Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Lucifer ve şeytan

Gece666

New member
Lucifer ve şeytan aynı varlıklar mıdır? Demon çağıran bi arkadaşım farklı olduklarını düşünüyor.Lucifer 'ı çağırmıştı o ve fark olduğnu diyor

Gece666 said:
Lucifer ve şeytan aynı varlıklar mıdır? Demon çağıran bi arkadaşım farklı olduklarını düşünüyor.Lucifer 'ı çağırmıştı o ve fark olduğnu diyor

Aynı varlıklar babamız şeytan lucifer'dır ışığı getirendir yani arkadaşın yanlış biliyor

Lucifer ve Şeytan aynı kişidir. Lucifer, ışık getiren/taşıyan anlamına gelir ve Şeytan'ın bir lakabı, unvanıdır. Bugünlerde insanlar Şeytan ile Lucifer'ı apayrı kişiler sansa da aynı kişilerdir.

Gece666 said:

Ve ekleme yapıyım biz tanrıları zorla çağırmayız eğer müsaitlerse gerek görürlerse ve isterlerse gelirler ama tanrılardan yardım almak için illa onları davet etmeye gerek yok mühürlerine odaklanıp onlara seslenip ricada bulunmak övmek ve dua etmek yeterli olur şunu unutmayın tanrılar insanlara birçok farklı şekilde işaret gönderebilir ama sınamalar onlardan değildir onlara inanmadığınız için sizi cezalandırmazlar ama eğer ihanet ederseniz fazla da iyi davranmazlar sadakat herşeydir tabi sorgulayabilirsiniz özelikle yeni başlayanlar fazlasıyla sorgular sorguladığınız ve sual ettiğiniz içinde cezalandırmazlar

İyi geceler

Gece666 said:

Lucifer, bir unvan. Işık getiren demek. Bu unvan atfedilmiş birden fazla varlık var.

''Latincede "Lucifer" kelimesi "Işık Getiren" (lux, lucis, "ışık", ve ferre, "getirmek") anlamına gelmektedir ve "Sabah Yıldızı"na yani Venüs'e verilen isimdir.''

Satan, Sanskritçe'de gerçek demek. İnsanlığın Yaratıcı Tanrısı'nın aldığı isimlerden bir tanesi. Satan Lucifer: Işık Getiren Gerçek. Bize ışık ve medeniyet getien yüce varlık.

Gece666 said:

Yanlışlıkla yazacaklarım bitmeden gönderdim. Arapça Şeytan, İbranice şāṭān'dan geliyor. Satan, Centil dilinde Gerçek demekken Reptilian dilinde düşman demek.

Gece666 said:
Esenlikler,

Lucifer, Lord Satan'ın bir ünvanıdır. İkisi aynı varlıktır.

İyi akşamlar.

Pammy said:
Yanlışlıkla yazacaklarım bitmeden gönderdim. Arapça Şeytan, İbranice şāṭān'dan geliyor. Satan, Centil dilinde Gerçek demekken Reptilian dilinde düşman demek.

Esenlikler,

Etimoloji bir tahmin yürütme işidir. Gerçeği bilmeyen etimologlar İbranice'den geldiğinde diretebilir ancak ben buraya baktığımda tıslamalı S ile Ş değişimi görüyorum. Yunanca'da -os eki var, Yunanlar bunu tıslamalı bir şekilde Ş'ye yakın telaffuz eder ancak Türkler olarak biz bunu direkt Ş'ye çeviriyoruz. Nonoş, minnoş gibi sözcüklerdeki -oş aslında Yunanca "-os"tan geliyor. Sigma harfi kökeninde tıslamalı S'dir, tıpkı Almanca "ch" gibi.

Arapların da zamanla kendi dilleri içinde tıslamalı S'yi eritip Ş'ye çevirdiklerini düşünüyorum. Zira Yahudilerin biz Centillere verebilecekleri hiçbir şey yoktur.

İyi geceler.

Bright Truth said:
Pammy said:

Esenlikler,

Etimoloji bir tahmin yürütme işidir. Gerçeği bilmeyen etimologlar İbranice'den geldiğinde diretebilir ancak ben buraya baktığımda tıslamalı S ile Ş değişimi görüyorum. Yunanca'da -os eki var, Yunanlar bunu tıslamalı bir şekilde Ş'ye yakın telaffuz eder ancak Türkler olarak biz bunu direkt Ş'ye çeviriyoruz. Nonoş, minnoş gibi sözcüklerdeki -oş aslında Yunanca "-os"tan geliyor. Sigma harfi kökeninde tıslamalı S'dir, tıpkı Almanca "ch" gibi.

Arapların da zamanla kendi dilleri içinde tıslamalı S'yi eritip Ş'ye çevirdiklerini düşünüyorum. Zira Yahudilerin biz Centillere verebilecekleri hiçbir şey yoktur.

İyi geceler.

Dediğiniz doğru olabilir. Benim düşüncem, Kuran’da geçmesinden kaynaklıydı. Kuran bildiğimiz gibi düşman kaynaklı bir büyü. İbrahimi inançlar ortaya çıkmadan önce çok tanrılı dinlerde sadece tanrılar vardı. Yoldan çıkarıcı, saptırıcı vb. anlamıyla (iftiralarıyla) “Şeytan”ın Arap yarımadasında İslam’dan önce var olduğunu düşünmüyorum. Çok bilgili olmadığım için kesin konuşmayacağım. Ancak öyle bir kavram olmadığı için isminin de olmadığı, bunun İslam’la başladığını ve düşmandan geldiğini düşünmüştüm.

İbranice ve Arapça akraba diller. İbranilerin istilacı ve sonradan gelenler olduğunu düşünürsek Arapça’dan çalan onlardı.

Gece666 said:

Kendin çağır, farklı olup olmadığını gör .

Pammy said:
Bright Truth said:
Pammy said:

Esenlikler,

İyi geceler.

Dediğiniz doğru olabilir. Benim düşüncem, Kuran’da geçmesinden kaynaklıydı. Kuran bildiğimiz gibi düşman kaynaklı bir büyü. İbrahimi inançlar ortaya çıkmadan önce çok tanrılı dinlerde sadece tanrılar vardı. Yoldan çıkarıcı, saptırıcı vb. anlamıyla (iftiralarıyla) “Şeytan”ın Arap yarımadasında İslam’dan önce var olduğunu düşünmüyorum. Çok bilgili olmadığım için kesin konuşmayacağım. Ancak öyle bir kavram olmadığı için isminin de olmadığı, bunun İslam’la başladığını ve düşmandan geldiğini düşünmüştüm.

İbranice ve Arapça akraba diller. İbranilerin istilacı ve sonradan gelenler olduğunu düşünürsek Arapça’dan çalan onlardı.

Ben şöyle düşünüyorum kabede eskiden pagan tanrılarımız vardı ve 3 büyük tanrıça vardı ve en büyük tanrının kızlarıydı diye biliyorum bu yüzden ben en büyük tanrı babamız şeytan olduğu için o büyük tanrının şeytan olduğunu düşünüyorum şahsen

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back