Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Satanas ve Baalzebul Babalarımız Aynı Varlık mı?

Böyle bir durum söz konusu değildir ve sadece bu cümleyle bile, bu konular üzerindeki anlayışınızın zayıf olduğunu gösteriyorsunuz. Anlayışımız zayıf olursa, anlamakta güçlük çekeriz ve bir şeyleri anlayamazsak da, o zaman yanlış sonuçlara gideriz ya da duygusal gerekçelerle yoldan çıkarız. Bu tehlikeli bir durumdur, o yüzden size bunu izah edelim ve çözelim.

Teslis inancı, bir kere Hristiyanlığa ait bir şey değildir. Teslis, temelde bizden çalınmış bir Üçlülük (Trinity) temsilidir. Eğer Spiritüel Satanizm üzerine bilginiz varsa, düşmanın pek çok konsepti bizden çaldığını, yozlaştırdığını ve paketleyip, tekrar bize satmaya çalıştığını bilirsiniz. Düşman binlerce yıldır bize ait olan bir şeyi çalıyor ve o kadar aciz ki, bunun için Yahudi orospudan doğma bir piçi kullanmak zorunda kalıyor ama burada Teslis inancına evrilen Satanizm oluyor, öyle mi?

Tanrıların diğer medeniyetlerdeki miraslarına bakıyorum, Anu-Enki-Enlil var. Bu bir Üçleme değil midir? Asya'ya doğru gidiyorum ve Shiva-Brahma-Vishnu görüyorum. Antik Yunan'a geliyorum ve Dias-Poseidon-Hades ile karşılaşıyorum. Hatta şu an imzasında bu Üçlemeye atıf vermiş birine, Üçlemenin neden düşmanın Teslis inancına "evrilmek" olmadığını anlatıyorum. Eğer imzasına bunu yazmış biri bile şu yukarıdaki temel anlayışa sahip değilse, o zaman burada daha ne demeliyim bilmiyorum.

Yüksek Rahip vaaz paylaşıyor, "Pantokrator" sıfatının "Her şeyi elinde tutan" anlamına geldiğini ve Zeus'a ait olduğunu söylüyor, biraz araştırma için aratıyorsunuz ve karşınıza Pantokrator İsa diye bir mozaik çıkıyor. Ama tabii ki, biz biraz daha "evrilirsek" Adam ve Havva'yı da dine katarız, öyle değil mi? Sonuçta bu işin hiç alegori tarafı yok, ya da bunu araştırmak herhangi bir şekilde işimize gelmiyor ama kıt bir bilgiyle Tanrıların iradesini alaya almak kolayımıza geliyor.

Geldik, düşmanın bağlamıyla işe başladık ve hem bilgi kirliliğini ortadan kaldırdık hem de düşmanın ruhani güç sistemini kırdık. Şimdiyse düşmanın bağlamının ilkokul çocuğu seviyesi bir anlayış olduğunu kanıtlamış şekilde, Tanrılarımızın özüne yaklaştık ve ruhani anlayış olarak daha üst bir konuma yükseldik. Burada işin özeti bu şekilde.

Şimdi sırf "bir şeyler değişmesin" diye, ruhaniyetin giriş seviyesinde mi kalalım? İnsanlar "sindiremeyecek" diye düşmana boyun mu eğelim? "Sindirilemeyen" şey ne, baş Tanrının özüne yaklaştırılıyorsun, bundan ala sevinç duyabileceğin başka bir şey olabilir mi? Kendine biraz süre ayırırsın, vaazları ve yeni bilgileri okursun, psikolojik ve zihinsel olarak bunlarla hizalanırsın, dilersen saygıyla Zeus'a dua edebilir ve bu konuda ondan rehberlik de isteyebilirsin; ardından, çok daha pirüpak bir şekilde dosdoğru yoluna devam edersin!

Eğer imzanıza koyduğunuz anlatının ruhaniyette neyi temsil ettiğini bile bilmiyorsanız, Satanizm direkt Üçlülük ile gelseydi çok daha büyük problem yaşardınız. Ayrıca problem yaşayan sadece siz olmazdınız zira aynı sizin gibi, "Yahu siz Teslis'i alıp, isim değiştirmişsiniz, bu ne iştir?" diye soran bir sürü kişi olurdu. Zaten düşmanın bağlamında oluşan "Satanizm, Hristiyanlığın 'anti'sidir" anlayışını (tam tersi, Hristiyanlık, "Satanizm" olarak damgalanan orijinal Pagan inançlarına olan bir tepkiydi ama düşman bağlamında bu tersine çevrildi) düzeltmek için bunca yıl harcamışken, bir de Teslis vb. meselelerle mi uğraşsaydık? Bu işin nereye varabileceğinin farkında mısınız?

Düşmanın bağlamında kalmaya devam ederseniz, daima düşman dinlere olan bir tepki olduğunuz varsayılır ve sürekli bu konuda soru cevaplamak zorunda kalırsınız. Peki biz şu an ne yaptık? Kendi Antik Yunan bağlamımıza geçtik ve şu an rahat bir şekilde söyleyebiliyorum ki, düşman hırsızdan başka bir şey değildir! Biri beni Teslis hakkında sorgulamak mı istiyor, umurumda değil, Yahudiler daha portakalda vitamin iken benim Tanrılarım bunlardı, benden ne hadle cevap bekliyorlar? Mantığı anladınız mı?

