lodoshurricane said:
Herkese iyi forumlar ve hayat deneyimleri;
Astroloji hakkında ahım şahım değilim, derinlemesine astrolojiye yeni başladım ve ciddi ilerletmeyi düşünüyorum. Konuya gelecek olursak Natal tablomu joy of satan'ın astroloji sitesinde incelediğimde Neptünün bana bir takım negatif etkilerinin olduğunu gördüm, Neptünün negatif etkilerinden nasıl kurtulabilirim?
Neptün bir şeylere kare, karşıt, 150lik açı yapıyorsa, hatta kavuşum içindeyse de bu Neptün’ün yanıltıcı, zayıf doğasını ortaya çıkarır. Satürn ve Güneş Neptün’ün tersi olarak çalışıyor; bu yüzden bu iki gezegenle denge sağlamak lazım. Bunun dışında Neptün orada ve bir şekilde onu kullanmak zorunda insan. Neptün’ün temsil ettiği konulara bilinçli yönelirseniz oradaki enerjiyi hem bastırmamış olursunuz hem de rahatlatmış olursunuz diye düşünüyorum. Yok saymak bir işe yaramaz.
Neptün yalancılığı, gerçek dışılığı, illüzyonu, gerçekten uzak idealleri temsil ediyor. Yani sinemayı, resimi, müziği temsil ediyor bu yüzden. Sanat da yalancılık barındırır; özellikle de sinema, senaryo gibi şeyler. Merkür-Neptün açısı yazarlık verir mesela çoğunlukla. Sert Merkür-Neptün açısı insanlara iyi yalan söyletir, hatta kişi kendini bile kandırır. Düşünceler bulanabilir çünkü. Neptün’ü doğru yerlerde kullanarak Neptün enerjisini boşaltabilirsiniz. Ruhaniyet Neptün’ün alanı; sanat dışında. Neptün buraya akıtılabilir. Yani enerjiyi kontrollü kullanmaktan bahsediyorum.
2. ev yöneticiniz veya 10. ev yöneticiniz Neptün ile açıdaysa; veya Neptün 2. ve 10. evinizdeyse sanattan, ruhani ilimlerden (örneğin meditasyon, yoga öğretmenliği, biyoenerji tedavileri gibi) ekmek yiyebilirsiniz.
Satürn ve Güneş gerçeklerle alakalıdır; Neptün görünmezlik iken Satürn somutluğuyla, Güneş de saklanamazlığıyla görünürlüğün temsilcisidir. Bu nedenle Neptün bu ikisinin enerjisiyle çok güzel dengelenebilir.