Bu konu hakkında makaleler okudum ancak hala kafamda soru işaretleri var bana ayrıntılı bir şekilde transa girmek ne demek biri açıklayabilir mi nasıl yapılacağını biliyorum ancak amacı ve ne olduğunu anlamadım
Hiç üzüntü hissetmemiş birine, üzüntünün ne olduğunu anlatmak takdir edeceğiniz üzere boşa kürek çekmek gibidir. Transa girmek değişik şuur hallerine girer; sorduğunuz bu soruya en iyi cevabı siz, transa girerek verebilirsiniz. Sanguis Bey'in paylaştığı bağlantıdaki merdivenden aşağı inmeyi hayal ederek transa girmeyi deneyin, fakat tek yol bu değildir. Mesela ben derin bir transa ilk girdiğimde nefes verdikçe sürekli düşen; ama nefes aldıkça yavaşlayan bir asansör hayal etmiştim. Derin bir transa girmek deneyim istiyor, ama bunun için sürekli transa girmeye çalışmayın çünkü bunu lüzumsuz bir yerde yapıp başarırsanız saçma sapan bir insan sizi rahatsız edebilir. Bu rahatsız etme de size zarar verir, trans halindeyken birisi size dokununca inanılmaz bir irkilme yaşıyorsunuz ve transın derinliğine bağlı olarak bir kaç saniye ile bir kaç dakika arası kendinize gelemiyorsunuz.
Transa girince zihnimizdeki diğer düşünceleri atmak kolay olur, odağımızı büyü çalışmasına yönlendirir ve olası bir tehlikeden kendimizi koruyabiliriz. Sorduğunuz sorunun kısa cevabı şu; transa girmek zihindeki gereksiz düşünceleri atıp ruha odaklanabileceğimiz, bu sayede de ruhaniyetle ilgili çalışmaları daha etkili yapabileceğimiz bir durumdur.