Bizim inancımıza inanan bir samuray, sanırım onlarda Şintoizm olarak geçiyor farklılıklar olabilir. Bu tür cezalar aldıklarında, intihar sayılıp reenkarnasyonlarını kötü etkiler mi? Yoksa oranın yetiştirme ve geleneklerinden dolayı ve hükmünden ötürü sayılmaz mı?
Sanırım samuraylar yüksek seviye bir kabiliyetin getirdiği güçten dolayı bazı yasalara tabi oluyorlar ve genelde bu yasalar sözlü olarak onları yetiștiren uata tarafından onlara aktarılıyor bir çeșit töre gibi. Bu yasalar hayatın her alanını düzenlemekten ziyade sadece elde edilen dövüș kabiliyetlerinin kötüye kullanımını engellemek ve sadece gerekli olduğu zamanda kullanmakla ilgili olduğu için ihlal edilmesi genelde haksız yere birinin öldürülmesi veya hayatının riske atılmasıyla ilgili oluyor. Tabi böyle olduğunda bir yaptırım uygulanması gerekiyor ve bu da genellikle idam oluyor ve samuraylar adaletin sağlayıcıları oldukları için kendileri üzerindeki adaleti sağlayacak kișiler gene kendileri oluyorlar ve kendilerine hakkettikleri idam cezasının infazını uygulayark son görevlerini yerine getiriyorlar ve yasaları ihlal ederek kirlettikleri onurlarını temizliyorlar.
Bu bir taraftan șu anlamada geliyor, "Bakın ben beni öldüren yasaya bile karșı gelmiyorum önceden ihlal etme sebebim gerçekten önemli bir sebepti." demek istiyorlar belki.
Tabi her samuray bu kadar ahlaklı olmuyor ve kimisi bu kabiliyetleri herhangi bir yasaya bağlı olmadan kullanmayı seçiyor ve bunlara da ninja deniyor. Bu gruplar aslında bir çeșit eșkiya, kiralık katil, terörist veya paralı askerler olarak karșımıza çıkabiliyor.
Yani anlayacağınız samuraylık sadece bir dövüș sanatı uzmanlığından daha fazlası, samuray kalabilmek için erdemli bir insan olmanız gerekiyor ve bazen bu erdemle ustanızın öğrettiği yasalarla çatıștığında gerekeni yapıp ustanızın önünde cezanızın infazını vererek yasaları ihlal ederken bile ustanıza bağlı ve hala samuray kalabildiğinizi ve gerçekten gerekli olduğu için yasaları ihlal ettiğinizi kanıtlamıș oluyorsunuz.
Ben olsam, gerçekten gerekli gördüğüm için yasaları ihlal ettmeden önce ustama gidip durumu anlatırım, baktım ihtiyar ters yapıyor derdim sen bilirsin, çekerdim siyahları, tak tak yapardım gerekeni, varsın ninja desinler, sonra bașka bi köye tașınırım, hem namınız ninja diye yayılırsa "aman babaya dokanmayın" tavrı da gelișiyor, esnaf falan abi çekerdi, para ödemeden sağda solda takılırdım.
Gerektiğinde kullanmaycaksak ne güne askeri egitim aliyoz aw çakarım ustasına.