Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Diksiyon ve Güzel Konuşma

BlueViper13

New member
Sözlerin tesirli olması için konuşmada teklememek çok önemlidir.Güzel konuşmak esasında bir sanattır.Zihindeki kelimeleri bir ahenk bir nizamda biraraya getirmek gerçekten incelik ister.O yüzden kişinin zihin kuvvetinin yüksek olması gerekir.Avare bir zihinden sağlıklı cümleler çıkmaz.Gelişigüzel,patavatsız ve argovari konuşmanın,bizim IQ seviyemize ve karaterimize yakışmayacağını düşünüyorum.Bazen içinde bulunduğum nahoş ortamlardan dolayı kendime yakıştıramadığım bazı cümleler kuruyorum.Esasında bilinçaltıma ne kadar da çok argo ve küfür işlenmiş.His kontrolü bu gibi şeylerde gerçekten çok önemli.Yani sırf konuşmak için konuşmak açıkçası bana saçma geliyor.Her lafın sonundaki cinsiyetçi küfürler artık 7'den 70'e herkesin diline dolanmış bir lanet gibi.Aura temizliğinin ve nefes egzersizlerinin bu konuda yardımcı olacağını düşünüyorum.Ve kesinlikle konuşurken tırnak içinde "ımmmm" yahut "eeeee" gibi konuşmada bizi zayıf ve komik gösteren seslerden uzak durmalıyız.IQ oranı düşük ortamlarda ise konuşmaktan ziyade susmak gerçekten çok daha faydalı olacaktır.Hitabette ise büyüğe büyük gibi küçüğe de küçük gibi yaklaşmak gerek.Bütün saygı ve sevgi duvarlarının yıkıldığı bu dejenere çağda ise bu güzel şeyleri tekrar gün yüzüne çıkarmanın biz SS'lerin boynunun borcu olduğunu düşünüyorum.

Küfürler, saygısızlıklar, Tam cümle kuramama gibi sorunlar kişinin öz benliğinden kaynaklanan sorunlardır. Yada duygularını ifade edememe. Ve kimse kendisine böyle bir şeyi yakıştırmamalı. Dikkat çekmek veya sosyal ortamdan da kaynaklanabilir. Bizlere asla yakışmaz. Biz bir ırkı ve gerçekliği temsil ediyoruz. Biz bir nevi Tanrıları ve onların yetiştirdiği kişilikleri temsil ediyoruz. Güçlü, Saygılı, Kibar insanlar olmalıyız. 🧘‍♀️ IQ oranı düşük olan insanlar her zaman çevremizde olacaktır. Sessizliğin sesi gerçekten en büyük sestir karşı taraf için.

Toplumun ekseriyeti, sokak ağzıyla konuşuyor.Bunu okumuş kesimde yapıyor,üniversite bitirenler, dahi sokak ağzıyla konuşuyor. Çünkü devletin başındaki şahıs da aynı çekilde mafiavari bir telaffuzla konuşuyor, haliyle toplum bu hale geldi.Benim tamam yazım kötü ben onlar gibi, konuşmuyorum ben ustayım esnafım , onun için herzaman serseri tarzı konuşmadan uzak dururum

Toplumun ekseriyeti, sokak ağzıyla konuşuyor.Bunu okumuş kesimde yapıyor,üniversite bitirenler, dahi sokak ağzıyla konuşuyor. Çünkü devletin başındaki şahıs da aynı çekilde mafiavari bir telaffuzla konuşuyor, haliyle toplum bu hale geldi.Benim tamam yazım kötü ben onlar gibi, konuşmuyorum ben ustayım esnafım , onun için herzaman serseri tarzı konuşmadan uzak dururum
Devletin başındaki adamın yahudi olduğuna zaten inancım tam. Siyaset konuşmak yasak olduğundan ötürü çok fazla konuşamayacağım. Üniversite bitirenler dahi okumuş insanlar Okumamış yaşlı insanlardan daha kötü konuştukları doğrudur. Karşılıklı saygı çok önemli. Yazınızın kötü olduğu hakkında şeyler düşünmeyin. Önemli olan, Bilginiz, Açık görüşlülüğünüz, Saygınız, kendinizi ifade edebilmek Ve doğruluğa yakın olmak. Bunları yapabiliyorsunuz, O zaman diğer şeyleri önemsemeyin. Bu Türkiyenin Hatta dünyanın sizin gibi SS esnaflara, doktorlara, avukatlara... ihtiyacı var. Ne kadar fazla alanda SS kardeşlerimiz olursa, Dünya o kadar daha iyi olur. Lütfen çok daha fazla pozitif hissedin. Dünyayı yaşanacak bir gezegen yapmalıyız. :) 🧘‍♀️

Elimde imkanım olsa, 3 saniyede bir "eee" diyen herkesi toplama kamplarında tutup bu saçma ve düzeltilmesi gereken (düzeltmesi de gayet kolay olan) huylarını bırakmalarını sağlardım. Tartışıyoruz, ben kendimi anlatıyorum ama karşı taraf "eee" dediği ve bunu devam ettirdiği an gözümden düşüyor; konuş be adam, "eee" demek yerine hiç konuşmasan ve her "eee" deme isteği geldiğinde kendini sustursan hiç bir sıkıntı kalmayacak.

Küfür konusunda da toplum içinde veya insanlara karşı edilmesine kesinlikle karşıyım lakin nadir de olsa arada küfretmenin hiç bir sakıncası yok benim gözümde. Mesela ayak parmağınızı masaya çarpıp okkalı bir küfür savurdunuz diye kibarlığınıza zarar gelmez. Bir de y*hudiler hakkında konuşurken "sevimli kertenkele dostlarımız😊" gibi saçma bir üslup yerine sert konuşmak gerek, her SS az çok bunu yerine getirmeli.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back