Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

14 temmuz filmi kürdistan hayali projesi ve pkk propagandası

Agartha

Member
Filmi bugün bitirdim. Daha öncesinde forumda film yorumlamaları yapıldığını bildiğimden ben de bu film hakkında düşündüklerimi söyleyeceğim. Filme kendi açımdan güzel diyebilirim ama aslında bok gibi film. Yönetmenin de ikinci filmi falanmış zaten. Az filmi var bir tek bunu izledim ama afişlerinden ve isimlerinden onların da bok gibi olduğunu ve kime hizmet ettiğini anlayabilirsiniz. Mesela dema dirireskan diye filmi de var (hep yabancı isimler :p) kürt gerillası filmi.

Bu filmde (14 temmuz) özetle kürtlere hapishanede yapılan zülmü anlatıyor ve onların "özgürlük" mücadelelerine değiniyor. Bakın ne dicem filmi kötülemekten vazgeçtim. Onun yerine bir kürt gibi kürt ağzıyla filmi anlatıcam. Bunu yaparken ironik bir dil kullanıcam daha iyi anlayacaksınız.

Filmde pkk'li hewâllar haklarını savundukları için diyarbekir mapushanesinde tutsak tutuluyorlar. Orada özgürlüklerini ve onurlarını esat oktay yıldıran ellerinden alıyor. Sırf apocu pkk'cılar diye terörist muamelesi görüyorlar. Kürtlere bölücü diye sesleniyorlar ancak kendileri sadece halklarının özgürlüklerini sağlamak için eline kalaşnikof alıp dağa çıkıyorlar. Bu bölücülük değildirrrr.

Bunun adı basbaya bölücülüktür. Türkiyenin doğusu her ne kadar amerika tarafından kandırılan kominist anarşist solcu kürtlerle çevrili olsa da bizim vatan toprağımızdır. Yedirmeyiz. Küçükken hep bu kavramları sorardım da cevap bulamazdım. Anlayamazdım yani. Fakat anlaşılacak bir şey yok teröristlerle empati kuramazsın onlar beyinlerini markisimle, lenizmle bozmuş cahiller. Bazı sahnelerini bağırarak küfür ederek izledim o kadar itici ve utanç vericiydi ki anlatamam. Hayatımda böyle boktan çok az film izledim. En boktan propaganda filmlerinden biriydi. Amerikanların yaptığı nazileri aşağılayan filmleri bile bunun yerine tercih ederim. En azından orada görsel şölen var, az da olsa özenilmiş senaryo var, sağlam yazılmış karakterler var. Bu filmde ki tek sevdiğim karakter esat oktaydı onu da ölürken zavallı gibi göstermişler. Ama sever bunlar böyle yapmayı zihniyet amerikadan geliyor çünkü abileri de aynısını yapıyor nazilere karşı. Kesin bu adam onlar tarafından fonlanmıştır bu arada araştırmadım ama eminim.

Neyse işte kürtlerin propaganda amaçlı çektiği bu film ellerinde patladı türkler esat oktayı tanıyıp sevdi. Onun dışında devlete millete çok fazla hakaret var ve kürtleri gaza getiriyor silahlanmaya teşvik ediyor basbayağı bunu açık açık söylüyor bu arada hiç abartmıyorum.

Ayrıyeten şunları da söyleyesim var. Ulan be mal onurdan bahsediyorsun ya sürekli, onurumuzu ezdirmeyiz falan... Senin ezilecek bir onurun olsa türklerin savaşıp kendi adını verdiği bu topraklarda doğup ekmeğini yedikten sonra ihanet edip eline silah alıp dağa çıkmazsın göt. Bana göre bunların yaptıklarından daha büyük bir kötülük olamaz. Akla gelen en büyük suçu kendi ülkelerine korku ve terör estirmeye çalışarak işliyorlar. Goyiminde goyimi. Yahudiden bile daha altlar.

Üstelik bu sözde eziyetlerin o kadar abarttıkları gibi olduğunu düşünmüyorum. Türk askerlerini karalamak için bire bin katmışlar belli.

Filmi tavsiye etmiyorum ama merak edenler bakabilir. Yarısından sonra hiç izlemeyin daha da fenalaşıyor. En azından filmin ilk yarısından esat oktay var da biraz eğlenebiliyorsunuz.

Şunu söylemeyi unuttum. Bunlar kendileriyle çelişmekten önünü göremez olmuşlar. Apo diye takip ettikleri piç bir zamanlar kominist düşmanı bir milliyetçiydi. Sonra ne olduysa komunist oldu da halkı da peşinden sürükledi. Apoyu destekleyen de amerika çelişkiye bakın. Aslında hiçte çelişki değil. Bunlar yüzyıldır türliyenin doğusunu ele geçirmek istiyorlar. Doğudan batıya göç bile bir noktada planlı olabilir. Doğuya da sağlam şehirler kurup yatırım yapılabilirdi tüm yükü batı çekmek zorunda değil. Öyle olunca doğu başı boş (...ler) kaldı ve batı da bok çukuruna döndü. Eskiden daha iyiydi. Batıdaki yerlilerle muhabbete girin anlatırlar. Veya eski videolara denk geldiyseniz görmüşsünüzdür.

