Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

saflık

Xerxes547

Member
ben gerçek hayata kolay kandırılan saf bir insanım, yani kolay umutlanan kolay kandırılan bir insanım bu da beli bir zaman sorna insanı melankolik paranoyak bir varlığa dönüştürüyor. insanları bir krut kedni koyun haline sokuyor ve hiç kimseye güvenmez hale getiriyor, beli bir zaman sonra bu hayatı red edip intahar düzeyine bile getiriyor. ileride evlenicem ya bu halimle karımı ve çocuklarımı koruyamazam malum orta doğudayız.
Esenliklerle

ben gerçek hayata kolay kandırılan saf bir insanım, yani kolay umutlanan kolay kandırılan bir insanım bu da beli bir zaman sorna insanı melankolik paranoyak bir varlığa dönüştürüyor. insanları bir krut kedni koyun haline sokuyor ve hiç kimseye güvenmez hale getiriyor, beli bir zaman sonra bu hayatı red edip intahar düzeyine bile getiriyor. ileride evlenicem ya bu halimle karımı ve çocuklarımı koruyamazam malum orta doğudayız.
Esenliklerle
Ben de öyleydim. Yaşadıkça, kazık yedikçe ve yaşadığın konuştuğun arkadaş ve dost edindiğin insanları objektif bir şekilde düşündükçe değişiyorsun. Değerlendir objektif olarak, gerekirse acımasız ol. Yaşadıklarının hepsi olması gereken süreçler. İyi ki depresyona girmişsin al sana düşünme fırsatı. Jung depresyona öcü gözüyle bakmıyor. Jung'un depresyonu açıklamak için kullandığı kavramlar libido teorisinden türemiştir. Azalan libido sonucu aynı oranda enerji ve eğlence kaybına yol açarak, kişinin geçmişteki olayları tekrar bilincinde uyandırması, bireyin depresyon eşiğine geçiş yapmasını kolaylaştırıyor. 'Depresyon, tükenmiş egonun tecrübesidir.

"Depresyon her zaman patolojik değildir.
Çoğunlukla kişiliğin yenilenmesinin veya yaratıcı enerji patlamasının habercisidir.” Carl Jung

Size bunun kötü bir şey olduğunu kim söyledi? Gelecek hakkında bazı endişeleriniz olması bir noktaya kadar doğaldır fakat şu anda enerjinizi buraya yöneltmemelisiniz.

Siz yükseldikçe daha fazla anlayış kazanacaksınız; zira bunun için buradasınız.

Nasıl yönettiğinize bağlı olarak bu, kötü veya iyi bir özellik olabilir.

Karanlığın içindeki ışık olabilirsiniz. Ancak karanlığın, ışığınızı söndürmesine izin vermeyecek kadar da akıllı ve güçlü olmalısınız.

Esenliklerle
Kendiniz ya da hayatınızla ilgili bir şeylerden hoşnut değilseniz, bunu değiştirebilirsiniz.

Yaşadığımız her iyi ve kötü olaydan bir ders çıkarabiliriz. Her insana güvenen biriyseniz, bu durumda çıkarmanız gereken ders, her insanın güvene uygun olmadığıdır. Ancak bu hayatta güven duyabileceğiniz insanlarda var. Burada dengeyi bulup, insanlara hak ettiklerinden fazla güvenmeden, zamanla onları tanıyıp kimin ne kadar güvene değer olduğunu görebilirsiniz.

Yaşadığınız mutsuzluk, yaşanan kötü olayların bir sonucu olabilir ama bu mutsuzluğun devam etmesi bir şeylerin değiştirilmemesinden kaynaklıdır.

Değişim varoluşun doğasında vardır. Yeterli ve doğru çaba ile bu hayatla, kendimizle ilgili birçok şeyi değiştirebiliriz. 🕊

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back