Böyle bir şey söylenmiyor, söylenen kısımlarda da işin rengi daha farklı. Yukarıda verdiğim Orion/Du'at örneğini hatırlayın. Siz bu "iki" yerin, aslında tek bir yer olduğunu; sadece, isim farklılığı olduğunu biliyorsunuz. Bu yerde ne olduğuna dair de ufak bir fikriniz var, yani temel anlayış var. Tamamen cevapsız bir soru değil.

Bu noktadan sonra soracağınız ileri seviye bir sorunun oluşturacağı iki problem var. Birincisi, böyle bir sorunun, sorunun yapısı gereği ileri seviye olacak olmasıdır ve ileri seviye soruların cevaplarını, ancak ileri seviye iseniz bilebilirsiniz. İkincisi, size bu ileri seviye sorunun cevabı söylense dahi, bunu anlamayacaksınızdır. "Nasıl Tanrı olunur?" diye sorarsınız, deriz ki yükselir ve Magnum Opus'u gerçekleştirirsiniz. Bunun adımlarını da açıklarız ve temel bir anlayışımız da vardır ama o eylemi gerçekleştirmenin özünü, size kelimelerle veremeyiz.

Dilin sınırlarını zorlayarak o kelimelere sahip olabilseniz dahi anlayamazsınız. Görme eylemini istediğiniz kadar açıklayın, hiçbir şey o eylemi gerçekleştirerek yaşanılan öz deneyimi anlatamayacaktır. Şimdi bu basit örnekleri problem çektiğiniz ya da bahsettiğiniz durumlara uyarlayın ve ardından anlayacaksınız.

Sizi inanın çok iyi anlıyorum ama bu iş duygularla olmaz, zayıflıkla olmaz, anlayışsızlıkla olmaz. Bu iş için çok yukarıda olmalıyız, çok yükselmeliyiz, çok ilerlemeliyiz. Hâlen kalbi kırıkken Şeytan'a sığınmış yaralılar olarak davranamayız. Şeytan bize muazzam bir güç bahşetti ve bu güçle beraber dönüşüyoruz. Bu güç öyle bir şey ki, bize hayatın entropik kuvvetlerine karşı yıkılmadan ayakta durma şansını veriyor. O zaman ne yapacağız, entropik kuvvetlere boyun eğerek sızlanacak mıyız yoksa gerçeğin takipçileri mi olacağız?

Seçim sizin.
Kardeşim mesele bir kişinin ruhani idrak seviyesi değil, insanlar bunu karıştırıyor sürekli. Bu meseleyle ilgili üyelerin yorumlarını tek tek okudum. Bir insanevladı dahi “Şeytan ile Baalzebul nasıl aynı varlıklar olabilirler, aklım almıyor…” tarzı bir durumda değil zaten. Mesele herkes tarafından kolayca ruhani olarak sindiriliyor, idrak ediliyor, kavranıyor orasına ne dersen de.

İşi herkesçe zorlaştıran şey anlatıların ilkokul, ortaokul, lise, üniversite seviyelerinde olması değil, anlatıların sürekli olarak değişmesi. Mesela cidden Satya=Şeytan=Lucifer=Zeus eşitliğinin çok böyle spiritüel bir ilerleme gerektirdiğini düşünüyor musun? Bunun hepinizin aklınıza yatması için yıllar süren bir ruhani talim mi gerektiriyor?

Bundan yıllar önce yahudilerin kökeni ile ilgili anlatılar başkaydı, sonra o da değişti şu an başka bir şey oldu. Onda da millet şok geçirdi sonra yine tanrıların işine akıl sır ermez, bunun için yüksek bir idrak seviyesinde olmamız gerekiyor dendi ve üzerinden geçildi. Şu an Şeytan/Zeus ile de aynısı oluyor. Yine yıllar önce hain bir başrahip vardı (rahibe de olabilir) onun yazılarında bir tanesinde Şeytan’ın Zeus olduğunu söylemişti, bizzat okumuştum. E ne oldu kadın haklı mı çıktı şimdi? Hain haliyle ruhaniyette bizden daha mı ileri seviyedeydi?

Hala alegoriden, edebi kavramlardan, belagattan bahsediyorsunuz arkadaşlar. Çift isimli insanlardan bahsediyorsunuz yok Ahmet olarak da çağırsan aynı kişi yok Mehmet de. Yok İstanbul yok Constantinopolis. Yok New York yok New Amsterdam.

Güzel kardeşlerim, tekrarlıyorum, mesele bu değil.

Hepinizi seviyorum.

