Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Boşluk Meditasyonu

AlterOne

Member
Esenlikler,

Boşluk meditasyonunda istediğim kadar başarılı olamadığım için aklımda şöyle bir plan var. Ne kadar doğru olup olmadığını sormak istiyorum.

Boşluk meditasyonu pratiğini yeni öğrenmişim edasıyla en temelden başlayacağım.

Yüksek Rahibe Lydia’nın bahsettiği bir egzersiz var, şöyle ki normalde şarkı dinleyerek yaptığı şeyleri artık dinlemeden yaptığından bahsediyordu. Bu da aslında boşluk meditasyonu sayılmaz mı bir anlamda? Çünkü sadece o ana odaklanıyoruz ve nesneleri inceliyoruz.

Yeterince başarılı olamadığım için, bunun gibi bir egzersiz yapıyorum şu an. Boşluk meditasyonu olarak çevreme odaklanarak nesneleri inceliyorum. İşe yaradığını düşünüyorum. Hatta bunu yine bir yazıda günlük hayatta yapabileceğimizi okumuştum. Bunu günlük hayatta da yapmaya çalışıyorum.

Bunu başarılı bir şekilde yapabildikten sonra, gözlerim kapalı bir şekilde nefesime odaklanmayı düşünüyorum. Herkesin bildiği klasik boşluk meditasyonu.

Boşluk meditasyonu ile çok daha rahat hissediyorum. Anda kalabilmek hoş bir şey.

Aynı zamanda sevdiğim bir görsel var, boşluk meditasyonu sanırım bu tür durumlara da gerçekten yardımcı oluyor. Keza, Yüksek Rakip Lydia’nın insanların günlük hayatta bu egzersizi yapabilir diye okuduğum yazıda çeşitli psikiyatrik rahatsızlıklardan bahsediliyordu.

1737278433232.png

DEHB’in gerçek olmadığını birçok yerde okuyorum. Peki bunun açıklaması nedir? Boşluk meditasyonu ile aşılabilir kanısındayım.

Neticede beyinlerindeki ödül sistemi farklı çalışıyor, bu yüzden canları çok kolay sıkılıyor, dikkatleri dağınık. Dikkat süreleri kısa. Bu yüzden de dolaylı olarak artı olarak sadece hiperaktivite değil, birçok sorun daha yaşıyorlar yaşamlarında. Bu belki de dopamin detoksuyla neden düzeltilmesin?

Daha da enteresan şey şu, aldıkları uyarıcı ilaçlar normalde kaygı gibi hisleri artırabiliyor normal bir insanda. Ancak DEHB’e sahip bir insanı ise tam tersine sakinleştirip, yatıştırıyor. Yine burada zihinlerinin kontrolüyle alakalı bir şeye rastlıyoruz.

Amacım başarılı olamadığım boşluk meditasyonunu en temelden başlayarak ilerlemek. Çünkü buna ihtiyacım var. Yorumlarınızı bekliyorum.

Esenlikler
Öncelikle boşluk meditasyomu konusunda düşündükleriniz bence cidden mantıklı ve denenebilir ben genelde o an çevremde olan bir şeye odaklanıp ona bakıyorum bunu da deneyeceğim.
DEHB'nin üç kolu vardır;
Dürtüsellik: içten gelen şeyleri kontrol edememe sınır çizememe, sabırsızlık gibi

Hiperaktivite: Yerinde duramama sürekli hareketlilik
Dikkat eksikliği: odak sorunları
bunlardan hangisini yaşıyorsunuz muhtemelen dikkat eksikliği ve hiperaktivite. DEHB var olan bir şeydir nöropsikolojik bir sorundur, tam anlamıyla asla geçmez ancak tedavilerle beraber azaltılabilir. Atomoksetin içerikli ilaçlar sizi uyarmadan daha etkili bir tedavi sunabilir. Burada duygusal beden iyileşmesi çalışmasını deneyebilirsiniz bir doktorun size vereceği terapilerle beraber de bunu en aza indirebilirsiniz. Bilişsel davranışcıl terapi DEHB hastaları için ideal bir psikoterapi yöntemidir.
Şu sakinleştirici kısmına gelirsek DEHB li hastaların beyinlerinde dopamin ve noreprinefrin düzeyleri düşüktür bu da sizi odaklanma problemleri yaşayan,rahatsız hissettiren bir hale getirir uyarıcı ilaçlar ise beyninizdeki bu kimyasalların seviyesini arttırır böylece sizi daha konforlu bir hayata iter. Ayrıca ilaçlar sizi bir düzene soktuğu için de bir rahatlama hissi yaşarsınız.
Boşluk meditasyonunda gelişmek için bunu sık sık deneyin zaten günde 2 kez yapıyor olmanız gerekiyor. İki tane mantra vardı boşluk meditasyonu sırasında titretilebilecek şuan aklımda değil ama bulup eklerim bunu deneyebilirsiniz. Aklınıza gelen düşünce kalıplarından kurtulmaya değil onları çözmeye odaklanmanız da sizi ileriye taşır çünkü hiçbir şey düşünmeden başlarda duramıyoruz. Bir başka önerim de bunu bir arkadaşım söylemişti "hiçbir şeye odaklanma sadece var oluşuna odaklan" yani objeleri görmektense kendinize odaklanmanız ilerlemenize yardımcı olabilir.

