Spine said:
…
Dediğinizde gerçekten haklısınız. Bazı konularda zihnen çok güçlü olmama rağmen böyle ufak şeylerde tüm sistemimin bir anda afallaması, bir an için mantıklı düşünememesi gerçekten çok garip. Bu konuda bir öneriniz var mı?
Sistemin bağışıklık kazanmasının yolu basit: aynı mikropla tekrar tekrar karşılaşmak. HPS Maxine’in intihal yaptığı iddialarını ilk okuduğumda sarsılmıştım. Geçmesi fazla uzun sürmedi. Akıl var, mantık var. Yazıların altındaki kaynakçaları göz görüyor. Sonrasında intihal olduğu iddia edilen kitapları okudum. İftira atıyorlar. İkinci kez ona yöneltilmiş bir suçlama gördüğümde o kadar etkilenmedim. Arada bir HP Cobra’ya oldukça yaratıcı yeni iftiralar atıyorlar. Bünye alıştığı için etkilenmiyor. Zaten çoğu sadece mantık kullanılsa çökecek iddialar.
Bunlar daha çok Jos’u ilk kez duyan ve okülte yeni insanların kafasını karıştırmak için yapılıyor. Önyargı oluşturuyor. Kendisi kitap açıp kontrol etmekle uğraşmayacak insanlarda işe yarar mesela intihal iftiraları. Mesela HPS’nin Yahudi Sitchin’den uzaylı tanrılar fikrini çaldığını söylüyorlar. Oysa Sitchin (Enki’nin Kayıp Kitabı, 12. Gezegen ve konuyla alakalı başka kitapların yazarı) bu fikri kendisi ortaya atmıyor, Erich von Daniken’in (dolandırıcılıktan içeride yatmış bir adam ve Tanrıların Arabaları ile başlayan uzun bir uzaylı tanrılar kitap serisinin yazarı) fikirlerini Sümer tabletleriyle harmanlayarak geliştiriyor. Daniken bu kitapları yazarken Fransız bir araştırmacı olan Robert Charroux’dan “esinlenmiş” ve özgün fikirler değil. Charroux ise H.P. Lovecraft’tan esinlenmiş. Lovecraft’ın ismini ilk kez Crowley ile birlikte Necronomicon, H.G. Ginger, 2005, Altıkırkbeş Yayın’ın çevirisi olan versiyonda görmüştüm seneler önce. Mitos, Maji nedir Jung ve Freud kimdir okültle alakaları nedir, önceki sayılan isimler kimdir ve neden Necronomicon’da anılıyorlar bilmek lazım. Bu isimlerle ilişkilendirilmiş mevcut Necronomicon versiyonlarının bozulmuş olduğunu, Crowley’in Grilerle iletişim kurduğunu da bilmek lazım. Sümer’i sadece Sitchin’den değil, Macellaio kardeşimizin de dediği gibi direkt çevirilerden, Akademik yayınlardan (Sümer ve Sümerler-Harriet Crawford, Tarih Sümer'de Başlar-Samuel Noah Kramer, Eski Yakındoğu Sümer'den Kutsal Kitaba-Jean Buttero) okumak gerek. Ancak konu Sitchin’e gitmeden, uzaylı tanrılar dendiğinde akılda Hitler’in “cadısı” Maria Orsic, Vril cadılarıyla başlayan ve diğer eski okült organizasyonlarından Tesla’ya kadar bağlayan bir düşünce zincirinin oluşabilmesi gerek.
Şimdi sen ne anlatıyorsun diyeceksiniz, demeye çalıştığım şey entelektüel bir birikim sahibi olmak.