Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Selçuklular ve Türk paganlar

Sorgucu

Member
Esenlikler,
Mahalledeki bir abi ile tartıştığım da bana Selçukluların müslüman olduğunu ve o zamanda bir sürü müslüman alım adam olduğunu iddia etti ve hayır pagan deyince aptal olduğumu söyledi ben o an bir şey diyemedim daha sonra tarih hocama olaydan kısaca bahsedip doğruluğunu sordum ve şok oldum. Tarih hocam evet müslümandılar onlar dedi hatta Türklerin Selçuklulardan da çok önceden zaten müslüman olduğunu ilk devletten beri böyle olduğunu söyledi ondan önce zaten boy boy yaşıyorlarmış ve ben gene bir şey diyemedim ama içimde biliyorum bunun yanlış olduğunu Göktürklerin adı üstünde gök tengriye taptığını ama bunun gibilere bundan bahsetsem bu seferde bana aslında o allahdır diyorlar
Bana doğru delilli ve mantıklı şekilde Türklerin pagan olduğunu ve paganların müslüman olmadığını açıklayacak var mı ? Bu tür her hangi bir durumda tavrım ne olmalı çünkü bildiğim halde dönüp bir şey diyememek cahil aptal gibi gözükmek bana koyuyor.
( Diğer başka sorularıma da yanıtlar gelirse iyi olur)

Selçuklu kurucuları Hazar Y*hudisi, halkın çoğu müslümandır. Türklerin katledilerek i*lama geçirilmesi Selçukludan öncedir. Her toplumda olduğu gibi eski pagan geleneklerini yaşatmışlar, oz damgasını, kurt, geyik ve tavus kuşu motiflerini kullanmışlardır lakin bu demek değildirki Selçuklular pagandır.

Esenlikler,

Selçuklular müslümandılar. Yöneticileri en azından öyleydi, yanlış bilmiyorsam halk kısmında pagan bir azınlık vardı ancak genel olarak onlar da müslümandı. Ondan önceki devletler olan Göktürkler ve Hunların (zaten Atilla, daha Muhammed doğmadan önce yaşamış birisi) müslümanlık ile bir ilgisi yok. Göktürklerin ya da Uygurların olması lazım, kağanlarından birinin adı Tengri Kağan. Tabii bunlar genelde yönetim ismi oluyor, Bilge Kağan'ın doğum adı da muhtemelen farklı. Ancak buradan bile görülebilir ki "Ahmet, Mehmet" gibi isimler yok. Kaldı ki tüm tarihçilerin üstünde anlaştığı bir noktadır bu, yani Göktürklerin müslüman olduğunu kimse iddia etmez, çünkü zaten müslümanlık o bölgeye daha gitmemişti.

Bir diğer örnek de, Suluk Kağan, Türgeşlerin kağanı. Gözü dönmüş katiller saldırınca bu cihatçıları savaş sahasında yeniyor, pagan onurunu ve toprağını savunuyor. Peki müslümanlık nasıl aramıza girdi derseniz, tabii ki katliam ve misyonerlik yardımıyla. Mâverâünnehir'deki Türk kentlerini kılıçtan geçiriyorlar, bir yandan da diğer yerlerde misyonerlik yürütüyorlar.

Duyduğum ve doğruluğundan emin olmadığım bir diğer şeyse kağanların önce müslümanlığı kabul etmesi ve halkın da beyini takip etmesi.

Dediklerim arasında 1-2 yerde yanlışlar çıkabilir, tarihe hâkim olduğum bir alan demezdim, bendeki bilgi böyle ancak.

İyi günler.