İşi herkesçe zorlaştıran şey anlatıların ilkokul, ortaokul, lise, üniversite seviyelerinde olması değil, anlatıların sürekli olarak değişmesi. Mesela cidden Satya=Şeytan=Lucifer=Zeus eşitliğinin çok böyle spiritüel bir ilerleme gerektirdiğini düşünüyor musun? Bunun hepinizin aklınıza yatması için yıllar süren bir ruhani talim mi gerektiriyor?
Topluluğun ruhani seviyesi yükseldikçe, mevcut bilgi birikiminin de bizimle birlikte seviye atlamasını istemiyor musunuz? Sonsuza kadar Şeytan ile Beelzebul'un göklerde şarap içtiğini mi düşünelim, Tanrıların özlerinin restorasyonuna dair herhangi bir heyecan hissetmiyor musunuz? Sizde bu duyguların yaşanmaması beni açıkçası düşündürüyor.

Zeus-Lucifer birleşimi, önceki yıllardaki seviyemize kıyasla ileri seviye bir ruhani konudur ve evet, topluluğun gelişimini gerektirir. 20 yıl önce zemin kattan işe başladıysak, yavaş yavaş basamakları çıka çıka birinci kata ulaştık. Hayat böyle ilerler, hele ki bizim gibi düşmana boyun eğdiği için yok olma eşiğini kıl payı atlatmış bir tür için, işler hayli hayli böyle ilerler. Ayrıca bunu anlamanın ruhani ilerleme gerektirmediğini düşünmenizi ilginç buldum, daha 1-2 mesaj önce size Teslis'in neden çalıntı bir konsept olduğunu açıkladım, belki hatırlarsınız.

Son olarak belirteyim, anlatıların "sürekli olarak" değişmesi gibi bir durum söz konusu değil, zira bu keyfi bir mesele değil. Yani Yüksek Rahip bir sabah kalkıp, ben ToZ'da bir şeyleri değiştireyim demez. Topluluğumuzun en güçlü üyesi ne kadar ilerlediyse ve toplumu ne kadar yüceltebildiyse, biz de ancak o kadar ileride olabiliriz. Ayrıca biz ruhani kültürümüzün büyük bir bölümünden ayrı düştüğümüz için, Antik Yunan insanlarının normal kabul ettiği şeyleri daha yeni anlayabiliyoruz zira bizim baştan inşa etmemiz gerekiyor.

Bundan yıllar önce yahudilerin kökeni ile ilgili anlatılar başkaydı, sonra o da değişti şu an başka bir şey oldu. Onda da millet şok geçirdi sonra yine tanrıların işine akıl sır ermez, bunun için yüksek bir idrak seviyesinde olmamız gerekiyor dendi ve üzerinden geçildi.
Bahsettiğiniz muhtemelen 2023 yılındaki Yahudilerin Demistifikasyonu vaazları. Birincisi, üyeler tarafında herhangi bir "şok geçirme" durumu söz konusu değildi ve "şok geçiren" üyeler olsa dahi, bunlar ruhani olarak gelişmiş olanlar değildi. Zeus-Lucifer meselesinde de böyle oldu. Tanrıların kendisiyle bizzat ilişkisi olan insanlar kısa sürede duruma adapte oldu ve anlayış olarak üst bir seviyeye çıktılar. Oysa ki bakıyorsunuz, 10 günlük hesaplar ortalığı karıştırmaya çalışıyor. ToZ'a dair herhangi bir anlayış değişimi gerektiğinde, bunlar vaazlarla zaten açıklanıyor. Yani sadece vaazları okuyup, bunun üzerine düşünmek ve sorunuz varsa sormak bile durumu "idrak" etmeniz için yeterli. Burada yazdığınız her şey abes ve kötü niyetli.

İkincisi, vaazların çevirisinde yine sorular sormuşsunuz ve Yüksek Rahip için, sanki kendisi sıkışınca bir yerlerden hikaye sıkmış gibi anlatmışsınız. Bu vaazlar üzerinden neredeyse iki yıl geçti ve iki yıl sonra, bakın neredesiniz? Anlayış olarak aynı noktadasınız ve hâlen Satanist maskesi takarak topluluğu deşmeye çalışıyorsunuz. Mesajlarınız bilişsel çelişki dolu.

Yani birbirlerine zıt fikirler aynı anda var olmaya çalışıyor, doğal olarak da ciddiye alınabilecek bir şey oluşmuyor.

E ne oldu kadın haklı mı çıktı şimdi? Hain haliyle ruhaniyette bizden daha mı ileri seviyedeydi?
Elbette haklı çıkmadı. Düşman sizin dostunuz değildir, böyle bir sözde "bilgiyi" size vermezler.

Sorduğunuz soruyla alakalı Yüksek Rahip Hooded Cobra'nın aşağıdaki mesajını okuyabilirsiniz.

Burada mesele, birkaç yıldır burada olmanıza rağmen; çelişkili fikirlerle, topluluğu deşmeye çalışmanız. Burada size verdiğim yanıtları tamamen "size" yönelik yazmıyorum ama mesajınızı okuyup, kafası karışacak insanlara yanıt olması için yazıyorum. 10 günlük hesapların troll mesajlarını "hızlı hızlı" okumak yerine, Yüksek Rahip'in vaazlarını okumanızı öneririm.

Bu hususta yetersiz bilgiyle deşmeye çalışmanızdan mütevellit, daha öte bir sorunuz olmadığı sürece konuyu sizin için kapatıyorum.

Kardeşim mesele bir kişinin ruhani idrak seviyesi değil, insanlar bunu karıştırıyor sürekli. Bu meseleyle ilgili üyelerin yorumlarını tek tek okudum. Bir insanevladı dahi “Şeytan ile Baalzebul nasıl aynı varlıklar olabilirler, aklım almıyor…” tarzı bir durumda değil zaten. Mesele herkes tarafından kolayca ruhani olarak sindiriliyor, idrak ediliyor, kavranıyor orasına ne dersen de.

Bundan yıllar önce yahudilerin kökeni ile ilgili anlatılar başkaydı, sonra o da değişti şu an başka bir şey oldu. Onda da millet şok geçirdi sonra yine tanrıların işine akıl sır ermez, bunun için yüksek bir idrak seviyesinde olmamız gerekiyor dendi ve üzerinden geçildi. Şu an Şeytan/Zeus ile de aynısı oluyor. Yine yıllar önce hain bir başrahip vardı (rahibe de olabilir) onun yazılarında bir tanesinde Şeytan’ın Zeus olduğunu söylemişti, bizzat okumuştum. E ne oldu kadın haklı mı çıktı şimdi? Hain haliyle ruhaniyette bizden daha mı ileri seviyedeydi?

Hala alegoriden, edebi kavramlardan, belagattan bahsediyorsunuz arkadaşlar. Çift isimli insanlardan bahsediyorsunuz yok Ahmet olarak da çağırsan aynı kişi yok Mehmet de. Yok İstanbul yok Constantinopolis. Yok New York yok New Amsterdam.

Hepinizi seviyorum.
Bu konu yeni olduğu için hepimizin kafası allak bullak desek yanlış olmaz, sorduğunuz sorular yanlış anlaşılabilir ve alakasız gördüğünüz cevaplar verilebilir; insanlık hali olarak görün, duygusal açıdan bizler de sizden çok farklı durumda değiliz.

Bahsettiğiniz güncellemeler öyle keyfi gelen şeyler değil, olamaz; hiç bir dinin özel günleri 'rastgele' tarihlerde gerçekleşmez. Mesela düşman ibadeti olan Cuma Namazı dahi her zaman Güneş Saatinde gerçekleştirilir. Ramazan ise her zaman Yeni Ay ile başlar. Bu durum çağlardan beri tekrarlanır, Antik Çağlarda da özel günler genellikle gökyüzüne göre belirleniyordu. Bahsettiğiniz güncellemeler de özel günlerde, biz belli başlı şeyleri aştıktan sonra bize açıklanıyor. Mesela Satanas Babamız ile Baalzebul Babamızın aynı varlık olması ne zaman açıklandı? Aslan burcunda Dolunay olduğu vakit. Son RTR takvimi 29 Ocak'ta sonlanacaktı, yani Kova burcunda Yeni Ay varken; fakat Yay burcunda Küçülen Ay varken bitti. Bu tarz şeyler kolektif olarak ilerlesek bile hemen açıklanamaz, hemen açıklansa gerçekten 'rastgele' zamanlarda açıklanıyor olurdu fakat burada gerçek bir dinden bahsediyoruz; kimse kafasına göre iş yapmıyor. Mesela Tanrıların Güç Ritüelleri var; Yüksek Rahip bunları hemen hazırlayıp yayınlayamaz mı? elbette yapabilir, fakat hem Tanrıların istekleri hem de maksimum etki için belli tarihler seçiliyor.

Diğer konu için yine Atatürk ile ilgili bir örnek vereceğim. Savaş sırasında Atatürk bol bol kitap okuyordu, fakat insanlar okula gitmektense savaşa gidiyordu ve kitap okumaları pek mümkün değildi. Atatürk bir gün çıkıp askerlerine geometri anlatmaya başlasa bu yararlı mı olurdu? ne işlerine yarardı? hiç bir işlerine yaramazdı. Yüksek Rahip seviye olarak bizden yukarıda olduğu için daha fazla bilgiye sahip, fakat sahip olduğu bilgileri bize bir anda sunsa verdiğim geometri örneğindeki askerlere dönecektik. Kaldı ki biz de bir savaştan yeni çıktık. Yüksek Rahip elbette bunu erkenden açıklayabilirdi, fakat ne işimize yarardı? "Ulan bak şu işe; Şeytan ile Baalzebul aynıymış, şimdi biz Onun temsil ettiği kavram için mi savaşıyoruz yoksa Onun kişiliği için mi? Nihai Bilinç için mi yoksa Tezahür Eden hali için mi?" diye tartışıp RTR yapmayı mı aksatacaktık?

