Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Yeni belalım Tam Yogik Nefes.

Fırtına

New member
Yabancı forum dahil tüm forumu araştırdım ancak Yogik Nefesi beceremeyen bir gerizekalı benim herhalde. 40 Günlük meditasyon programını takip ediyorum. Tam Yogik Nefes programıma girdi ve ne kadar çabalarsam çabalayım karın kaslarımın kontrolü bende değil gibi. Hem de yapamıyor gibiyim. Sadece bu gece için zorlana zorlana ondan fazla kez denedim.(Son 5ç'yi elim ile karnıma baskı uygulayarak denedim.) Sabah vakti ne kadar denediğimi sayamayacak kadar denedim. Ancak başıma ağrı vurdu ve bıraktım. Normalde inat edip devam edecektim ancak "kendinizi ASLA zorlamayın!" lafı her nasıl yapacağıma baktığımda kafama vurduğu için zorlamak istemedim. Nefes alıştırmalarında da çok yapmak iyi değil, nitelikli yapmak iyidir yazılmış. Günü sürekli tekrar edip deneyebilirim ama hem kendime yedirebildiğim bir şey değil. Hem de ruhani bir şey olmadığından(Veya olup da ben anlamadığımdan) diğerleri gibi çözülecekmiş inancı vermiyor. Bir öneriniz var mı? Veya başlangıçta benim gibi bir şey yaşayan?

Şimdilik spirituelsatanizm.org'daki başka nefes egzersizlerini yapabilirsiniz. Her gün 2 kez tam yogik nefesi 2 tekrarla yapmaya çalışın, zamanla yapabiliyor olacaksınız.

Nefes egzersizlerini fiziksel olarak yapıyor olsanız da ruhani faydaları vardır. Biyoelektrik ile ilişkilidir.

Bebekler doğduklarında diyafram nefesi kullanıyor olurlar. Doğal halimiz diyafram nefesi olmalıydı. Büyüdükçe stres, yanlış duruş gibi sebeplerle yüzeysel bir nefes alışa geçeriz. Müzisyenler ve dalgıçlar diyafram nefesini doğal nefes alış şekli haline getirmek için eğitiliyorlar. Onlar nasıl öğreniyor bakabilirsiniz.

Diyafram bir kas. Bugüne kadar kullanmadıysanız zayıf olması normal. Antremansız biri spor salonuna gidip bir anda Naim Süleymanoğlu gibi halter kaldıramayacağı gibi bir anda tam yogik nefes yapmaya çalışmış ve yapamamış olabilirsiniz.

Yabancı forum dahil tüm forumu araştırdım ancak Yogik Nefesi beceremeyen bir gerizekalı benim herhalde. 40 Günlük meditasyon programını takip ediyorum. Tam Yogik Nefes programıma girdi ve ne kadar çabalarsam çabalayım karın kaslarımın kontrolü bende değil gibi. Hem de yapamıyor gibiyim. Sadece bu gece için zorlana zorlana ondan fazla kez denedim.(Son 5ç'yi elim ile karnıma baskı uygulayarak denedim.) Sabah vakti ne kadar denediğimi sayamayacak kadar denedim. Ancak başıma ağrı vurdu ve bıraktım. Normalde inat edip devam edecektim ancak "kendinizi ASLA zorlamayın!" lafı her nasıl yapacağıma baktığımda kafama vurduğu için zorlamak istemedim. Nefes alıştırmalarında da çok yapmak iyi değil, nitelikli yapmak iyidir yazılmış. Günü sürekli tekrar edip deneyebilirim ama hem kendime yedirebildiğim bir şey değil. Hem de ruhani bir şey olmadığından(Veya olup da ben anlamadığımdan) diğerleri gibi çözülecekmiş inancı vermiyor. Bir öneriniz var mı? Veya başlangıçta benim gibi bir şey yaşayan?
Nasıl yapıldığını tam anlamamış olabilirsiniz. Ben de ilk başta anlamamıştım. Orada bir YT videosu olması lazım. Yarı çıplak adam nefes alıp veriyordu. Onu dikkatlice izleyin. Diyafram nefesini bilmiyor olabilirsiniz. Onu da araştırın. İlk başta diyaframdan nefesinizi bir miktar alıyorsunuz, sonra alt gövdeden, sonra üst gövdeden nefes alın. Evet, deneyerek, kendinizi gözlemleyerek (ayna karşısında bir süre öğrenene kadar deneyin) zamanla yapacaksınız.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back