Bu yazı
Lord Azazel 'e atfedilmiştir.
İçimden bir ses, bu analizi yaparken koruyucumun bana rehberlik ettiğini söylüyor. Bunları yazarken pek çok güzel deneyimler yaşadım.
Tam bitirmiş iken, 'canımı verecek' kadar sevdiğim bir SS'ten güzel sözler aldım. Hiç olmadığım kadar naif hissediyorum.
Ne kadar bugün hüzünlü ve şaşkın olsam da, 'Güneş kadar parlak olanın' hep yanımda olduğunu biliyorum.
Bir Romeo ve Juliet/Hamlet hayranı olarak, böyle bir analiz yapmak istedim. Hamlet metni, benim fikirlerimin babasıdır.
William Shakespeare'in doğum haritası analizi;
26 Nisan 1564 tarihinde doğan sanatçı, astrolojik haritasının oldukça etkisinde kalmış gibi gözüküyor.
Şahsen ben "Koç burcundaki Mars şunu yapar, 1. evdeki Mars bunu yapar" demeden. Anlaşılması zor ayrıntıları daha az yazdım ve sanki kişiye kendisinden bahsediyormuşum gibi yazmak ve iyi bir akışla sizlerin beğenisine sunmak istedim. Başarılı olduğum söylenemez. Ancak denediğimi biliyorum.
Umarım beğenirsiniz.
Merkür 16⁰ 40' açı ile 10. evde Koç burcunda bulunuyor.
Bu sanatçıya güzel sanatlarda yetenek veriyor.
10. ev sanatçıya entelektüel bir tarz verirken, ebeveynlerini de bir o kadar entelektüel yapıyor.
William, aslen Snitterfield'lı olan belediye meclisi üyesi ve başarılı bir deri eşya tüccarı John Shakespeare ve varlıklı toprak sahibi bir çiftçinin kızı Mary Arden'ın oğluydu.
Güneş, 12⁰ 43' lük açı ile 11. evde Boğa burcunda. Bu açı da bireye sanatçı bir ruh verirken, anı tepkilerle dereceyi taçlandırmış. Kim bilir, Belki 'Romeo ve Juliet'i böylesine trajik bitirmesine bu sebep olmuştur.
Yine de bu, tarihte ki en hüzünlü edebi metinlerden biri olduğunu değiştirmez.
'Aşk ta böyle değil midir?' Dıştan böylesine narin gözüken, duygu nasıl bu kadar ruhumuzu yakıyor?
Konudan fazla uzaklaştım;
Satürn 27⁰ 41' derecelik açı ile 1. evde yengeç burcunda.
Bu ailevi pek çok sorunu ve ciddi bir odak yeteneğini beraberinde getirir.
Oğlu Hamnet bilinmeyen nedenlerden dolayı 11 yaşında ölmesi ile, 11 Ağustos 1596'da gömülür.
Oğlunu kaybeden Shakespeare'in 1598 ila 1600'lü yıllar arasında benim de çok sevdiğim Hamlet adlı tiyatroyu yazar. Hamnet-Hamlet isimleri birbirine oldukça benziyor.
Satürn odak ve disiplin konusunda 1. evde büyük bir etki bırakır.
”Hakkıyla başlatılan bir girişim, gereken her şey kazanılıncaya kadar bırakılmamalıdır.” sözü ile gözü pekliğini iliklerimize kadar hissediyoruz.
Yine 1. evdeki Mars, 7⁰ 36' lik açı yapıyor. Bu da şaire; Gözü peklik, Cesaret ve Bol yaşam enerjisi veriyor. Kara veba evine kadar ulaştığında, sağ kurtulmuştur.
Plüton 15⁰ 25' lik derece, ile balık burcunda; 9. evde açı yapıyor.
Bu açı, şairi puzzle gibi zihni geliştirecek ve sarsacak deneyimleri seven biri haline getiriyor. Bu yüzdendir ki, Hamlet sonunda hepimiz ağzımızı açık kalıyor.
Yükselen yengeç burcunda;
Yengeç Yükselen'deyse, partneriniz daha yaşlı ve daha olgun olabilir, ancak size soğuk veya hesapçı görünebilir. Çocuk rolünüzden çıkmalısınız; Kendinizi daha güvende ve emniyette hissetmek için objektif, ciddi ve sade olmayı öğrenin. Bir ilişkide belirli kısıtlamaları kabul etmeli ve partnerinize karşı sağlam, güvenilir bir tutuma sahip olmalısınız.
Bu yüzdendir ki, Shakespeare 26 yaşındaki Anne Hathaway evlendiğinde 21 yaşında idi.
Ben bu haritaya bakınca ciddi bir odak yeteneği ve aynı zamanda sanatsal bir ruh görüyorum.
Okumak isterseniz, şahsen; Rönesans döneminden Shakespeare, Miguel de Cervantes gibi yazarları ve Aydınlanma dönemi Voltaire'i öneriyorum.
'
'Dağa çıkmaya üşenenler, manzarayı izleyemezler.'' -William Shakespeare