Ek olarak bunların açıklanmasıyla ilgili şöyle bir durum da var, evet biz topluluk olarak ilerleyebiliriz fakat en nihayetinde bunları Yüksek Rahip açıklıyor; o da bu konuları her zaman bilmiyordu, o da halen bir insan ve halen yeni şeyler keşfedip öğreniyor. Mesela birisi size çizim yapmayı öğretebilir, aylar sonra da kendisi heykel yapmayı öğrenir ve size bunu da öğretebilir; bu kişi size heykel yapmayı öğretmeye çalışınca "Demek ki heykel yapmak diye bir mevzu varmış, neden daha önce anlatmadın ki? çizim yaparken iki boyutlu düşünüyordum, şimdi üç boyutlu düşünüyorum; şok geçirdim ve artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak..." tarzı şeyler mi söyleyeceksiniz? Bunun ne kadar... abes kaçacağını görüyor musunuz? Üstelik Yüksek Rahibin de kişisel bir hayatı var, bildiğim kadarıyla birinci sınıfa giden küçük bir oğlu dahi var; bu kadar meşgul bir aile babasına "Keşke bilgilere daha erken erişseydin, keşke daha erken öğretseydin bize; sen nasıl Yüksek Rahipsin, tüm bilgileri kütle halinde bize sunmayacaksan ne diye duruyorsun?" tarzında yaklaşmak cidden ayıp, sizin böyle yaptığınızı söylemiyorum fakat forumlarda bu kafa yapısında bir kaç insan gördüm; bu yaptığım genelleme de onlar için geçerli.

Ayrıca halihazırda 'üçleme' inancıyla ilişkilendirebileceğimiz tonla anlatıya sahiptik; bunu sadece meşhur "Zeus-Poseidon-Hades" üçlemesini kastederek söylemiyorum. Mesela "Cronus-Zeus-Dionysus" üçlemesi de vardır; Yaşlılık, Olgunluk ve Gençlik ile ilgili çok derin ve hayat dersleri çıkarabileceğiniz bir anlatıma sahiptir. Leydi Astarte ise Helen Mitlerinde "Demeter-Astarte-Afrodit" şeklinde bir üçleme ile karşımıza çıkar. Dişil enerjiyle ilgili bir alegori olarak Cronus öldürülünce karnından "Hera-Demeter-Rhea" isimli Tanrıça üçlemesi de çıkar. Başka anlatılarda Hekate "Üç Yönlü Tanrıça" olarak tanınır. Düşman Demonolojisinde 'Şeytani Üçleme' ile karşılaşmak mümkündür. Yani 'Teslis' inancımız zaten vardı, hatta bu yıllardır anlatılır; bizim şuan öğrendiğimiz tek yeni şey "Anu-Enki-Enlil" üçlemesindeki anlatının arka planından ve açıklamasından ibaretti. Anu bilinçsiz olan 'Tek Tanrı', yani Akaşa'dır; Enki buradan çıkabilecek 'Nihai Bilinç'; Enlil ise 'Nihai Bilincin Tezahürüdür'.

Burada mesele, birkaç yıldır burada olmanıza rağmen; çelişkili fikirlerle, topluluğu deşmeye çalışmanız. Burada size verdiğim yanıtları tamamen "size" yönelik yazmıyorum ama mesajınızı okuyup, kafası karışacak insanlara yanıt olması için yazıyorum. 10 günlük hesapların troll mesajlarını "hızlı hızlı" okumak yerine, Yüksek Rahip'in vaazlarını okumanızı öneririm.
Doğal bir eleştiriye bu kadar tepki vereceğinizi beklemezdim. Bir Deamonica Bey'in yanıtlarına bakıyorum, bir de sizinkilere. İkiniz de doğru söylüyorsunuz, kimse verdiğiniz yanıtları inkar etmedi zaten. İkiniz de bizim gibi benzer duygu durumları ve kafa karışıklığından geçmenize rağmen arada niyeyse bir üslup farkı var. Halbuki başta iyi gidiyordunuz. Bu başlık altında sorular soran hesaplar 10 günlük troll hesaplar değil aksine yıllardır Ss olan ve bu bilgiyi birden almanın şaşkınlığını yaşayan kişiler. Bakın ortada anlaşılmayacak bir şey yok. Daha ilk yanıtlardan çoğu şeyi zaten anladık. Anlamayanlar da gerçekten yeni hesaplar ama onların da troll olduğunu zannetmiyorum insan gibi soru sormuşlar. Burada asıl olan yıllardan beri var olduğunu sandığımız, yardım dilediğimiz, davet edip enerjisini hissettiğimiz, Şeytan meditasyonu yaparken Lord Beelzebul ile arasındaki enerjisel farkı idrak ettiğimiz, babacan ve dost canlısı maskülen enerjisine hayran olduğumuz varlığın aslında bir varlık değil kavram oluşu ve Satya'nın bir formu oluşunu birden öğrenmemiz. Bir zahmet şaşıralım ve kafamız karışsın. Doğal olarakta ortaya tepkiler ve sorular çıkıyor.

Yahudilerin ortaya çıkışı hakkındaki gerçeği öğrendiğimde önceki hikayelere göre daha mantıklı geldi ve hemen kabul edebildim. Ancak bunun aklıma yatması için birkaç günün geçmesi gerekiyordu. Bu birkaç gün sizin için fazlaysa diyecek bir şey yok.

Buradaki önemli nokta, bir noktada bütün meseleyi anlamak zorunda olmanızdır. Bu, Jos'un iddia ettiği şeyi geçersiz kılmaz; Beelzebub vardır ve olacaktır. Fakat daha da ileriye gitmeli ve İkiliğin verdiği ayrımı aşmaya ve her şeyi birbirine bağlayan şeylerin birliğini anlamaya başlamalıyız. Bu işlem ToZ aracılığıyla yapılır.

