Müslümanlardan eğitim alacak kadar mı benimsemek zorunda kaldı?Modern dünyada birçok birey, yalnızlıkla yüzleşmemek, toplumsal baskılara maruz kalmamak veya çeşitli zorluklarla karşılaşmamak adına, dini inançlarını gizlemeyi tercih ederek, içinde bulundukları toplumun yaygın dini anlayışına uyum sağlama yoluna gitmektedir.
Burada da benzer bir durum söz konusudur; ancak eski dönemlerde karşılaşılabilecek riskler, birkaç kişinin yargılayıcı tavırlarıyla sınırlı kalmıyor, aksine ölüm gibi son derece acı verici bir sonla sonuçlanabiliyordu. Özellikle İslam ve Hristiyanlık gibi ölüm programlarının, inançlarına ters düşen bireylere, yani "kâfirlere" yönelik tutumları iyi bilinmektedir. Tarih boyunca sapkınlıkla suçlanıp diri diri yakılarak öldürülen insanların sayısını belirtmeye dahi gerek yoktur.
Şeyh Adi ve hakikati bilen birçok kişi, hayatta kalabilmek, yollarına devam edebilmek ve varlıklarını sürdürebilmek adına, İslam'ı "benimsemek" zorunda bırakılmışlardır. Sufizm için de aynı durum geçerlidir, İslam'ın altında gizlenen bir pagan öğretisidir. Buna rağmen, birçok Yezidi, tarih boyunca İslami otoriteler tarafından öldürülmekten kurtulamadı.
Tarih boyunca tablo hep aynıydı: Ya "kurtarılmayı" kabul edin ya da fiziksel dünyada yahut ebedi cehennem ateşinde cezalandırılarak son bulmayı göze alın.
Bu kaynakları okuyabilirsiniz:
Şeytan’ın Öğretileri ve Yezidiler Hakkında
Şeytan – Yezidi Halkının Baş Tanrısı
Lucifer ve Şeytan’ın Ardındaki Felsefe
"Kurtarılmayı" kabul etmiş yeni bir Müslüman olarak, bu tür şeyleri reddetme hakkınız olduğunu mu sanıyorsunuz? Günümüzde de benzer dinamikler tarikatlar içerisinde yaşanmakta; insanlar ağır baskılar altında kalmakta, hatta intihara sürüklenme noktasına kadar zorlanmaktadır. Öte yandan, Müslüman olarak nitelendirdiğiniz kişi, hakikatin farkında olan birisi de olabilir.Müslümanlardan eğitim alacak kadar mı benimsemek zorunda kaldı?
Hiç kimse sizden her şeyi sorgulamadan, bir anda kabullenmenizi beklemiyor. Ancak, fazla önyargılı davranıyor ve zihninizde ağırlık kazanan düşünceyi doğrulamak adına gözlem ve araştırmalarınızı bu doğrultuda şekillendiriyorsunuz.Bana hiç inandırıcı gelmiyorsunuz, nasıl bu kadar kişi var burada anlamak güç.
Dostum geçmişte meditasyon,yoga,büyüler ve yaratılış gibi bir çok şeyi saçma buluyordum şimdi ise bunu yaptığım zaman önemini anladım ve SS olduğumdan beri içimde pozitiflik varBana hiç inandırıcı gelmiyorsunuz, nasıl bu kadar kişi var burada anlamak güç.
Bu dini çook uzun süredir biliyorum. Bir dönem sonuç aldığım da söylenebilir. Ama her zaman uçuk geldi her şey."Kurtarılmayı" kabul etmiş yeni bir Müslüman olarak, bu tür şeyleri reddetme hakkınız olduğunu mu sanıyorsunuz? Günümüzde de benzer dinamikler tarikatlar içerisinde yaşanmakta; insanlar ağır baskılar altında kalmakta, hatta intihara sürüklenme noktasına kadar zorlanmaktadır. Öte yandan, Müslüman olarak nitelendirdiğiniz kişi, hakikatin farkında olan birisi de olabilir.
