Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Goya'nın bu eseri hakkında ne düşünüyorsunuz?

PlatonFX

New member

Attachments

• Goya.jpg
    Goya.jpg
    5 MB · Views: 43
Bende yaparım aynı resimmi, ne düşünelim resim eser, zamanım olsa ben daha iyisini yaparım, ozamanki insanların şimdiki insanlara göre çok sıkıntıları yoktu, şimdiki sıkıntılar daha fazla bu meret internet oyunlar felan gençleri yiyip bitiriyor, doğallıktan uzaklaştırıyor herşey tiktak bir tuşla iş görüyorsun, asfaltta koşup spor yaptığınımı sanıyorsun? toprağa temasın kesilmiş organik doğal birşeyin yok, hakikaten yaşadığınımı sanıyorsun, o insanlar senden benden mutluydu ruhları özgürdü, bu kadar bilgi kirliliği bu kadar görsel kirlilik tek düzelilik yoktu Esenlikler

Bu resimle ilgili hiçbir olumlu düşüncem yoktur.

Buradaki keçi büyük ihtimalle "Şeytan" ile ilişkili. Daha dikkatli baktığımda sol altta bir çocuk cesedi olduğunu görüyorum, kurban edilmiş veya Şeytan tarafından öldürülmüş (!) olabilir. (Tabii ki de böyle bir şeyin yaşanması mümkün değildir. Şeytan ve Demonlar için çocuklar kutsaldır.) Muhtemelen ressam Şeytan'ın kötü olduğunu düşünüyordu zira o zamanlar insanlar Şeytan ve Demonların korkunç şeyler yaptığını, insanları "possess"lediğini, öldürdüğünü, acayip hastalıklar verdiğini düşünüyorlardı ancak bunlar ya hayâl ürünüydü ya da Şeytan ile hiçbir ilişkisi olmayan kötü ruhani varlıklar, belki de melekler tarafından yapılıyordu.

Francisco Goya zaten birçok akıl hastalığına sahip biri olarak biliniyordu. Şaşırılacak bir durum olmadığını düşünüyorum. İyi akşamlar.

Goya’nın Cadıların Şabatı isimli eseri de korkunç ve gizemli olan kara resimlere dahildir. Bu eser de en az Çocuklarını Yiyen Satürn kadar dikkat çeker. Ortadaki boynuzlu ilginç figür şeytanı temsil eder. Etraftaki kadınlar da cadılardır. Orta çağın en okkalı batıl inançlarından biri bu dönemde şuydu; Şeytan bebekleri ya da fetüsleri yiyerek besleniyordu. Cadılar burada şeytanın yiyeceği şeyleri şeytana sunuyordu. Üstelik bebeklerin görüntüsüne bakılacak olursa sanki bu dünyaya ait bebekler değil gibi görünmektedirler. Üstelik Francisco Goya, tarihte şeytan ve keçi boynuzu arasındaki bağlantıya da dikkat çekmiştir.

Bunu bir yerden alıntıladım. Goya'nın oğlunu yiyen Satürn eserini bilirim. Trajik resimler yapıyor bu da onlardan biridir. Adamı tanımıyorum belki derin bir anlamı vardır. Bana iyi hissettirmedi.

Goya'nın bu tarz korku içeren bir kaç eseri daha var sadece korku ve kandan ibaret zaten burada da belli.

Sağda iki kadın keçiye (muhtemelen Şeytan olarak tasvir edilmek istendi) çocuklarını kurban veriyor, sol tarafta bir çocuk cesedi var.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back