Buradaki önemli nokta, bir noktada bütün meseleyi anlamak zorunda olmanızdır. Bu, Jos'un iddia ettiği şeyi geçersiz kılmaz; Beelzebub vardır ve olacaktır. Fakat daha da ileriye gitmeli ve İkiliğin verdiği ayrımı aşmaya ve her şeyi birbirine bağlayan şeylerin birliğini anlamaya başlamalıyız. Bu işlem ToZ aracılığıyla yapılır.
Nasıl yani? Bunun benim dediklerimle ne alakası var? Siz yabancı forumdan mısınız?

Burada her türlü soruya yanıt verir, problem yaşayan her kardeşimize yardım ederiz. Bizden olmayanların saygısızlığına da çoğu zaman ciddi derecede toleransımız vardır. Bunları biliyorsunuz. Ayrıca bu konuların sorgulanması bizi hiçbir şekilde rahatsız etmez zira baş Tanrımızın özüne yaklaştığımız böyle sevinç dolu bir haberi sizlerle paylaşmak bizim için büyük bir keyif kaynağıdır. Bu yüzden bu konudaki sorulara büyük bir itinayla yanıt yazıyoruz, bazı konseptleri anlamanız için de kendi anlayışımız yettiğince sizlere aktarımda bulunuyoruz.

Buraya kadar her şeyin anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Burada üslubumun sakin bir tondan daha yüksek bir perdeye çıkmasının sebebi, "bizden" gibi gözüküp bizim gibi olmayanlara çok düşük seviye toleransımızın olmasıdır. Sizin şu an duygusal sebeplerle, kendisiyle yakınlık kurduğunuzu tahmin ediyorum veyahut üslubumuzdaki asertiflik, insanlardaki duygusal tepkileri küçümsüyormuşuz gibi hissettirebilir. Böyle bir durum kesinlikle yoktur, buradaki durumu çok iyi anladığımı defaatle belirttim zira bilgiyi öğrendikten sonra birkaç saat boyunca ağladığımı biliyorum. Resmen depresyona girdiğimi de biliyorum. Yakınlık, bağ, alışkanlık ne kadar kuvvetliyse; tepki de o kadar kuvvetli oluyor.

Burada söylediğim gibi, bizzat ben de, Şeytan ve Beelzebul'un gökte şarap içerek evreni yönettiğini düşünüyordum bir açıdan zira biz insanız. Tanrılar kesinlikle fâni varlıklar değiller ama biz öyleyiz ve öyle olmanın ötesine yükselene değin, onlarla ilgili neredeyse her şeyi bir şekilde "insanlaştırarak" anlamaya çalışacağız. Zeus-Lucifer birleşimi de pek çok açıdan bu yüzden zihni zorluyor, işin hem duygusal tarafında bir değişime gidiyorsunuz hem de kelimelerle etrafından dolaşmanız gereken zor bir ruhani konsepti anlamanız gerekiyor.

Troll hesaplarla ilgili olan söylemim buradaki kardeşlerim için değildi. Yabancı forumlardan bahsediyordum. Bu hususlar hakkında sürekli güncel kalmak için aktif olarak yabancı forumları da takip ediyoruz ve orada da nasıl bir durum oluştuğunu görüyoruz. Böyle değişikliklerin olduğu zamanlar topluluk için önemlidir zira bizden gibi gözüken ama öyle olmayanların ya da ortalığı karıştırmak için bir anda ortaya çıkan hesapların çok rahat görülebildiği dönemlerdir. Bunlar Türkiye için daha da kritiktir, bu konularda akıllı olmak lazım gelir.

Ayrıca bu konu hakkında ilk başta ben de sizin gibi düşünüyordum, yani "Beelzebul" adı altındaki varlığın birden geçersiz kılındığını, bunun yerine bir suret olarak Şeytan ile birleştiğini ama bunun da aynı zamanda "Şeytan" olarak bildiğimiz varlığın özünü değiştirmesi sonucu, bir açıdan alıştığımız iki baş Tanrının tanımadığımız tek bir varlığa dönüşmesi durumu. Halbuki durum böyle değildir ve bu, odaklanılması gereken bir nokta da değildir. Yani siz herhangi birini kaybetmediniz ya da sizden alınmadı veyahut bildiğiniz birinin özü değişmedi. Bu konu hakkında emin değilseniz bizzat Zeus Lucifer'a seslenebilirsiniz, bu konuda dua edebilir ve mental yönlendirme isteyebilirsiniz. Ben bunu istedim ve yardımı da oldu.

"ToZ" nedir

Nasıl yani? Bunun benim dediklerimle ne alakası var? Siz yabancı forumdan mısınız?
Şeytan ve Beelzebub meselesinde bahsettiğiniz kafa karışıklığı ve belirsizlik getiren değişime değiniyordu.

