Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Lord Baalzebul nasıl var oldu?

Hagen

New member
Lord Baalzebulun kendi sayfasında Şeytan Babanın yarı-kardeşi olduğu yazıyor. yarı-kardeş olması ne demek?

Attachments

• Screenshot_20240620_123315.jpg
    Screenshot_20240620_123315.jpg
    128.4 KB · Views: 85
Tanrılar, Magnum Opus'u tamamlayarak Tanrılığa erişmişlerdir. Onlar da bizler gibi annelere ve babalara sahiptiler; doğdular, büyüdüler ve çeşitli zorlukların üstesinden gelerek bulundukları konuma ulaştılar.

Şeytan Baba ve Baal Baba da üvey kardeştir; aynı anneyi paylaşmaktadırlar.

Tanrılar, Magnum Opus'u tamamlayarak Tanrılığa erişmişlerdir. Onlar da bizler gibi annelere ve babalara sahiptiler; doğdular, büyüdüler ve çeşitli zorlukların üstesinden gelerek bulundukları konuma ulaştılar.

Hocam biraz cahil gibi olucak ama anneleri kim?

Hocam biraz cahil gibi olucak ama anneleri kim?
Bu konuda bilgimiz bulunmuyor, zira bu, Şeytan'ın ve Baalzebul'un özel hayatına giriyor. Kendileri de bu tür şeyleri paylaşmamayı tercih ediyorlar.

Bu konuda bilgimiz bulunmuyor, zira bu, Şeytan'ın ve Baalzebul'un özel hayatına giriyor. Kendileri de bu tür şeyleri paylaşmamayı tercih ediyorlar.
Bu arada konudan sapmış gibi olucam ama aklıma takıldı. bir SS'in koruyucu demonu Şeytan olabilir mi?

Konu dışı, buraya sormak istedim, Pradise(7 tane) gibi şeyler var mı? 7 melek Yezidilikte var gözüküyor.
Çakra alegorisi olduğunu hatırlıyorum.

Bunun dışında, böyle şeylere odaklanacağınıza, siteyi baştan aşağı tekrar okuyun ve kendinizi eğitin. Daha birkaç saat önce varsayımsal saçmalıklarla inkâr içerisinde olan birisinin bunlara odaklanmasının gereği yok.

Ben hep Lord Şeytan ve Lord Baalzebul'un aynı baba-farklı anneden geldiklerini düşünmüştüm, bunda sanırım mitolojide Enki ve Enlil'in aynı babadan (Anu) geldiklerinin anlatılmasının etkisi var. Şeytan Baba ve Baalzebul Babanın aynı anneden geldiklerini anlatan bir vaaz veya yazı var mı? Tanrıların özel hayatları hakkında bilgi sahibi olmaktan çekinsem de bu konu gerçekten ilgimi çekti.

Ben hep Lord Şeytan ve Lord Baalzebul'un aynı baba-farklı anneden geldiklerini düşünmüştüm, bunda sanırım mitolojide Enki ve Enlil'in aynı babadan (Anu) geldiklerinin anlatılmasının etkisi var. Şeytan Baba ve Baalzebul Babanın aynı anneden geldiklerini anlatan bir vaaz veya yazı var mı? Tanrıların özel hayatları hakkında bilgi sahibi olmaktan çekinsem de bu konu gerçekten ilgimi çekti.
Mitolojide Anu, Enki ve Enlil gibi Tanrıları simgelemekten ziyade, Eter; Evren'in devamlılığını sağlayan temel doğa ilkesini simgelemektedir.

Bir ebeveynlerinin aynı olduğuna eminim, ancak bu ebeveynin anne mi yoksa baba mı olduğu konusunda kesin bir bilgim yok. Hatırımda, bu ebeveynin anne olduğu kalmış. Yine de mantıken bu ebeveynin baba olması gerekiyor, sadece aklımda kalan bilgiyi vermiş bulunuyorum.

Bu konuda spesifik bir vaaz bulunmamakta, sadece arada verilmiş bir bilgi olarak hatırlıyorum.

zaten Şeytan neredeyse 2015e kadar Astarothun onun kızı olduğunu bile belirtmedi, yani çok uzun süreler boyunca şahsi hayatlarını paylaşmamayı tercih ettiler. böyle şeyleri de paylaşacaklarını zannetmiyorum. mesela babamızın diğer eşleri veya çok eşli diğer tanrılar hakkında da bilgi yok

zaten Şeytan neredeyse 2015e kadar Astarothun onun kızı olduğunu bile belirtmedi, yani çok uzun süreler boyunca şahsi hayatlarını paylaşmamayı tercih ettiler. böyle şeyleri de paylaşacaklarını zannetmiyorum. mesela babamızın diğer eşleri veya çok eşli diğer tanrılar hakkında da bilgi yok
Şeytan çok eşli değildir, diğer "eşleri" elementler için bir alegoridir.

Morax, Şeytanın karısı değil; bu yüzden gönderi kaldırıldı. Diğer kişi başka bir soru sorduğu için hala yayında gözüküyor.

Şeytan'ın 5 eşi olması konusu popüler bir Grimoire'den geliyor. Sekhmet'in Şeytanın eşi olmasını ise daha önce açıklamıştım (Kundalini enerjisine yapılan bir alegori) Beş eş, beş elemente ve ruhun beş bölgesini simgeleyen cehennemin beş bölgesine yapılmış bir alegoridir.

Arada garip hikayeler ortaya çıkıyor, insanlar da konuyu yanlış anlayıp saçma yazılarına alet ediyorlar. Bazı ruh hastaları da Şeytanla nişanlanıp onun Succubus'una dönüştükleri hakkında şeylerden bahsediyor.

Lilith, Şeytanın en önemli eşidir, geri kalan bilgiler de işinize yaramayacak şeylerden ibarettir.

Kutsala saygısızlık yapanların çok olması sebebiyle bu konuları sormak ve cevaplamak oldukça garip hissettiriyor.
HPHC 2019 yılında şu konuya böyle bir cevap vermiş.

Konuyla bağlantısı ve gerçekliği nedir bilmesem de JoS kaynaklı çok eski sitelerde beyaz ırk ilk yaratıldığında Şeytan babamızın bu ırktan bir çocuğu olduğu, gebelik yoluyla doğan ilk beyazın da bu kişi olduğuyla ilgili bir şeyler yazıyordu. Hatta Adem efsanesinin de buradan çalındığıyla ilgili bilgiler vardı fakat bu bilgilerin ne kadar doğru olduğu tartışılır.

The thing about the 5 wives is not literal, it's an allegory for the 5 elements.
Joy of Satan Muhafızı Power of Justice'ın konu ile ilgili güncel söylemine bakabilirsiniz:

"Beş eş ile ilgili olan şey gerçek anlamda değildir, beş element için bir alegoridir."

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back