlerim. Yardımı dokunan atacağını düşünen varsa bile yorum ve fikrini lütfen belirtsin.

İyi günler diliyorum.

Son bölümde bir yazım hatası yapmışım:

Yardımlarınızı istiyor ve bekliyorum sevgili kardeşlerim. Yardımı dokunmayacağını düşünen varsa bile yorum ve fikrini lütfen belirtsin.

Fazla kontrol beklentisi kişinin kontrolsüz hissetmesine sebep olabilir. Kontrolsüz hissediyorum demeden önce, kontrol etmek gibi bir beklentinizin olup olmadığını kendinize sormalısınız.

Bu tür duygular dönemsel de olabiliyor. Gerçek anlamda "kontrolsüz" ya da hayatları üzerinde kontrol sahibi olmayan insanlardan bahsedecek olursak, bunlar andrapodlar oluyor. Size ise kontrolsüzlük hissinin farkındasınız, gelecekte daha fazla kontrol sahibi olabileceğinize inanıyorum.

Sebepler yerine sonuçlara odalanmayı öğrenin, çünkü sebepleri sadece kısıtlı bir biçimde analiz edebiliyoruz. Bir şey olduğunda, belirli sebepleri olduğunu bilin fakat sebeplerini boş verin. Astroloji buna örnek olarak verilebilir. Olayları etkileyen birçok faktör var fakat bunların hepsini anlayabilmemiz için Tanrı olmamız gerekiyor. Bu yüzden ilgilenilmesi gereken sonuçlardır.

Yaşıyor olmaya bile bir sonuç gözüyle bakılabilir. Bunu mümkün kılan, arkaplanda bulunuyor diyebileceğimiz çok fazla şey var. Tüm bunları analiz etmek isteyen birisi elbette hiçbir şey üzerinde kontrolü olmadığını hissedecektir. Fakat sonuçlara odaklanmak kişiye kontrol hissi sağlayabilir.

Bir şeyden ne kadar çok emin olursanız, yanlışlanmaya o kadar savunmasız olursunuz. Bu da ilkel diyebileceğimiz bir savunmasızlık hissi yaratabilir. Kontrolsüzlükten kastınız bu olabilir. Bu yüzden aslında "bilmemek" ve şüphe, bizi gerçeklere götürebilir.

Esenlikler,

Hayatımı, zihnimi ve benliğim bir anlamda kontrolsüz olduğu için bu başlığı açıyorum sevgili kardeşlerim.

Hayatımda böyle bir sorunun olduğunun uzun zamandır farkındaydım ama sebebini başka şeylere bağlıyordum. Şu an o sorunların çoğunu büyük miktarda çözdüm fakat bu sorun kaldı.

Özellikle bunları idrak ettikten sonra aklıma gelmesi sonucu sabit yıldızlarımı incelediğimde tamamen uyuşma fark ettim. Tabii ki yıldızlar tam tamına etki etmiyor farkındayım. Ama tam tamına ilişkilendirme yaptığıma eminim. Bilmeyen için örneğin körlük ile alakalı bir yıldız illa körlüğe sebep vermeyebilir; başka bir göz kusuruna sebep olabilir gibi. Bunun gibi şeyleri inceleyerek doğru çıkarımlar yaptığıma şüphem yok.

Kontrolden çıkmış bir insan yapabileceklerinden korkar. Madde bağımlılığı buna örnek olarak verilebilir.

Üzülüyorum ki bu hayatta uzun süre Andropod gibi yaşadım. Sanırım kalan tek pürüz kontrolsüzlük.

Kendime şunu soruyorum: Ben andropodlar gibi, hayvanlar gibi kontrol edilmeye mi muhtacım? Bir Spiritüel Satanist olarak bu kadar düşük bir varlık mıyım?

Yaptıklarımı ve eylemlerimi bir film gibi izliyorum bazen ve bu saçmalıklara gülemiyorum bile.

Zihnimin en derinliklerinde, en diplerden itibaren bir kontrolsüzlük hissediyorum.

Boşluk meditasyonu kesinlikle faydalı. Ancak bu sadece içimdeki duygu, düşünce ve fikirleri faaliyete dökmemi engelliyor. Bunların yaratılışını değil.

Ben böyle bir insan olmak istemiyorum.

Eminim ki aşırı analizci zihni kontrol altına alma gibi çalışmalar önerecek olan olacaktır. Pek bir işe yaramıyor. Çünkü kontrolsüzlüğüm sabah kalktığımdan itibaren başlıyor. Bu şey zihnime benden daha çok hakim gibi duruyor.

Bu kontrolsüzlük aynı zamanda beni diğer insanların yönlendirmesine açık yapıyor. Oysa kontrolüm olmalı ve bazı şeyleri kendim analiz edebilmeliyim. Ediyorum da zaten, fakat bu tamamen düzelmiş değil.