Kahin said:
Esenlikler,
Mahalledeki bir abi ile tartıştığım da bana Selçukluların müslüman olduğunu ve o zamanda bir sürü müslüman alım adam olduğunu iddia etti ve hayır pagan deyince aptal olduğumu söyledi ben o an bir şey diyemedim daha sonra tarih hocama olaydan kısaca bahsedip doğruluğunu sordum ve şok oldum. Tarih hocam evet müslümandılar onlar dedi hatta Türklerin Selçuklulardan da çok önceden zaten müslüman olduğunu ilk devletten beri böyle olduğunu söyledi ondan önce zaten boy boy yaşıyorlarmış ve ben gene bir şey diyemedim ama içimde biliyorum bunun yanlış olduğunu Göktürklerin adı üstünde gök tengriye taptığını ama bunun gibilere bundan bahsetsem bu seferde bana aslında o allahdır diyorlar
Bana doğru delilli ve mantıklı şekilde Türklerin pagan olduğunu ve paganların müslüman olmadığını açıklayacak var mı ? Bu tür her hangi bir durumda tavrım ne olmalı çünkü bildiğim halde dönüp bir şey diyememek cahil aptal gibi gözükmek bana koyuyor.
( Diğer başka sorularıma da yanıtlar gelirse iyi olur)

Çünkü tengrizim islamiyet sayesinde bozuldu ve tek tanrıcılıkmış gibi algılandı ve islamiyetle benzer olduğu fln söylemek için ama türklere zorbaca davrandılar ve en sonunda müslüman olarak kalmaları sağladılar ve öyle devam etti hatta altay yaratılış destanınıda bozdular ve "bak islamiyetle aynı kafir biz türküz yani müslümanız ve sende müslümansın yani özüne dön putperest pezevenk" diye kandırıyorlar bu sayede de sanki islamiyet tek doğru ve mantıklı dinmiş gibi gösteriyorlar böylece "türkler müslümandırrr" diyorlar ki değiller centil ırkların hepsi aslında kafirdi ama işte gelde anlat anlatabilirsen

Hepinize teşekkürler iyi ki böyle bir sunucu var hatta böyle bir din ideoloji ve bizi bırakmayan Tanrılarımız var. HÂİL SATAN... bu arada hailin yaşasın demek oluşu nerden geliyor ? Googleye yazınca hâil Arapçadan geçmiş engel, iki şey arasında duran vb anlamlara geliyordu.

Türklerin İslamiyet'e geçişi kısa bir araştırmayla ayrıntılarını öğrenebileceğiniz bir süreç. Tek dikkat etmeniz gereken ''barış, hoşgörü, sevgi'' bariz yalanlarını ayıklamak. Kendi hikayelerine göre Araplar kendi içlerinden gelen peygamberi kabul etmemek için baskı-işkence uygulamış ama tamamen yabancı bir kültür ''aa bizimkine de benziyor bu, hadi babamızdan annemizden öğrendiğimizi bırakıp dilini bile anlamadığımız buna geçelim'' demiş, mümkün mü siz karar verin.

''Taberi’den nakledilen rivayet esas alınacak olursa Türklerle Araplar arasındaki ilk etkileşimler 630’lu yıllara tekabül etmektedir.
...

651 yılından itibaren belli aralıklarla, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Aşağı Türkistan (Maveraünnehir) bölgesine İslam ordularının akınları başlamıştır. Semerkant, Buhara, Taşkent, Beykent, Fergana, Uşrusana gibi şerhlerdeki aslî unsur Türklerden oluşmaktaydı.

Emeviler döneminde, Türk topraklarına çok sayıda akınlar yapılmıştır. 671’de Merv ordugâh şehri yapılarak Horasan eyaleti oluşturulmuştur.

Kuteybe b. Müslim’in Horasan’a gelişi ile birlikte Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgeler (Semerkant, Buhara, Taşkent, Fergana) fethedilmiştir. Kuteybe b. Müslim Buhara’da bir Buda tapınağını camiye çevirmiştir.
...
Özellikle Semerkant ve Buhara taraflarında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve kan dökülmüştür.

İslamın ilk zamanlarındaki dürüst ve samimi (lol) din tebliği faaliyetleri yerini ganimete bırakmıştır.

Abbasiler devrinde Türkler ve Araplar, Emevilerin aksine dostane ilişkiler içerisinde olmuşlardır. Abbasilerin iktidara gelmesinde Türklerin de önemli katkıları olmuştur.

Gerek hanedan değişikliği gerekse başka vesilelerden dolayı Türk bölgelerine yapılan hücumlar hissedilir derecede azalmış hatta durma noktasına gelmiştir.

Birinci Abbasi Halifesi Ebu’l-Abbas bir buyruk çıkartarak Müslüman olanlardan cizye alınmamasını istemiştir.

Emeviler döneminde Türk ülkeleri halifenin çiftliği olarak telakki edilmiş ve buralar bir gelir kaynağı olarak görülmüştür.

Horasan’a vali olarak atanan Said b. Hâris, Türklerin bir isyanını bastırmış, bozguna uğrayan Türk birliklerinin takip edilmemesine gerekçe olarak Türklerin, müminlerinin emirinin vergi kaynağı olduğunu belirtmiştir. 4

Emevilerin katı politikası İslam’ın Türkler arasında geç kabulüne yol açmıştır. Bu yüzden idareye karşı başkaldırı, isyanlar olmuştur.

Bu iş o kadar ileri gitmiştir ki İslam tebliği arka planda kalmış tamamen yeni yerler ve gelir kaynakları elde etme işine dönüşmüştür.

Semerkant hükümdarı, Çin prensine yazdığı mektupta kısa sürede Arapların hakimiyetinin biteceğinden bahsetmiştir.

Kuteybe b. Müslim Beykent’i fethettikten sonra yerli halka şiddet ve baskı uygulamıştır.

Şehir baştanbaşa yağmalanmış ve çıkan isyanlar çok kanlı biçimde bastırılmıştır. Aynı durum Buhara şehri içinde söz konusudur.

Emevi halifelerinden Ömer İbn Abdülaziz döneminde Türklere karşı şefkat ve iyi niyet politikası izlenmiştir.
...

Büyük ihtimalle Türgiş Kağanı Su-lu’ya Emevi halifesince gönderilen elçi, İslam dinini ve gereklerini kağana anlatmış, kağan da ordusunu işarete ederek onların hepsinin asker olduğunu, herhangi bir meslek erbabı olmalarından dolayı İslam dinini kabul ederlerse geçimlerini devam ettiremeyeceklerini bildirmiştir.

Abbasiler döneminde Türklere karşı izlenen ılımlı politika ve İslam dinine geçen Türklere verilen ayrıcalıklar Türklerle Araplar arasındaki ilişkileri bir nebze de olsa düzeltmiştir.

...

1. Abdülkadir İnan, Kur’an-ı Kerim’in Türkçe Tercemeleri Üzerinde Bir İnceleme, Ankara, 1961, s. 4-5.
2. Yazıcı, a.g.e., s. 33.
3. İnan, a.g.e., s. 5.
4. Nesimi Yazıcı, İlk Türk-İslâm Devletleri Tarihi, Dördüncü Baskı, Ankara, 2005, s. 57.
5. Zekeriya Kitapçı, “Hz. Peygamberin Hadislerinde Türkler”, Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi, İstanbul, S. 43, Ağustos 1986, s. 20-21.
https://www.indyturk.com/node/1654...çiş-süreci-ve-türkçe-ilk-kur’-tercümeleri-i''

Önce Abbasiler kan dökerek şehirlerini ele geçirip çiftlik hayvanı yerine koyuyor, sonra Emeviler Müslüman olanlara daha iyi davranmaya başlıyor. Vergi vermemek için Müslüman oluyorlar. Din değiştirmenin ana nedeni bu.

Kahin said:
Hepinize teşekkürler iyi ki böyle bir sunucu var hatta böyle bir din ideoloji ve bizi bırakmayan Tanrılarımız var. HÂİL SATAN... bu arada hailin yaşasın demek oluşu nerden geliyor ? Googleye yazınca hâil Arapçadan geçmiş engel, iki şey arasında duran vb anlamlara geliyordu.

Esenlikler,

"Hail", Arapça değil, İngilizce'dir. Cermenik bir kökene sahiptir. "Hail Satan"daki kullanımı "ululayarak selamlamak"tır. Türkçe olarak tam bir karşılığı yoktur.

