CinnamonCake said:
Tarot için bir arkadaş daha vardı burada, o da yardımcı olur diye düşünüyorum.
Ay şimdi gördüm bunu. :roll:
Baştan başlayalım. Tarot astroloji ve numeroloji ile ayrışması imkansız bir şekilde bağlıdır. Yıldız kartındaki kadının Tanrıça Venüs'ün bizzat kendisi olduğu söylenir hatta. Venüs'ü 12 zodyak burcunu temsil eden 12 yıldızlı tacı ve gezegenin simgesiyle İmparatoriçe (III) kartında da görürüz. Sabah veya akşam yıldızı olarak bilinen Venüs, tanrıçamız A
starte'nin ve kimi zaman da Satan'ın ismi olmuştur. Ama kafanız karışmasın, Yıldız kartının gezegeni Jüpiter'dir. İmparatoriçe kartının gezegeni Venüs'tür.
8 tane 8 kollu yıldız, en parlakları Venüs. Astarte'nin 8 kollu yolu. İmparatoriçe, toprağın bereketi, doğurganlık, Venüs.
Yıldız kartında dökülen su Denge kartında bir kupadan diğer kupaya aktarılan sudur. Denge kartındaki gerilimi sürekli attığı topları tutması ve tekrar atması gereken bir hokkabaz gibi düşünün. Yıldız kartında su dökülür. Göz yaşları akar. Gerilim kırılır. Bu yüzden arınmakla alakalı bir karttır.
Araba, Savaş Arabası veya Chariot (VII)'de Tanrı Thoth'u görürüz. Thot siyah ve beyaz aslanları, yani bilinçaltını ve bilinçüstünü evcilleştirmiştir. Ancak elinde tuttuğu bir semer değil, Büyücü (1) kartında gördüğümüz büyücünün asasıdır. Bu asa gökten (spiritüellikten) aldığı enerjiyi yere (meteryale) aktarmaya yarar. Asılı Adam (12) tüm gizemi ve kurban rolüyle Neptün, Balık burcuyla ilişkilidir.
0, başlangıç öncesi; 1, başlangıç enerjisi; 10, tamamlanmayı gösterir bize. Bunlar zamanla öğrenilen şeyler. Şimdilik bilmek gereken Tarot'un numerloji, astroloji, spiritüel ve hayat yolculuğu ve sembollerle ilgili bir şey olduğu.
Tarot basit bir fal değildir. Bilinçaltı ve kollektif semboller aracılığıyla bazen kişinin kendi kendiyle yüzleşmesidir. Bazen bambaşka bir iletişim yöntemi olur. İletişime geçilen başka bir varlık da olabilir, enerji aracılığıyla geleceğin, geçmişin, kişinin bilmediği bazı şeylerin kendisi de.
Bazı şeyleri bilmediğimizi sanmamız o şeyleri bilmediğimiz anlamına gelmez. Bir yerlerde bilgi var. Biz ona ulaşmaya çalışıyoruz. Kocasına çok aşık bir kadını düşünün. Adam eve her gün yarım saat geç gelmeye başlar, bir anda giyim kuşamına dikkat eden birine dönüşür, pahalı parfümler sürmeye, spor yapmaya, karısına da durup dururken pırlantalar hediye etmeye başlarsa az çok tahmin edersiniz ki adam aldatıyordur. Ancak kadın eğer fark ederse ya kocasını ya da gururunu terk etmesi gerekeceğini bilir. Bu acıdan korunmak için tüm o işaretleri bilinçaltına gömer. Aslında içten içe bilir ama bilmez. Fark etmez.
Biz de o kadın gibi bir durumdayız. Tabiri caizse gözlerimizin önünde bir perde var. Bazı bilgilere rasyonel şekillerde ulaşamıyoruz. Biz de bilinçaltını, ruhun dişi tarafını kullanıyoruz. Semboller ve enerjiyi kullanıyoruz. Gözlerimiz, kulaklarımız ve çıkarımlarımızla erişemediğimiz bilgilere Tarot ile ulaşmaya çalışıyoruz. Soruyu soran da cevap olarak kartı seçen de biziz aslında.
Bu uzun girişten sonra ''nasıl''a gelelim. Tarot nasıl bakılır? Şey, önce bir deste lazım. Bununla ilgili
SS'ler İçin Tarot Destelerini yazmıştım.
Desteniz size ulaşınca kartları tek tek elinizde tutarken enerjinin el çakralarınızdan onlara aktığını hayal ederek Sowilo ve SATANAS titreterek temizleyebilir ve enerjiyle doldurabilirsiniz. Ben mavi ateşle yandıklarını hayal ediyorum.
