Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Yine bir soru (RTR)

Bahar

Member
Esenlikler. Ne kadar zorlasam da RTR yaparken bazı kelimeleri ses dosyasındaki sekliyle tam ve doğru olarak titretemiyorum. Özellikle gırtlak seslerini çıkaramıyorum. Ve yaptığım RTR’ ler boşa gidiyormuş gibi düşünüyorum. Bu hatalara rağmen RTR geçerli olmuş mudur? İkinci olarak kâğıt çıktısı alamadığım için telefona indirip üstünü fotoğraf uygulamasının siyah kalemiyle karalıyorum ve bitince telefonumdan siliyorum fotoğrafı. Boyle yapılabileceğini okumuştum ilgili yazıda. Doğru mudur? Cevaplar için teşekkür ederim. Bir süre daha maalesef sizleri sorulara boğup iyice ilerleyince sizleri darlamayacagim :) Bu süreçteki sabır için teşekkür ederim.

1- Ufak tefek telaffuz hataları yapmanız RTR'ları geçersiz kılmaz, hâlâ etkilidir. Üzerine çalışmanız ve hatalarınızı düzeltmek için uğraşmanız en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır.

2- Kağıt çıktısı almanız şart değildir, okuduğunuz kelimelerin üstünü karalamanız yeterli olacaktır.

Bu daha kolaymış evet teşekkür ederim.
burada rtrların türkçe okunuşu olduğu için yeni başlayanlara daha kolay. ama ben rtrı ezbere bildigim icin bu siteyi kullanıyorum çoook daha rahat. ayrıca buradaki sayacı takip edersen tam 00da diğer sslerle senkronize şekilde başlayabilirsin

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back