Dediğim gibi, söz konusu dönemin baskısını hafife alıyorsunuz; tüm bu fedakârlıklara rağmen katledilen Yezidileri unutuyorsunuz. Resmi sitelerinde paylaştıkları ifadeleri, çeşitli kaynaklarda verilen bilgilerin tamamını da göz ardı ediyorsunuz.
Belirttiğim kaynakları incelemeniz ve konuyla ilgili forumlarda arama yaparak İngilizce kaynaklara da göz atmanız faydalı olacaktır.
Hiç kimse sizden her şeyi sorgulamadan, bir anda kabullenmenizi beklemiyor. Ancak, fazla önyargılı davranıyor ve zihninizde ağırlık kazanan düşünceyi doğrulamak adına gözlem ve araştırmalarınızı bu doğrultuda şekillendiriyorsunuz.
Sitemizi inceleyebilir ve anlamadığınız konuları saygı çerçevesinde sorabilirsiniz. Bu süreçte, güç meditasyonlarına başlamanız da faydalı olacaktır. Zira isminden de anlaşılacağı üzere, Spiritüel Satanizm ruhaniyet ağırlıklı bir ideolojidir.
Spiritüel Satanizm’e Giriş
Satanizm’in Kökenleri
Satanizm’in Uzak Doğudaki Kökenleri
Şeytan GERÇEK’tir
Allah’ın Gerçek Kimliği ve Pagan Tapınağı Kâbe
İslam’ın Çaldığı Antik Pagan Ruhani Sembol ve Olguları
Şüphe & İnançsızlık: Spiritüel Satanizm
Ayrıca kullanıcı adınızdan Tengrizm ile ilgilendiğinizi düşündüğüm için, bu yazının ilginizi çekebileceğini düşünüyorum.
Yalanlar üzerine inşa edilmiş bir dünyada, gerçekler daima uçuk ve çılgınca görünecektir. Sonuç elde ettiğinizi belirtiyorsunuz; daha da üzerine gitmeniz yerinde olurdu.Bu dini çook uzun süredir biliyorum. Bir dönem sonuç aldığım da söylenebilir. Ama her zaman uçuk geldi her şey.
En büyük çekingenliğim şu: diğer öğretiler birbirini tamamlıyor ve çok kaynak var. SS tek başına hepsine yeter mi?Yalanlar üzerine inşa edilmiş bir dünyada, gerçekler daima uçuk ve çılgınca görünecektir. Sonuç elde ettiğinizi belirtiyorsunuz; daha da üzerine gitmeniz yerinde olurdu.
Spiritüel Satanizm’e içten içe bir yakınlık hissettiğinizi, ancak bir noktada bu bağın koptuğunu düşünüyorum. Bu dini uzun bir zaman önce öğrenmenize ve her şeyin size uçuk göründüğünü söylemenize rağmen, hâlâ zihninizde yer etmesi kayda değer bir işarettir. Belki de Tanrılar sizi buraya tekrar yönlendirmiştir. Geçmişte yapmadığınızı yapabilir, daha derinlemesine keşfe çıkarak bir şans daha verebilirsiniz.
Spiritüel Satanizm, bu tür öğretileri reddetmemektedir. Tengrizm, Hinduizm ve benzeri antik öğretiler de özünde bizim işaret ettiğimiz hakikate yönelmektedir. Ancak, tarihsel süreç içerisinde bu öğretilerin büyük bir kısmı Yahudiler tarafından ya yozlaştırılmış ya da ortadan kaldırılmıştır. Bu sebeple, söz konusu kaynaklara tam anlamıyla güvenmek mümkün değildir. Sitemizde de belirttiğimiz üzere, bu ideolojilerdeki figürlerin hangi Tanrılarımıza karşılık geldiği açıkça ifade edilmektedir. Örneğin, Tengrizm’deki Tengri, Baalzebul’a tekabül etmektedir.En büyük çekingenliğim şu: diğer öğretiler birbirini tamamlıyor ve çok kaynak var. SS tek başına hepsine yeter mi?
"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan