Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Paylașmak doğru mu?

Mali

New member
Çevremden ve ailemden olanlarla dini inancım hakkında bilgi paylașıp onları ikna etmeye çalıșmak yanlıș bir hareket mi?

Elbette, yaşamınıza zorlukları davet etme konusunda bu denli hevesli olmamalısınız.

Elbette, yaşamınıza zorlukları davet etme konusunda bu denli hevesli olmamalısınız.
Peki ikna edip birinin inisiye olmasını sağlamak iyi birșey mi yoksa insanların kendi kendine keșfetmesini beklemek mi gerekiyor? Kendimizi riske atmıyorsak paylașmak hoș karșılanır gibi düșünüyordum fakat șu an acaba insanların kendi kendine keșfetmesi ve istekli olması mı gerekiyor acaba diye düșünüyorum? șimdiye kadar 3 yakınım ile paylaștım birisi inisiye oldu 1 isi olma kararı aldı ve biri șüphe așamasın da bu durum da da bana zararları olabilir mi șu andan sonra ne yapmalıyım?

Peki ikna edip birinin inisiye olmasını sağlamak iyi birșey mi yoksa insanların kendi kendine keșfetmesini beklemek mi gerekiyor? Kendimizi riske atmıyorsak paylașmak hoș karșılanır gibi düșünüyordum fakat șu an acaba insanların kendi kendine keșfetmesi ve istekli olması mı gerekiyor acaba diye düșünüyorum? șimdiye kadar 3 yakınım ile paylaștım birisi inisiye oldu 1 isi olma kararı aldı ve biri șüphe așamasın da bu durum da da bana zararları olabilir mi șu andan sonra ne yapmalıyım?
Esenlikler,
Gerçeği gördüğümüzde, sevdiklerimizin de görmesini isteriz; ancak bu yol, anlatılarla, ifşalarla değil, deneyimle keşfedilir. Biz bir dine inanmıyoruz, gerçek olanı biliyoruz, yaşıyor ve deneyimliyoruz.

Gerçeği birine göstermek veya onu bu yolda inisiye etmek, her şeyden önce o kişinin içsel hazırlığına ve derin isteğine bağlıdır. Bugün bu yola istekle bakan birinin yarın ne yönde ilerleyeceğini bilemeyiz; düşünceleri değişebilir, şüpheye düşebilir. Bu yüzden paylaşımlarınızı büyük bir özenle yapmanız gerekir. Kendinizi gereksiz yere riske atmak, sürecin doğasına aykırıdır.

Bizim öncelikli görevimiz öğretiyi çevremize yaymak değil. Şimdilik kendi gelişiminize odaklanın ve Jos için çabalayın. Yolculuğumuz sürecek, ve hakikat, biz geliştikçe kendiliğinden gün yüzüne çıkacak. Herkesin görmesi gereken zaman geldiğinde, gerçeklik zaten göz ardı edilemez hale gelecektir.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back