Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Takım tutma hakkında

Crowofsatan

New member
Herkese esenlikler ve iyi geceler. Bir kaç gündür aklımda olan bir soru var, çok da önemli değil sanırım ama merak ettim. Uzatmadan konuya geçeyim.

Futbol takımları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Örneğin beşiktaş ya da galatasaray.

İnsanlar bu maçlara takıntılı olmuş hâlde, koyu ve sıkı takipçileri olan bu takımlar sizce normal mi?

Takımlar arası düşmanlıklar ve fanatik insanların karşı takımı destekleyenlere kin ve nefret gütmesi centilleri ayıran bir şey değil mi?

Fikirlerinizi merak ediyorum.

Takımlar arası düşmanlıklar ve fanatik insanların karşı takımı destekleyenlere kin ve nefret gütmesi centilleri ayıran bir şey değil mi?
Kendini samimi bir Centil olarak tanımlayan hiç kimse böyle şeylere körü körüne bağlanmaz, Fanatizmi desteklemez. Bahsettiğiniz tipleri az çok biliyoruz; iki lafı bir araya getirmekten aciz, kavga sever tipler. Böyle insanların yanından geçtiğinizde bile ne kadar zayıf ve aşağı olduğunu sezebilirsiniz.

Bu arada futbol severlere lafım yok, futbol dediğimiz şey de bir spor. Spor yapmanın getirisi büyük, spor müsabakalarını takip etmek de kişinin kendi zevki. Lakin Holigan gibi, hakaretten farksız bir terimi kendisine yakıştırıp komşularını umursamadan "Heğoooğee gol beeee" diye son ses bağıran, takımı kaybedince televizyonu kırıp eşine dostuna sert davranan, takımı kazandığında da gecenin köründe yola çıkıp ritmik şekilde korna çalan birisi kelimenin tam anlamıyla aşağılıktır.

Kendini samimi bir Centil olarak tanımlayan hiç kimse böyle şeylere körü körüne bağlanmaz, Fanatizmi desteklemez. Bahsettiğiniz tipleri az çok biliyoruz; iki lafı bir araya getirmekten aciz, kavga sever tipler. Böyle insanların yanından geçtiğinizde bile ne kadar zayıf ve aşağı olduğunu sezebilirsiniz.

Bu arada futbol severlere lafım yok, futbol dediğimiz şey de bir spor. Spor yapmanın getirisi büyük, spor müsabakalarını takip etmek de kişinin kendi zevki. Lakin Holigan gibi, hakaretten farksız bir terimi kendisine yakıştırıp komşularını umursamadan "Heğoooğee gol beeee" diye son ses bağıran, takımı kaybedince televizyonu kırıp eşine dostuna sert davranan, takımı kazandığında da gecenin köründe yola çıkıp ritmik şekilde korna çalan birisi kelimenin tam anlamıyla aşağılıktır.
Birde bu takımlar için telegram grupları Twitter ve DC sunucuları kuruyorlar ve sonrada bunu çok saçma bir şekilde bir dava haline getirip hayatta olmazsa olmaz bir dert, adeta "namus" meselesi yapıyorlar. Bu yüzden fanatik futbol severlerden nefret ediyorum. (Bu Türkiye'nin uluslararası arenadaki müsabakaları için fanatiklik yapanlar içinde geçerli.) Hepsi birer "hayvan".

Aynı şeyleri düşünüyorum. Cevabınız için teşekkürler esen kalın.

Herkese esenlikler ve iyi geceler. Bir kaç gündür aklımda olan bir soru var, çok da önemli değil sanırım ama merak ettim. Uzatmadan konuya geçeyim.

Futbol takımları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Örneğin beşiktaş ya da galatasaray.

İnsanlar bu maçlara takıntılı olmuş hâlde, koyu ve sıkı takipçileri olan bu takımlar sizce normal mi?

Fikirlerinizi merak ediyorum.
Futbolu ben hiç sevmiyorum , birde çok önemliymiş gibi tartışma programları var, zaman kaybı insanları boş iş hiç bir anlamı yok, Ruhaniyetle tam zıt bir konu, birde çok gürültü oluyor. ... Esenlikler iyi akşamlar

Birçok pislik, hile, şiddet ile dolu olan bir alan olsa da, bir spor dalı olduğu için insanların buna ilgi duymasının beni mutlu eden bir yanı var. Tamamen olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Birçok pislik, hile, şiddet ile dolu olan bir alan olsa da, bir spor dalı olduğu için insanların buna ilgi duymasının beni mutlu eden bir yanı var. Tamamen olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Olumsuz olan tarafı "at, avrat, silah" diyen manyaklar gibi bunu bir kan davası ya da namus meselesi haline getirenlerin olması. Bu tarz insanların çoğu futbol ile ilgili herhangi bir aktivite yapmak yerine sadece takımları yarıştırıyor en azından çoğu böyle. Daha geçen gün sokaktan geçiyordum ve bir manyak Galatasarayın bir yeri için "orası bizim mabedimiz orası benim yatak odamız" diye saçmalıyordu.

Yani bu futbol fanatizmin insanlara gerçekten iyi geldiğini düşünmüyorum. Ertuğrul dizileri nasıl 65 yaş üstü insanları veya aşırı cihatçı ve milliyetçi insanları kötü etkiliyorsa bence bu da aynı şekilde insanları etkiliyor.

Ve bu arada evet spor takibi yapıp bunu centilmen ya da bir hanımefendi gibi eleştiren ve hatta yorum yapıp tadında bırakanlar ama onlarda bu insanlar tarafından "vatan haini" gibi görülüyorlar.

Ama tabi banane sonuçta ben futboldan nefret eden birisiyim.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back