Kart karma yöntemleri çeşit çeşit. Elinize nasıl rahat geliyorsa öyle yapın ama iskambil kartı karar gibi sert davranmayın. Önemli olan kararken düşüncelerinizi ve enerjinizi odaklayabilmeniz.
Kart seçme yöntemleri de çeşit çeşit. Bazen çekilmesi gereken kartı hissediyorsunuz. Bazen kart kararken kendisi düşüp açılıyor.
Tarot rasyonellikle değil bilinçaltı ve Yin ile ilgili olduğundan matematik işlemi anlatır gibi anlatmak mümkün değil.
Tarot yorumlarken kartlarınızı seçtikten sonra hesaba katılması gereken birkaç şey var.
Kartlara tek tek bakmadan önce elementlerine bakın.
Sonra numerolojik değerlerine bakın.
Daha sonra yönlerine bakın.
Kartların anlamlarına bakın.
Kartların birbiriyle ilişkisine bakın.
Mesela ben bugün ilk seferde 4 sonraki seferde 5 toplam 9 kart açtım ve hepsi hava veya ateş elementiydi. Bir tane bile toprak veya su elementi yoktu. Bu kartların hepsi ben kararken kendi kendine düştü. Biraz uzun sürdü ama bana çok yardımcı oldu. Elementler ile ilgili şurası
Çok Basit Astroloji: Elementler ve Avatar temel seviyede bilgi sağlayacaktır. Devam etmeden önce bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
Daha sonra rakamsal değerlerine baktım. 0 (Fool) kartını açmıştım. Değnek Ası (1) ve Değnek Beşlisi (5) de vardı. Son kart ise Kılıçların Prensi'ydi. Burada ne görüyorsunuz? Çok güçlü bir başlangıç enerjisi. 0 kartı Tarot'u başlatır. Değnek kartları Küçük Arkana'yı başlatır. Değnek Ası değnek kartlarını başlatır. Prens kartları saraylıları başlatır. Değnek Beşlisi tersti, bu da değneklerle birbirine girişmiş bir sürü kişinin (bu açılımda farklı fikirlerin mücadelesinin) sonunda kartın ters gelmesiyle bir sonuca vardıklarını gösteriyordu. Özetle bu açılımın sonucu: evet karar verildi, start verildi, git.
Kartların birbiriyle ilişkisi derken kastettiğim şey şu: Değnek Altılısı'nda gururlu bir şekilde atını süren kişi, Değnek Beşlisi'ndeki mücadeleden galip çıkan kişi.
Kılıç Dörtlüsü'nde yatan şövalye, Kılıç Üçlüsü'nde kılıç saplı kalbin sahibi.
Yıldız kartında dökülen su, denge kartında kaptan kaba aktarılan su. Araba kartında Thoth'un elindeki, Büyücü kartındaki büyücünün asası.
Kartların yönleri de vardır. Mesela Kılıç Şövalyesi atını doğudan batıya sürer. Bu doğusundaki (sağındaki, geldiği yer) kartın sebep, batısındaki (solundaki, gittiği yer) kartın sonuç olduğunu gösterir. Değnek Beşlisinde bütün değnekler farklı yönleri gösterir, bu yön belirsizliği ve kaos demektir. Değnek altısına geldiğimizde bütün değnekler düzdür. Bu da karar verildi demektir, kargaşa bitti, galip belli... Fool (0) kuzeybatıya bakar. Bu belirsizliğin yönüdür.
Birçok kartta karşınıza çıkacak bazı belli şeyler var. Arka plandaki dağlar, engebeli bir zemin, fırtınalı bir hava zorluk demektir. Çiçekler, meyveler bereket anlamına gelir. Azize kartında arka plandaki narlar, sağ ve solunda bulunan beyaz ve siyah sütünların (bilinçaltı ve bilinçlilik hali) arasında durmuş Azize'nin bu iki halin işbirliğiyle ürettiği yaratıcılık eserleridir. İmparatoriçe kartındaki başaklarsa daha dünyevi bir doğurganlık, zenginlik.
Burada her karttaki her sembolü, yönlerini, elementlerini, sayılarını, gezegenlerini yazmanın zaman kaybı olacağını düşünüyorum. Online kaynaklardan iyi bir seviyeye gelecek kadar öğrenmek mümkün.
Tarot çok kişisel bir şey. Tecrübeyle öğrenmek en iyisi. Seçtiğiniz kartı internete yazıp çıkan ilk üç siteyi baştan sona okusanız bilmeniz gereken her şeyi öğrenirsiniz. Gerisi sezgi.