İyi akşamlar.

Durum gerçekten içler acısı... Tiksiniyorum arabından
Yahudi sinden bu tür işlere bulaşan yancılardan. Sunduğunuz bilgiler için de teşekkür ederim. İyi günler.

Kahin said:
Durum gerçekten içler acısı... Tiksiniyorum arabından
Yahudi sinden bu tür işlere bulaşan yancılardan. Sunduğunuz bilgiler için de teşekkür ederim. İyi günler.

Esenlikler,

Burada bir açıklama yapmak zorundayım. Arapları ya da başka milletleri sevmek zorunda değilsiniz ancak forumlarda bir millet hakkında kötü konuşulduğunda o milletin insanları ya da araştıran birisi çıkıp "JoS ırkçı yuvası!" diyebiliyor ve aynı şekilde bunun sadece ırklar/milletler arası bir tartışmaya da dönme ihtimali var.

Bu yüzden bu tarz söylemlere izin vermiyoruz. Yine de her türden milletten kardeşimiz bilir ki birbirimizi sevmek zorunda olmasak da forumlar üzerinde saygı duymak zorundayız. Normalde bu tarz yorumları kaldırıyoruz ancak bu açıklamayı geçmek adına yorumunuzu onayladım.

İyi akşamlar.

Selçukluların islamiyetin türkler üzerindeki etkisinde hiçbir rolü yoktur.

Selçuklular ilk müslüman türk devleti de değildir.

Tam tersi Selçuklular mezhep kavgalarından bile uzak durmuş, orta yolu bulmaya çalışmışlardır.

Selçuklular, kendilerini yahudi fatma'nın soyundan geldiklerini iddia eden fatımilerle savaşmışlardır.

Selçuklular eğer yahudiyse (değiller) çocuklarına yahudi isimleri koymayı unutmuşlardır. Musa'nın çocuklarının adı tuğrul ve çağrı'dır. İkisi de türk isimleridir. İsimlerinin kuranda geçtiği için böyle konduğu söylenir. Müslüman türk de olsalar ırksal olarak türk'lerdir. Yine de

Ataları salçuk, siyaseten müslüman olmuştur. Öncesinde inancının ne olduğu belli değildir. Kendisi oğuz yabguluğuyla arası açılıp isyan etmiş bir türk komutanıdır. Torunları da sarayda oturan yahudiliğe boğulmuş arap halifesine haddini bildirmişlerdir. Hatta yahudi batınilerin entrikaları olmasaydı halifenin siyasi yetkisini elinden almak üzereydiler. Bu şeref kılıç zoruyla hülagü'ye kaldı.

Doğrularıyla yanlışlarıyla hunlar, göktürkler kadar atalarımızdırlar. Tinleri şad olsun.

Bu arada türkleri keserek müslüman etmişler dediğiniz emevilerin %90'ı pagandır. Ebu sufyan siyaseten müslüman olmuş bir pagandır. Torunları da öyledir. Akdeniz'i baştan aşağı fethederek pagan fenikelerin mirasını devam ettirmişlerdir. Endülüs mirasını biliyorsunuz zaten. Cenovalılara saldırmak için alp dağlarına çıkmış manyaklardır bunlar (pagan hannibal). Ek olarak türklerin müslüman olmaları işlerine gelmez, çünkü hazineye cizye girmez.

Türkler daha çok birbirlerini keserek islamı orta asya'da yaymaya çalışmışlardır. İslam orta asya'ya soğdlar yoluyla geçmiştir (irani bir kavim). Kullandığımız oruç, peygamber gibi kelimelerin farsça olmasının sebebi budur.

Taberi tarihinde bahsedilen olaylar ise klasik orta çağ kale fütuhhatı. Nasıl ki cengiz pekin'i fethettiği zaman çinliler tengrici olmadılarsa birkaç kalenin fethinin türklerin dini üzerinde hiçbir tesiri yoktur.

Teşekkür ederim.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back