"DEHB" gerçekte var olan bir şey değildir. Yahudiler tarafından, çocuklara yasal olarak amfetamin türevleri reçete ederek kazanç sağlamak ve aynı zamanda onların beyinlerini mahvetmek amacıyla kurgulanmış hayali bir hastalıktır. Bu kimyasallar, kısa vadede beyin işlevlerini uyararak bireyi daha "odaklı" bir hâle getiriyor gibi görünse de, aslında zihnin yalnızca ölüm kalım durumlarında devreye soktuğu yoğun odaklanma mekanizmasını yapay olarak tetikler. Bu durumun sürekli hâle gelmesi, uzun vadede beyninizi mahvetmektedir.

DEHB olarak nitelendirilen durum, muhtemelen toprak elementinin eksikliğinden kaynaklanıyor. Kendinizi topraklamaya, toprak enerjisini kullanmaya ve hava elementini dengelemeye odaklanmanız uygun olacaktır. Düzenli olarak hatha yoga yapmak, uyku düzenine özen göstermek, dengeli bir beslenme programı uygulamak ve kafein gibi uyarıcı maddelerden kaçınarak yeterli miktarda su tüketmek fazlasıyla yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra, sizin de bahsettiğiniz üzere dopamin salgılanmasını aşırı derecede tetikleyen unsurları kısıtlamanın faydası olacaktır.

Tüm bunların beraberinde boşluk meditasyonuna ağırlık vermeniz ve Nauthiz ile bir çalışmaya başlamanız iyi bir seçim olacaktır.

"DEHB" gerçekte var olan bir şey değildir. Yahudiler tarafından, çocuklara yasal olarak amfetamin türevleri reçete ederek kazanç sağlamak ve aynı zamanda onların beyinlerini mahvetmek amacıyla kurgulanmış hayali bir hastalıktır. Bu kimyasallar, kısa vadede beyin işlevlerini uyararak bireyi daha "odaklı" bir hâle getiriyor gibi görünse de, aslında zihnin yalnızca ölüm kalım durumlarında devreye soktuğu yoğun odaklanma mekanizmasını yapay olarak tetikler. Bu durumun sürekli hâle gelmesi, uzun vadede beyninizi mahvetmektedir.

DEHB olarak nitelendirilen durum, muhtemelen toprak elementinin eksikliğinden kaynaklanıyor. Kendinizi topraklamaya, toprak enerjisini kullanmaya ve hava elementini dengelemeye odaklanmanız uygun olacaktır. Düzenli olarak hatha yoga yapmak, uyku düzenine özen göstermek, dengeli bir beslenme programı uygulamak ve kafein gibi uyarıcı maddelerden kaçınarak yeterli miktarda su tüketmek fazlasıyla yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra, sizin de bahsettiğiniz üzere dopamin salgılanmasını aşırı derecede tetikleyen unsurları kısıtlamanın faydası olacaktır.

Tüm bunların beraberinde boşluk meditasyonuna ağırlık vermeniz ve Nauthiz ile bir çalışmaya başlamanız iyi bir seçim olacaktır.

Elementler ile çalışmak çok hızlı fark ediyor sanırım. Bu yüzden aslında biraz çekiniyorum, afirme ederken sağlıklı ve pozitif gibi şeyleri kullanacak olsam bile daha beter bir hal alırım diye korkuyorum. Çünkü önceki denemelerimden birisinde gerçekten uyuyamamıştım, yoğun bir uykusuzluk yapmıştı.

Toprak elementinin eksikliği bariz belli üzerimde. Lakin çekiniyorum işte.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back