Filmin anlatmaya çalıştığı (((konu))) hakkında Youtube'da Erlik, Burhi ve Ahmet Balyemez'in konuşması var. Net hatırlamamak ile birlikte sanki sırf bu konu üzerine yayın da yapmışlardı. İncelemenizi tavsiye ederim. Film incelemeniz hakkında ise sadece izlediğiniz vakte yazık olmuş, eleştirilme sıfatını hak edemeyecek kadar boktan bir film. "Merhaba, ben propaganda yapmak için buradayım." diye bas bas bağırıyor. Dediğiniz gibi gerçekten sinema sektöründeki 'Naziler kötüdür bakın sunlaraaa!!!11!!1' edebiyatında bile en azından nazi generalleri zeki ve özenli yazılmış karakterler oluyorlar. "Ontokoom alacoogooz hewaal" Diye beyni yıkanmış, kim için çatıştığını, kim için kurşun yediğini bilmeyen andrapod'ların düşünme yetisi olmadığı için zeki olarak gösterememişler bile. Şahsen kültür korunumu ile ilgili bir problemim yok. Ancak bir cumhuriyet toprağına gelip, kıçını temizlemeyi bilmediğinden bok rengi donuyla gezip "boroso buzum topraktı faşik türko geldi. bozom toprogu alduu" Adamın enseye şaplağı atıp yollarlar, ne dediğine bakmazlar bile.

Bunların internet ayakları bile başka ülkenin şehit edilmiş askerini paylaşıp; "Bakın, bu Türk askeri" şeklinde propaganda yapıyorlar. Telegram üzerinde oldukça takipçisi olan bir pkk editleri paylaşan kanal kendi takipçileri tarafından linçlendi. (Ve özellikle bunlar pkk yanlısı bu arada.) Sırf bu yüzden paylaştığı medyaların yorumlarını kapattılar. Hatta daha sonrasında "Telegramdaki varlığımıza son veriyoruz" şeklinde açıklama da yaptılar. Ve tekrarlıyorum, gerçekten bilindik ve çok fazla takipçisi olan bir kanaldan bahsediyorum.

Uzun lafın kısası bu dalkavuklar ne kendi davalarına sadıktırlar, ne onurdan nasibini almışlardır ne de vatan sevgisi bilirler. Önderleri ne derse O'dur. Düşmanın istediği goy tipinden başka bir şey değil. Sırf ruhum bunlardan biri olarak dünyaya gelmedi diye tanrılara şükredilecek bir meseledir. O kadar sürüngenlerdir.

Filmin anlatmaya çalıştığı (((konu))) hakkında Youtube'da Erlik, Burhi ve Ahmet Balyemez'in konuşması var. Net hatırlamamak ile birlikte sanki sırf bu konu üzerine yayın da yapmışlardı. İncelemenizi tavsiye ederim. Film incelemeniz hakkında ise sadece izlediğiniz vakte yazık olmuş, eleştirilme sıfatını hak edemeyecek kadar boktan bir film. "Merhaba, ben propaganda yapmak için buradayım." diye bas bas bağırıyor. Dediğiniz gibi gerçekten sinema sektöründeki 'Naziler kötüdür bakın sunlaraaa!!!11!!1' edebiyatında bile en azından nazi generalleri zeki ve özenli yazılmış karakterler oluyorlar.
İtiraf edeyim, sırf gördüğüm esat oktay yıldıran editlerinden etkilendiğil için merakımdan izledim. Filmin kürt pkk propagandası olduğunu biliyordum. Ama kalite olarak bu kadar düşük olacağını ve film olarakta bu kadar yetersiz kalacağını tahmin edememiştim. Propaganda yapıyor olsan bile azıcık özen göster. Onu geçtim film yapacaksan ve bir amacın varsa önce film ve senaryo yapımının temel bilgilerini öğren sonra yap. Hiçbir şey yok. Ne de olsa izleyici kitlesi belli. Bir wattpad okuyucusu için yazar klasik romanlardan birini çıkaramayacağı için ve çıkartsa da okuyucuların bir bok anlamayacağını bildiği için gelişi güzel şekilde onların seveceği şeyleri yazması gibi olmuş film. Özellikle son 1 saat cidden çöptü. 2x alarak izledim ama bazı yerlerde kürtçe konuşmaya başladılar dayanılmaz.

Film hakkında başka video izlemeyi düşünmüyorum. Benimkisi tam bir eleştiri de değil aslında daha çok gömme ve içimi atma. Bunu yapınca rahatladım. Filmin yönetmeni de türkiyenin doğusunda kürdistan hayali kuran biri bu arada. Buradan kürtlere sesleniyorum. Ne abd ne çin veya eski sovyetler. Şu an irandaki kürdistanda huzur ve refah çok açıkça yok. Birleşik kürdistan kurulsa diyelim, (düşünce deneyi) yine refahınız olmayacak çünkü hayal ettiğiniz gibi otoritesiz kendi halkınızın varlığıyla ayakta kalacak kadar güçlü değilsiniz. Onu geçtim size bu söylenen de yalan başında hep olduğu gibi yine biri olacak. Ama o biri sizi konunizmle yönetip tüm parayı cuklayacak ve kendi ülkesini de amerikan mandası yapacak. Onlarda dicle ve fıratta ki suyunuzu çalarken siz "hewâl ne yapir bu, neyse içsin belki susamıştır" diyeceksiniz.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back