yldzyhyp said:
Merhaba arkadaslar,
Bir süredir rünleri arrastiriyorum. Sorularim acemi sorulari olabilir, daha yeniyim bu konuda, afedersiniz bu yüzden
1) Rünlerle büyü yaparken (ya da baska hangi sistemle olursa olsun) kaderin akisina karsi mi gelmis oluyoruz ? bunun icin basimiza birsey mi gelir ? ya da briseyler mi vermemiz gerekiyor ? alma verme dengesi gibi ? adak mi adamamiz gerekiyor ?
seytanla anlasma gibi birsey mi bu ?
2) Büyü yaparken, büyü enerjisi kimden nerden geliyor ? Tanrilar? seytanlar ? (Ben satanist degilim bu arada) gezegenler? doganin kendi enerjisinden?
3) ak büyü kara büyü diye bir ayirim var mi ?
4) büyü yapma, ya da spiritüel olmada mi dogustan geliyor ? yani bu yetenekler ? bazilari bunun icin cok uygun, bazilari da cok ugrasiyor. Ben mesela astrale cikmayi cok denedim bir sey olmuyor
Cevabiniz icin tesekkür ederim
Kişisel notlarımdan: 3 kat yasası ve mükemmel karmik denge, birer yalan. Bunların Wiccan'a ilk girişi ''Witchcraft Ancient and Modern, 1970'' kitabı. Buckland, Gerald Gardner tarafından inisiye edilmiş. Gardner, Gül Haçlılar Cemiyeti'ne üye ve Altın Şafak cemiyetinin bir parçası. Ödül-ceza anlayışı Hristiyanlık tabanlı. Karma aslında ödül ceza değil, sebep sonuçtur. Sonuç olarak Wiccan, antik Pagan öğretisi değil, Yeni Çağ akımıdır.
Bunu ya bizim sitede ya başka bir yerde okumuşumdur.
Etik olan ve olmayan şeyler var. Bunun haricinde karma da var ve bununla ilgili Yüksek Rahip Cobra’nın yazıları var ama geniş bir konu. Size diyebileceğim, yaygın karma anlayışı doğru değil.
2) Büyü yaparken, büyü enerjisi kimden nerden geliyor ? Tanrilar? seytanlar ? (Ben satanist degilim bu arada) gezegenler? doganin kendi enerjisinden?
Ben insanın ses (titreşim) enerjisini ve ışık enerjisini kullanabilecek bir şekilde yaratıldığını düşünüyorum. Bu yüzden rün titretiyoruz veya Güneş ışığından, diğer yıldızlardan, gezegenlerden, Ay’dan, hatta renklerden enerji çekebiliyoruz. Başka canlı bir varlıktan da olabilir ancak bu o kişi hediye etmediği sürece vampirizmdir ve bizim tarafımızdan, ya da benim tarafımdan diyeyim, kınanır.
3) ak büyü kara büyü diye bir ayirim var mi ?
Ne var diyebilirim, ne de yok. Arttırma (zenginliği arttırma, güzelliği arttırma) amaçlı büyülere Ay büyürken başlarız. Azaltma (hastalığı azaltma, kiloyu azaltma, yaşamı azaltma) amaçlı büyülere Ay küçülürken başlarız. İkinci kategoriye giren her büyü kara büyü değil.
4) büyü yapma, ya da spiritüel olmada mi dogustan geliyor ? yani bu yetenekler ? bazilari bunun icin cok uygun, bazilari da cok ugrasiyor. Ben mesela astrale cikmayi cok denedim bir sey olmuyor
Cevabiniz icin tesekkür ederim
Nasıl bazı insanlar fiziksel olarak yetenekli, bazıları güzel, bazıları zeki doğuyorsa bazı insanlar spiritüel konulara yetenekle doğuyor. Bu doğum haritasında görülüyor. Merak etmeyin, ‘‘doğuştan yetenekli’’ olmamak sadece başarmanızın daha uzun süreceği anlamına geliyor. Doğum haritasındaki düşmüş/zararda gezegenleri ve element eksiklerini telafi etmenin yolları var. Eğer varsa, o sorunları hallettikten sonra muhtemelen gelişiminiz katlanarak hızlanır.
Satanist olmadan da yöntemlerimizi kullanabilirsiniz. Sadece bunların Pagan Tanrılarından, yani insanların gerçek tanrılarından gelen bilgiler olduğunu unutmayın. İslam ve Hristiyanlık’ın ‘‘Şeytan ve Cinleri’’Pagan Tanrılarıdır.
(Melekler) Derler ki: "Hâşâ, Sen Yücesin! Bizim Velimiz Sensin, onlar değil. Hayır, onlar (tuzağına kapıldıkları şeytani) cinnlere tapıyorlardı ve çoğu onların (yalanlarına) inanmışlardı." Sebe 41
Yunanlar ve Romalılar ilahlarının sevgiyle iyi olduklarını düşünmüş olabilirler. Ama Hristiyan yazıtları Centillerin bütün tanrılarının demonlar olduklarını ilan eder.
Catholic Encyclopedia: Devil Worship
https://www.newadvent.org/cathen/04767a.htm
https://satanisgod.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/ABOUT.html
Bütün Pagan tanrılarını İslam ve Hristiyanlık ‘‘kötü’’ ilan etti. Şeytan, Sheitan, Satan antik bir mantra olan Satanas’ın bugün kullandığımız versiyonları. Bu konuda çok bilgili değilim, düzeltebilirler yanlışsa. Devil, ‘‘divine’’ ile aynı kökü paylaşıyor. ‘‘İlahi, göksel’’ demek. Deamon, sanırım Yunanca’da, ‘‘dahi’’ anlamına geliyordu.
Satanizm gerçek Paganizmdir. Yeni Çağcı Paganlar toksik pozitiflikleri ve ‘‘ilahi ceza’’ anlayışlarıyla Hristiyanlık’ın yeni versiyonundan başka bir şey değil.
Rica ederim.