Rün çeşidini azaltın, Joy of Satan kökenli Tanrı ritüelleri ve diğer özel ritüellerde Rün sayısı bazen 5'e kadar yükselebilir fakat büyü yapmaya yeni başlayanlar 2-3 Rün kullansa uygun olacaktır. Rünleri genelde özel sayılar kadar, ya da birbirlerinin ortak kat sayıları üzerinden titretmek öneriliyor.
Mesela örnek veriyorum, özgüveninizi güçlendirmek için Ansuz ve Sowilo Rünleri ile çalışma hazırlıyorsunuz. Burada Rünlerin alfabede hangi sıraya geldiğine bakın; Ansuz 4, Sowilo 16. Eğer matematik derslerini dinlemediyseniz ChatGPT gibi yapay zekalara "4 ve 16'nın ortak katsayıları ve en küçük ortak katsayısı nedir?" sorusunu sorabilirsiniz. Bunu her Rün için yapabilirsiniz elbette, 3-4 farklı Rün için de yapılabilir. Mesela Ansuz ve Sowilo'yu en az 16 kez titretmeniz en faydalısı olacak; fakat özel bir sayı olduğu için 80 kez titretmeniz daha mantıklı olacaktır. Elbette kendinizi yormamanız da önemli, özellikle ilk başlarda titreşim sayıları zorlayıcı gözükebilir ve olabilir. Genel bir sayı olduğundan 40 da kullanılabilir, yeter ki çalışmalarınızı istikrarlı şekilde sürdürün.
Burada biraz numeroloji bilmek işe yarayacaktır. Mesela Thurisaz, Kenaz ve Isa rünlerinin ortak katsayılarından birisi 66; hatırladığım kadarıyla 66 olumsuz bir sayı ve bahsettiğim Rünleri bir kara büyü çalışmasında 66 kez titretmek çalışmaya fazladan güç verebilir.
Burada benim kafamı da karıştıran bazı şeyler var yalnız, mesela Sowilo güneşle ilgili olmasına karşın 16'nın katlarına baktığımızda 112 çıkıyor; oysa 111 bir güneş sayısı, bu durumda 1 kez fazla titretmek bana garip geliyor. Uygun olan 111 kez titretmek mi 112 mi bilemedim.