Doğal bir eleştiriye bu kadar tepki vereceğinizi beklemezdim. Bir Deamonica Bey'in yanıtlarına bakıyorum, bir de sizinkilere. İkiniz de doğru söylüyorsunuz, kimse verdiğiniz yanıtları inkar etmedi zaten. İkiniz de bizim gibi benzer duygu durumları ve kafa karışıklığından geçmenize rağmen arada niyeyse bir üslup farkı var. Halbuki başta iyi gidiyordunuz. Bu başlık altında sorular soran hesaplar 10 günlük troll hesaplar değil aksine yıllardır Ss olan ve bu bilgiyi birden almanın şaşkınlığını yaşayan kişiler. Bakın ortada anlaşılmayacak bir şey yok. Daha ilk yanıtlardan çoğu şeyi zaten anladık. Anlamayanlar da gerçekten yeni hesaplar ama onların da troll olduğunu zannetmiyorum insan gibi soru sormuşlar. Burada asıl olan yıllardan beri var olduğunu sandığımız, yardım dilediğimiz, davet edip enerjisini hissettiğimiz, Şeytan meditasyonu yaparken Lord Beelzebul ile arasındaki enerjisel farkı idrak ettiğimiz, babacan ve dost canlısı maskülen enerjisine hayran olduğumuz varlığın aslında bir varlık değil kavram oluşu ve Satya'nın bir formu oluşunu birden öğrenmemiz. Bir zahmet şaşıralım ve kafamız karışsın. Doğal olarakta ortaya tepkiler ve sorular çıkıyor.

Yahudilerin ortaya çıkışı hakkındaki gerçeği öğrendiğimde önceki hikayelere göre daha mantıklı geldi ve hemen kabul edebildim. Ancak bunun aklıma yatması için birkaç günün geçmesi gerekiyordu. Bu birkaç gün sizin için fazlaysa diyecek bir şey yok.
Bu konuda daha fazla tartışmak ana meseleden ziyade kişisel bir şeye dönüşmeye çok açık; fakat bizi daha çok birleştirmesi gereken bir şey yüzünden birbirimize darılmamız pek yakışıklı olmayacaktır. Üslubumu beğendiyseniz teşekkür ederim; fakat bu durumlar kişilikle alakalı olduğu ve herkes aynı kişilikte olmadığı için abartılı derecede olmadığı sürece insanları birbiriyle karşılaştırmak pek doğru değil. Mesela ben size daha kibar gözükürken Maelstorm Bey daha 'sert' gözükmüş olabilir fakat bu birimizin iyi, diğerimizin kötü olduğunu değil; sadece kendimizi ifade ediş biçimimizin farklı olduğunu gösterir. Örneğin ben pedagoji eğitimi aldım, genelde çocuklarla ilgili bir şey olsa da herkesin içinde bir çocuk vardır ve doğru yaklaşmayı bildiğiniz takdirde çoğu insan tarafından 'iyi birisi' olarak görülmeye başlanabilirsiniz; ben de kişiliğimden ötürü daha 'öğretmen' edasıyla yaklaşmaya çalışıyorum. Sert bir üslup bazen gerekli olabiliyor, bazen gerekmiyor; mesela Yüksek Rahip bile bazen çok sert ve sarkastik bir dil kullanıyor. Fakat bahsettiğim durumu dengeli hale getirmek duygusal iniş çıkışların olduğu dönemlerde zor. Ben son 1-2 ay içinde 2 tane çok sevdiğim yakınımı kaybettim, üstelik gerçekten kaybettim; dolayısıyla bu haber karşısında kafam karışsa da işin özünü idrak edince kimseyi kaybetmediğimi fark edip daha kolay rahatladım.

Böyle bir durum kesinlikle yoktur, buradaki durumu çok iyi anladığımı defaatle belirttim zira bilgiyi öğrendikten sonra birkaç saat boyunca ağladığımı biliyorum. Resmen depresyona girdiğimi de biliyorum. Yakınlık, bağ, alışkanlık ne kadar kuvvetliyse; tepki de o kadar kuvvetli oluyor.
Maelstorm Bey'in bu konuda samimiyetine yüzde yüz güveniyorum; ben ağlamadım fakat yaşadığım şok fiziksel anlamda da bana etki etti. Mesela o gün Aslan Dolunayı vardı fakat gece yarısında Ay Başak burcuna geçmişti; Ay bu burçtayken bağırsaklar ve mide problemleri daha belirgin hissedilebiliyor. Ben de o gün yaşadığım şokla yememem gereken bazı şeyleri yedim ve içtim, sonuç olarak halihazırda midemde olan Reflü ve Onikiparmak Bağırsağımdaki Ülser tekrar kendini belli etti ve o gece yarısı kalkıp kan kustum.

Anlayacağınız hemen herkes ciddi zorluk çekti, fakat direkt olarak bunu belirtmektense soğukkanlı düşünmeye çalışmak daha sağlıklı. Yaşadığım sorunları ise kendi içimde inancıma olan samimiyetimin sınanması olarak görüp gurur duydum diyebilirim; eminim Maelstorm Bey de benzer bir duygu içindedir. Kutsalımıza o kadar bağlıyız ki Ona yapılan ufak bir dokunuş dahi bizi tetikleyip hasta edebiliyor...

