ThanaReal said:
Esenlikler,
Bunu buraya gerçekten yazmak istemezdim ama kararsız kaldım diye sormak istedim. Puro içiciliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kimisi diyor zararlı, yok kimisi diyor ben puro içiyorum bunun dumanını içime çekmiyorum ağzımda aromayı hissettikten sonra dışarı üflüyorum, içime duman çekmediğim için bağımlı olmuyorum ve 1-2 haftada bir içiyorum.
Bunu buraya yazmak istemezdim ama gerçekten 1-2 haftada bir, duman içine çekilmeden zararlı olur mu? Ruhaniyete etkileri nelerdir?
İyi geceler.
Esenlikler,
Her şekilde kötü.
Ilk olarak zaten puro sürekli içilecek bir şey değil. Yok içime çekmiyorum, yok bağımlı değilim gibi saçma sözlere inanma. Ve böyle bir düşüncen varsa sakın denemeye kalkışma bile.
Bak yapma demiyorum, denemeye kalkışma diyorum. Sadece sigara değil, ne konuda olursa olsun, yaklaşma bile. Bunun olmasını sağlayacak hiçbir şeyi yapma ya da düşünme çünkü en sonunda olacak. Zamanla sana normal gelecek ve bir bakmışsın, bir dal sigara ya da bağımlısı olduğun şey için ellerin titriyor.
Ben dünyada sigaradan en igrenen insanlardan biriydim, ki hâlâ igreniyorum. Ama arkadaş ortamında bu "içine çekmezsen bir şey olmaz, bir kereden bağımlı olacak değilsin ya" lafları yüzünden denedim. Tadı çok kötü ama bir daha içiyorsun ve bir daha. Bağımlı olmadığım için bırakmak kolaydı ama herkes şanslı olacak diye bir şey yok.
Ne puff, ne sigara, ne nargile, ne puro hiçbiri birbirinden farklı değil. Hepsi hayatını kaydırır.
Sen onu içine çekmezsen, o seni içine çeker. Sakın seni kandırmak isteyen insanlara inanma, kararının arkasında dur. Yoksa bir bakmışsın o senin arkanda (iyi anlamda değil)...
İyi günler kardeşim
.