Tüm bunların kaynağı nedir? Aşmam için gerekli her şeyi yapmaya hazır olsam da çıkış yolu bulamıyorum. Tabi aslında aksine çıkış aramak yerine belki de zihnimin içinde yer bulup kontrol sahibi olmam gerekiyor... Ancak yapamıyorum. Kendimi disipline de sokamıyorum. Sanki uzayda rastgele bir yerlere savruluyormuşum gibi hissediyorum.

Binlerce yıllık evrimleşmenin sonucu bu forma gelmişken ve bu denli gelişkin bir bilince sahip olan bir organizma olarak böyle bir sorunumun olması çok apayrı tuhaf geliyor. Kontrolsüzsem bilincim ne işe yarıyor ki?

Yardımlarınızı istiyor ve bekliyorum sevgili kardeşlerim. Yardımı dokunan atacağını düşünen varsa bile yorum ve fikrini lütfen belirtsin.

İyi günler diliyorum.
Öncelikle problemin ne olduğunu ve nasıl çözebileceğinizin az çok bilincindesiniz bu cidden takdir duyulası bir şey, bahsettiğiniz insan tiplemeleri hayattaki problemleri ve sorunları kabul edemezler. Siz büyük bir kısmını başarmışsınız, biz insanız ve kontrolü kaybetme hissi hepimizde olan bir şeydir kendinizi aşağı olarak görmeyin aksine yükseksiniz. Ben size şunu yap bunu yap meditasyon yap demeyeceğim, ne sizi kontrolsüzlüğe itiyor önce bunu bulun mesela bir şeyi elinizden kaybetmek mi ? Yoksa kendinize ve iradenize karşı bir kontrol kaybı mı bu tam olarak nedir sizi bu düşünceye sahip olduran, çünkü bu his hayatta ilerlemenizi de etkileyebilir sorunu bulun ve sorunu çürütün mesela;

X'i kaybedeceğim böylece her şey mahvolacak ve başa döneceğim.
bu bir düşüncedir kontrolü kaybetmenizr bağlı yaşayacağınız bir anksiyeteyi de getirir. Peki siz X'i hiçbir zaman kaybetmeyedebilirsiniz. Kontrol hep sizde de kalabilir. Aklınıza bu his geldiğinde bu metaforu kullanın sizi bir süre rahatlatacaktır. Bu hissin temeli neye dayanıyor peki bunu düşünün ailenizden gelen bir şey mi birisiyle yaşadığınız bir olay mı yoksa tamamen siz misiniz bunun sebebi bunu bulun ve bunu da çürütün
X yüzünden bu haldeyim ve kontrolsüzlüğüm onun bana yaptıklarıyla tetiklendi
X artık hayatınızda yok demek ki kaybedecek bir şey de yok değil mi bunlar hayatta uygulanması zor pratikler olabilir. Değişim cesaret ister ve insanlarda değişimden korktukları için her zaman alışık olduğu yolu seçer, o zaman 10 sene sonra ben kontrolsüzlüğümü yenemedim dememek için bugün değişmekten,tepki almaktan korkmayın. Bu his büyürse sizi çok daha zor bir şeye iteler unutmayın. Bu kaygıyı ya da hissi nasıl tanımlarsınız bilemem atlatmanız için seve seve yardımcı olurum esenlikle kalın

Ayrıca kendiniz dışında hiçbir şeyi kontrol edemezsiniz. Her şeyi kontrol etmeye çalışan birisi kendini bile kontrol edemez, kendini kontrol edebilen birisi ise "her şeyi" kontrol edebilir.

Meditasyon ve büyü pratikleriyle kontrol etmiş olmuyor muyuz aslında? Her şeyi kontrol edemeyeceğimizi biliyorum ancak kendimizle alakalı her şeye etki edebildiğimize inanıyorum.

Meditasyon ve büyü pratikleriyle kontrol etmiş olmuyor muyuz aslında? Her şeyi kontrol edemeyeceğimizi biliyorum ancak kendimizle alakalı her şeye etki edebildiğimize inanıyorum.
Siz önce kendinizi kontrol edin, fevri davranmayın relaz olun, dışarıyı kontrol etmeye kalkma, kendini aurani korudugun temizlediğin, zaman sanki böyle cam şişenin içindeymişin gibi olur, kimse sana etki edemez, hakikaten oluyor, bir ara Tanrı ritüelleri yaptım, ne faydalıymış, biz değerini bilmiyoruz biz tembeliz, sen dört elle bir sarıl bakalım, yemin ederim daha işe yeni başladım, tadilat işi aldım adam parayı iş bitmeden verdi, bu senem geçen senemden iyi,. bak 21 ocakta rtr var onu yap, o zaman dışarıya müdahale edersin Kayre ŞEYTAN @

Doğru. Boşluk meditasyonu buna örnek verilebilir, hatta yoga yapmanın enerji akışını sağlayıp enerjiyi özgürleştirmesi de buna örnek verilebilir. Enerji bedende serbest şekilde dolaştığında beden üzerinde daha fazla kontrol sağlamış oluyoruz.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back