Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Merak

Hayır evlenebilirsiniz lakin ibrahimi inançlarına körü körüne bağlı biriyle de evlenmek pek akıl karı olmaz.

Musevi inancından gelen birisi ile bırakın evlenmeyi, iletişim dahi kurmayın. Sıradan bir insanın kendi rızası ile Musevi olmasına anlam veremem, bu yüzden bu kişinin bir y*hudi olma ihtimali yüksektir.
Müslüman-Hristiyan-Budist ise inancınızı saklamanız gerekir. Bağnaz bir dindar ise iletişimi kesin, din ile ilgilenmiyor olsa bile kendinizi saklamanızı tavsiye edebilirim.
Tengricilik, Asatru, Helenizm gibi 'Pagan' inançlara sahipse, ya da inançsızsa hiç bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Fakat, Kitab-ı Celve'deki şu satırlar kafamı karıştırıyor:

"Kendileri için iyi olan konularda bana itaat eden halkım hariç, diğer insanlarla arkadaşlık ilişkisi kurulmasını onaylamam."
"Tüm takipçilerimin birlik olmalarını isterim, yoksa dışarıdan olanlar onlara karşı galip gelirler."
"Benim adımdan bahsetmeyin, atıflarda bulunmayın; sonra pişman olursunuz, dışarıdan olanların ne yapabileceğini bilemezsiniz."

Bu yüzden benden daha bilgili bir kardeşimizin yanıt vermesi daha doğru olacaktır.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back