Sapahe said:
Aim_ain said:
Hiçte bile !
Bu iyiliği kucumsemek degil, istediğin şey için zaten senin en değerli şeyin olan zamanı veriyorsun tanrıya .
Tam fiziksel olarak karşımızda olmayacak olmaları onların şaraptan veya diğer şeylerden hoşlanmadığı anlamına gelmez . Aksine böyle adaklardan hoşlanırlar çünkü kendileri tamamen insan formunda tadamazlar.
Şarabı ben kafaya dikmiyorum ama diken vardır belki, ne dersin ?
Mumlar aslında iletişimi kolaylaştırıyor çünkü ruhlar senin yerini daha kolay buluyor yani bir nevi astrali aydınlatıyor.
Ha inanmayan varsa gitsin direkt Şeytan'a sorsun bunlar doğru mu diye en iyi cevabı o verir zaten
Esenlikler,
Tanrılardan bağımsız olarak, herhangi birinden yardım isterken de etik değerler altında, karşılığında bir şey vermeniz ya da yapmanız gerekir. "Benim yardım isterken harcadığım 10-15 dakika, zaten bir karşılıktı" derseniz, Tanrının size harcadığı enerji ve zamanı da yok saymış oluyorsunuz. Tanrıları ailemiz gibi görebiliriz, ya da öğretmenlerimiz gibi. Çok yakın ilişkiler içine de girebiliriz. Bir rehberlik ya da yardım isterken, karşılığında bir söz verip, sözümüzü tutabilir ya da bir şey de sunabiliriz. Bu yapılan jestler de genelde kendimiz ya da Dünyanın iyiliği için oluyor ki Tanrıların da asıl isteği bu zaten. İstisnalar hariç tabii ki. Ancak, yardım isterken harcadığım süre, zaten karşılık derseniz burada bir küçümseme durumu oluyor. Hoş değil.
Adak adamayı daha eski bir konunuzda, kurban verme olarak da kullanmıştınız sanırım. O konuya hiç girmiyorum bile. Ayinlerde de kullanılan sıvı ya da eşyalar tamamen sembolik olarak kullanılıyor.
Cümleleri öyle bir kuruyorsunuz ki sanki yaktığımız mum ve tütsülerle Tanrıları besliyor ya da güçlendiriyoruz da Tanrılar bundan faydalanıyor gibi bir anlam çıkıyor. Tanrıların bizi görebilmesi için mum ışığına ihtiyaçları yok, emin olabilirsiniz. Yakılan mumlar belki kişinin daha kolay o moda girerek odaklanmasını sağlar, böylece de Tanrıları hissetmesi belki kolaylaşabilir ki bu da kişiden kişiye değişir. Onun haricinde anlamı sadece jest, yaktığınız mumu bitene kadar beklettiniz diye Tanrıya iyilik yapmış olmuyorsunuz.
Yine de herkes istediği şekilde Tanrılarla iletişim kurmayı deneyebilir. Herkes kendi yaptığı işlerden sorumlu neticede. Bu konuda bir şey söyleyemem ancak bir mantığının da olmadığını belirtmek isterim.
İyi günler.
Birincisi , tanrılara harcanan zaman ile insanlara harcanan zamanı bir tutmanız zaten saçma . Bir tanriya helede günümüzde unutulmuş bir tanrının üstünlüğü kabul edip onla çalışmak insanlara onun tanrı olduğunu söylemek hoşuna gidebilecek birşey .
İkincisi ,ben yemek yapmasını önermiştim sen bunu kurban verme olarak algilamissin, et katmak zorunda değil ki ?
Bazı ayinlerde sembolik olarak kullanılır şarap , mum vs. bazılarında ise sonuç odaklı kullanılır. Bütün ayinleri bir tutmaniz ayin nedir bilip bilmediğinizden süphelenmeme sebep oluyor .
Üçüncüsü , çoğu kişi ağzından salyalar akıtarak üstüme saldıracak olsa da söylemeliyim ki evet aslında bir nevi tanrıyı besliyor . Tanrıların seni görmesi için mum ışığına ihtiyacı yok zaten ,senin tanrıya daha kolay ulasabilmen için gerek var.
Tanrıya adak sunmamız ona özel bir altar hazirlamamiz ona olan sevgimizi ve bagliligimizi gösteriyor . İyilik ne anlamda yapmış oluyoruz ne anlamda yapmamış oluyoruz orasi karışık.
Mantığının olmadığını söylemen zaten direkt olarak benim işlerime yanlış demen anlamına geliyor.
Hâlâ merak eden varsa bir demonu çağırıp sorsun , forumda ne görürseniz inanmayın yahu burada sabahtan akşama kadar bana cevap verenler kaç kez adamakilli bir şekilde bir demonla iletişime geçti bilmiyorum ama ben artık bu kadar saçmalıkmış ve önyargılı cevaplarla uğraşmak istemiyorum . Ne haliniz varsa görün . Her gördüğünüze tapmaya devam ,aman ha kendi aklinizi kullanmaya kalkmayin düşünürsünüz falan