Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Ruhumuzu parçalara bölerek saklamak

MERHABA İSLAMDA DEMONLRA SEYTANA CİN SIFATI VERİLİYOR VE ALLAH'IN DA BU KÖTÜCÜL VARLIKLARI YARATTIĞI SÖYLENİYOR FAKAT BİZ SPRİTÜEL SATANZİME BAKTIĞIMIZ DA BU VARLIKLARİN YARATILMIŞ DEGİLDE HEP VAR OLMUŞ OLAN TANRİLAR OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ FAKAT HRİSTİYAN YADA MÜSLÜMAN CİNLER DE VARDIR DİYE DUYMUŞ TUM BU TÜR VARLİKLAR VARMIDIR VARSA YARATICISI KİMDİR YADA KENDİLİGİNDEN OLUŞAN ENERJİ OLUP TA BU TÜR SEMAVİ DİNLERİ Mİ SEÇMİŞ LERDİR ŞAHSEN BEN MÜSLÜMAN YADA HRİSTİYAN CİN KAVRAMINA İNANMIYOR "CİN DENİLEN VARLIKLAR DEMONDUR VE ŞEYTAN DİR VE ASLİNDA BUNLARA CİN DEMEK DOĞRU OLMAZ ÇÜNKÜ BUNLAR TANRIDIR LAR DOĞRU MU SİZCE
demonlar en basta sakin ol!! bu konuyla alakalı yazı atacağım çünkü uzun. demonların üstüne basınca gelmesi lazm

cok komik bir baslik ruhu bolmeye mi gulsem napim yanitina mi gulsem buyuk harfle paragraf yazmasina mi yoksa sonne bey’in allah yok yazmasina mi

cok komik bir baslik ruhu bolmeye mi gulsem napim yanitina mi gulsem buyuk harfle paragraf yazmasina mi yoksa sonne bey’in allah yok yazmasina mi
acikcasi soru sorup cevabını okumaya usenen birisine kollektif enerji cart curt anlatmak yerine allah yok demek daha mantıklı ve evet komik bi diyalog

İslam'ın cin kavramı, sadece Demonları aşağılamak için uydurulmuş bir şeydir. Cinler gerçek değildir, aynı şekilde Allah da.

Sitemizi okuyun.
İslam bir yana Latince kökenli genius (ilhamın kaynağı, yaratıcı güç, koruyucu ruh) Batı kültüründe oryantalizm etkisiyle Arapça jinn (جنّ, örtülü olan, gizli olan varlıklar) ile birleşmiş ve masallarındaki dilekleri gerçeğe dönüştüren cin olmuş. j-n-n kökünü biz cnn olarak telafuz ediyoruz. Cennet (جَنَّة) aynı kökten. Genius'un dahi anlamına gelmesi gibi c-n-n kökünün de mecnun (مَجْنُون, deli ve dahi bağlantısı kurabilirsiniz buradaki delilik ''örtülü tarafla düşünen'' yani ruhun rasyonel tarafını susturup dişil tarafıyla bağlantı kurabilen demek) versiyonu var. İslam öncesi Arap mitolojisinde Cinlerin şairlere ilham verdiği düşünülürdü, şiir yeteneği kabilede büyük bir ün ve siyasi yetenek getirirdi. Bu insanlar muhtemelen büyücüydü.

Demon kelimesine olan aynı şey olmuş. Önce ilahi bir güç, ilham veren varlık sonra aşağılanmış.

Sami ve Avrupalı dillerin tam olarak ayrışamadığı kelimelerden biri İblis ve Diablos. Hakaretlerin arkasını görmeye çalıştığımda İblis'in sessiz olan, suskun kalan anlamı olduğunu bulabildim. Şeytan'ın ritüelinde ''the loud, the hiss, the uprising, the sea, the silent.'' diyoruz. Bu sessizlik anlamına kanıt yok gibi bir şey.

Şeytan demişken, uzun süre önce Elite Bey bana Türkçe forumda Satan yerine Şeytan dememi tavsiye etmişti. Bunu yaptım ve artık Şeytan ismi (s-t-n) ve Tanrı kelimesinin ilk kısmı (tan) bana tan yıldızını (sabah yıldızı, Lucifer) ve tan vaktini (tıpkı Şeytan'ın günü olan en karanlık gece gibi ışık gelmeden önceki zaman) olarak geliyor. Dilbilimsel olarak öyle değil. Bana öyle geliyor.

İslam'ın cin kavramı, sadece Demonları aşağılamak için uydurulmuş bir şeydir.
Bu doğru. Yine de size bunları yazmak istedim çünkü birçok insan yabancı dil öğrense bile o dilde rüya göremez. İmkansız değil ama daha zor. Ne demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum. Anadilimizde öğrendiğimiz kelimeler uyuyan zihnimizin dili gibi bir sonuç çıkıyor. Kelime olmak zorunda da değil tabii ki bu dil, semboller olabilir, imgeler olabilir... Zihnimizi yeniden programlamanın bir adımı olarak hakarete uğramış kelimeleri anadilimizde, düşünmeyi öğrendiğimiz dilde anlamını değiştirelim gibi bir şey demek istedim özetle.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back