Burada üslubumun sakin bir tondan daha yüksek bir perdeye çıkmasının sebebi, "bizden" gibi gözüküp bizim gibi olmayanlara çok düşük seviye toleransımızın olmasıdır. Sizin şu an duygusal sebeplerle, kendisiyle yakınlık kurduğunuzu tahmin ediyorum
O kişiyi eski forumlardan tanıyorum. Okuduklarıma göre iyi ve bilgili bir SS'ti. Kendisini savunmamın sebebi tepkilerimizin benzer olması ve sizin nedenini çözemediğim şekilde sert çıkışmanız. Ben bizden olduğunu düşünüyorum. Şimdi cevap vermesinin sebebi şaşkınlığı olabilir. Böyle değilse ve kendisinin aslında ne olduğunu biliyorsanız tamam, öyle olsun.

Ayrıca bu konu hakkında ilk başta ben de sizin gibi düşünüyordum, yani "Beelzebul" adı altındaki varlığın birden geçersiz kılındığını, bunun yerine bir suret olarak Şeytan ile birleştiğini ama bunun da aynı zamanda "Şeytan" olarak bildiğimiz varlığın özünü değiştirmesi sonucu, bir açıdan alıştığımız iki baş Tanrının tanımadığımız tek bir varlığa dönüşmesi durumu. Halbuki durum böyle değildir ve bu, odaklanılması gereken bir nokta da değildir. Yani siz herhangi birini kaybetmediniz ya da sizden alınmadı veyahut bildiğiniz birinin özü değişmedi.
Şimdi hem kafam karıştı hem de yerine oturdu. İki varlığın özü değişmeden tek bir varlığın farklı yönleri olarak bilinmedi mi? Daha başka şeyler de mi var?

O kişiyi eski forumlardan tanıyorum. Okuduklarıma göre iyi ve bilgili bir SS'ti. Kendisini savunmamın sebebi tepkilerimizin benzer olması ve sizin nedenini çözemediğim şekilde sert çıkışmanız. Ben bizden olduğunu düşünüyorum. Şimdi cevap vermesinin sebebi şaşkınlığı olabilir. Böyle değilse ve kendisinin aslında ne olduğunu biliyorsanız tamam, öyle olsun.
Eğer kendisi bizden biriyse, o zaman burada düzeltmesi gereken şeyler var. Zira ben baktığım zaman iki yıllık zaman dilimi içerisinde böyle konular üzerinde kendisini geliştirmemiş olduğunu görüyorum. Yahudilerle ilgili bilgi güncellemesi geldiği zaman düşüneceğiniz şey "Yüksek Rahip sıkışınca hikaye uydurmuş" gibi bir şey değildir. Eğer aklınıza böyle bir şey geliyorsa, yukarıda belirttiğim gibi bilişsel çelişki durumu vardır ve Satanizm, bilişsel olarak çelişkili düşüncelerle ilerleyebileceğiniz bir din değildir. Yol alamazsınız. Programlama kırılmalıdır.

Ayrıca şaşkınlık ya da şok durumu, insanı dinin sınırlarına kadar sürecekse, yine belirttiğim gibi burada düzeltilmesi gereken şeyler vardır. Eğer kişi bizden biriyse, sorularına cevap aldıkça bu konuda anlayışın oluşmasını ve doğal olarak duyguların da kontrole girmesini bekleriz. Kişi aynı ateşle devam ediyorsa, o hâlde daha derin noktalara dokunmak için açıklama yapmaya devam ederiz ama kişinin de burada anlayış oluşturmak için istekli olması gerekir. Burada niyetin ne olduğuna bakılmalıdır, biz sonsuza kadar açıklama yapmakla yükümlü değilizdir.

Belirttiğim gibi duygusal olarak geçtiğiniz durumu anlayabiliyorum ama böyle dönemler, inancın ne kadar sağlam olduğunu görmek için önemlidir. İnanç çok sağlamsa, zaten böyle dönemler sizi hiçbir şekilde sarsmayacaktır zira Tanrıları zaten bilirsiniz. İnançta sallanmalar meydana geliyorsa ya da zihin size zorluk yaratıyorsa, o hâlde ben inancınızı sağlamlaştırmanız ve Tanrıların özüne yaklaşmanız için güzel bir fırsat görürüm. Bu "sallanma" durumu bile, çoğu zaman, belirttiğim bilişsel çelişki durumundan ötürü kendini gösterir.

Zihinde iki zıt düşünce beraber yer alamaz, birini kovmak zorundasınız. Hangisini kovacağınız, doğal olarak yapacağınız seçimi de belirleyecektir.

Şimdi hem kafam karıştı hem de yerine oturdu. İki varlığın özü değişmeden tek bir varlığın farklı yönleri olarak bilinmedi mi? Daha başka şeyler de mi var?
Bu konuda, Yüksek Rahip tarafından paylaşılan tüm vaazları ve diğer mesajları tekrar okumanızı öneririm.

Tek diyebileceğim, kimseyi kaybetmediğiniz ama çok sevdiğiniz biri hakkında daha derin bir gerçeği öğrendiğinizdir. :)

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back