Hocam biraz cahil gibi olucak ama anneleri kim?Tanrılar, Magnum Opus'u tamamlayarak Tanrılığa erişmişlerdir. Onlar da bizler gibi annelere ve babalara sahiptiler; doğdular, büyüdüler ve çeşitli zorlukların üstesinden gelerek bulundukları konuma ulaştılar.
Şeytan Baba ve Baal Baba da üvey kardeştir; aynı anneyi paylaşmaktadırlar.
Bu konuda bilgimiz bulunmuyor, zira bu, Şeytan'ın ve Baalzebul'un özel hayatına giriyor. Kendileri de bu tür şeyleri paylaşmamayı tercih ediyorlar.Hocam biraz cahil gibi olucak ama anneleri kim?
Bu arada konudan sapmış gibi olucam ama aklıma takıldı. bir SS'in koruyucu demonu Şeytan olabilir mi?Bu konuda bilgimiz bulunmuyor, zira bu, Şeytan'ın ve Baalzebul'un özel hayatına giriyor. Kendileri de bu tür şeyleri paylaşmamayı tercih ediyorlar.
Hayır.Bu arada konudan sapmış gibi olucam ama aklıma takıldı. bir SS'in koruyucu demonu Şeytan olabilir mi?
Çakra alegorisi olduğunu hatırlıyorum.Konu dışı, buraya sormak istedim, Pradise(7 tane) gibi şeyler var mı? 7 melek Yezidilikte var gözüküyor.
Ben hep Lord Şeytan ve Lord Baalzebul'un aynı baba-farklı anneden geldiklerini düşünmüştüm, bunda sanırım mitolojide Enki ve Enlil'in aynı babadan (Anu) geldiklerinin anlatılmasının etkisi var. Şeytan Baba ve Baalzebul Babanın aynı anneden geldiklerini anlatan bir vaaz veya yazı var mı? Tanrıların özel hayatları hakkında bilgi sahibi olmaktan çekinsem de bu konu gerçekten ilgimi çekti.Tanrılar, Magnum Opus'u tamamlayarak Tanrılığa erişmişlerdir. Onlar da bizler gibi annelere ve babalara sahiptiler; doğdular, büyüdüler ve çeşitli zorlukların üstesinden gelerek bulundukları konuma ulaştılar.
Şeytan Baba ve Baal Baba da üvey kardeştir; aynı anneyi paylaşmaktadırlar.
Mitolojide Anu, Enki ve Enlil gibi Tanrıları simgelemekten ziyade, Eter; Evren'in devamlılığını sağlayan temel doğa ilkesini simgelemektedir.Ben hep Lord Şeytan ve Lord Baalzebul'un aynı baba-farklı anneden geldiklerini düşünmüştüm, bunda sanırım mitolojide Enki ve Enlil'in aynı babadan (Anu) geldiklerinin anlatılmasının etkisi var. Şeytan Baba ve Baalzebul Babanın aynı anneden geldiklerini anlatan bir vaaz veya yazı var mı? Tanrıların özel hayatları hakkında bilgi sahibi olmaktan çekinsem de bu konu gerçekten ilgimi çekti.
zaten Şeytan neredeyse 2015e kadar Astarothun onun kızı olduğunu bile belirtmedi, yani çok uzun süreler boyunca şahsi hayatlarını paylaşmamayı tercih ettiler. böyle şeyleri de paylaşacaklarını zannetmiyorum. mesela babamızın diğer eşleri veya çok eşli diğer tanrılar hakkında da bilgi yokBu konuda bilgimiz bulunmuyor, zira bu, Şeytan'ın ve Baalzebul'un özel hayatına giriyor. Kendileri de bu tür şeyleri paylaşmamayı tercih ediyorlar.
Şeytan çok eşli değildir, diğer "eşleri" elementler için bir alegoridir.zaten Şeytan neredeyse 2015e kadar Astarothun onun kızı olduğunu bile belirtmedi, yani çok uzun süreler boyunca şahsi hayatlarını paylaşmamayı tercih ettiler. böyle şeyleri de paylaşacaklarını zannetmiyorum. mesela babamızın diğer eşleri veya çok eşli diğer tanrılar hakkında da bilgi yok
ne ara update geldi ben kaçırdımŞeytan çok eşli değildir, diğer "eşleri" elementler için bir alegoridir.
Bende, çok mu hızlı değişiyor, ben mi yazıları görmüyorum, anlamadım.ne ara update geldi ben kaçırdım
HPHC 2019 yılında şu konuya böyle bir cevap vermiş.Morax, Şeytanın karısı değil; bu yüzden gönderi kaldırıldı. Diğer kişi başka bir soru sorduğu için hala yayında gözüküyor.
Şeytan'ın 5 eşi olması konusu popüler bir Grimoire'den geliyor. Sekhmet'in Şeytanın eşi olmasını ise daha önce açıklamıştım (Kundalini enerjisine yapılan bir alegori) Beş eş, beş elemente ve ruhun beş bölgesini simgeleyen cehennemin beş bölgesine yapılmış bir alegoridir.
Arada garip hikayeler ortaya çıkıyor, insanlar da konuyu yanlış anlayıp saçma yazılarına alet ediyorlar. Bazı ruh hastaları da Şeytanla nişanlanıp onun Succubus'una dönüştükleri hakkında şeylerden bahsediyor.
Lilith, Şeytanın en önemli eşidir, geri kalan bilgiler de işinize yaramayacak şeylerden ibarettir.
Kutsala saygısızlık yapanların çok olması sebebiyle bu konuları sormak ve cevaplamak oldukça garip hissettiriyor.
Joy of Satan Muhafızı Power of Justice'ın konu ile ilgili güncel söylemine bakabilirsiniz:The thing about the 5 wives is not literal, it's an allegory for the 5 elements.
"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan