Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Nefes

zindan

New member
Selamlar umarım hepiniz iyi ve sağlıklısınızdır.

Sormak istediğim bir kaç soru var,sol burun deliğimde et var ve hala ameliyat olmadım.Sol delikten nefes alamıyorum alıyorsamda çok az bir miktar ve almıyorum desem daha doğru olur.Bunun dışında akciğerlerimdede sorun var.(sigara vs değil)

Aslında sorun şu meditasyon yaparken veya rün,bir şeyi zikir ederken titreşimleri uzun tutamıyorum yada çoğunuzun yaptığı gibi 6 saniye nefes alıp 6 saniye bekleyip 6 saniyede veremşyorum örneğin.Benim nefes çekebilme sürem maximum 3 saniye ve açıkşası transa geçmem biraz uzun sürüyor.Transa geçmek için daha farklı yöntemler var mı yada titreşimleri uzun tutmamam bir sorun yaratır mı?

Selamlar umarım hepiniz iyi ve sağlıklısınızdır.

Sormak istediğim bir kaç soru var,sol burun deliğimde et var ve hala ameliyat olmadım.Sol delikten nefes alamıyorum alıyorsamda çok az bir miktar ve almıyorum desem daha doğru olur.Bunun dışında akciğerlerimdede sorun var.(sigara vs değil)

Aslında sorun şu meditasyon yaparken veya rün,bir şeyi zikir ederken titreşimleri uzun tutamıyorum yada çoğunuzun yaptığı gibi 6 saniye nefes alıp 6 saniye bekleyip 6 saniyede veremşyorum örneğin.Benim nefes çekebilme sürem maximum 3 saniye ve açıkşası transa geçmem biraz uzun sürüyor.Transa geçmek için daha farklı yöntemler var mı yada titreşimleri uzun tutmamam bir sorun yaratır mı?
Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun,

Transa geçmek için daha farklı yöntemler var mı yada titreşimleri uzun tutmamam bir sorun yaratır mı?
Titreşimleri daha kısa bir sürede tutmanızda hiçbir sakınca yoktur.

Transa girmek pratik gerektirir. Burada önemli olan şey, düzenli ve istikrarlı bir şekilde çalışmanız ve kendinize karşı sabırlı olmanızdır. Şahsen ben de ilk başlarda transa girmekte çok zorlanıyordum ama daha fazla pratikle bu sorunu çözdüm. Daha kolay transa girmek için; yoga pratiğinden kaynaklanan enerjiler ve rahatlamış hâl, odaklanmak için bir ortam sunar. Bu yüzden yoga pratiğinden sonra derin transa girebilirsiniz.

Ateş Nefesi'ni içeren Kundalini Yoga, kendi başına bir nefes egzersizi görevi de görür. Kendinizi zorlamadan Ateş Nefesi'ni içeren Kundalini Yoga egzersizlerini yapıp, daha sonrasında 15 dakika boyunca sırtüstü yatıp tamamen rahatlayarak gevşeme hâlindeyken transa girme pratiği yapabilirsiniz.

Bu sayede aynı anda hem yoga yapmış, hem nefes egzersizleri uygulamış hem de transa girme pratiğini gerçekleştirmiş olursunuz. Ayrıca, bu kadar çok aşamayı birleştirdiğiniz ve bunları aynı amaca yönlendirdiğiniz için pratiğiniz daha güçlü hâle gelecektir.

Asimetrik yoga pozları dominant burun deliğini değiştiriyor. Bunu en belirgin kartal pozunda hissediyorum. Burada kısaca açıklanmış: https://yogainternational.com/artic...xJLIZd9FGTyewYc1oOrDeEA4tF6jmRzwNQ0f7aJ9HREtc

"Practicing garudasana with the opposite arm (to leg) on top does makes it easier to balance," she explains. "I teach it the other way, with same side on top, because that's how I was taught. It also seems to me that in this pose, as in all the asymmetrical postures, you are moving energy from one side to the other, at a profound level. This is indicated by the switch of nostril dominance which you can actually experience in these [asymmetrical] poses if your system is clear and balanced and your awareness is sensitive.

Pozu yapmanın iki yolu var. Birinde sağ bacak üstteyse sağ kol altta kalıyor ve denge sağlanıyor. Asimetrik yapmak için sağ bacak üstteyse sağ kol da üstte olmalı. Nefes alınan dominant tarafı değiştiren bu asimetrik poz oluyor.

Günün geri kalanında sağ burun deliğiyle nefes almanızdan dolayı oluşan dengesizliği dengelemek için yoga yaparken sol burun deliğinden alınan nefesi dominantlaştıracak pozları ağırlıklı ve daha uzun süre yapmanızın faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Eğer denerseniz lütfen sonuçlarından haberdar edin. Merak ettim. For science.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back