Esenlikler,
2-3 günde bir hatta her gün oturup işsizlik, ed, bipolar, özgüven eksikliği yüzünden intihar etmeyi düşünüyorum. Adanmış SS'im, bir SS neden intihar etmemeli ve ederse ne olur? Bu işi çözmem lazım, detaylıca yazarsanız sevinirim.
Gerçekten basit ve çözülebilecek şeyler mi?İntihar etmek kişiye hiç bir şey kazandırmaz, tam tersi her şeyi daha da kötüleştirir. Spiritüel Satanizm'in amacı yaşamak ve yaşarken büyümek ve gelişmektir.
Bahsettiğiniz problemlerinizin hepsi çalışarak veya üstüne büyüler yaparak çözülebilecek basit problemlerdir ve intihar ederek Tanrılara ihanet etmeye değmeyecek bahanelerdir. Bir SS hayatında istediği her şeyi başarabilir, büyüler ve Tanrıların yardımıyla aşılamayacak dağ, şifa bulunamayacak hastalık veya elde edilemeyecek bir hayal yoktur.
İntihar etmiş kişilere ne olduğunu öğrenmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz: Spiritüel Satanizm: İntihar Hakkında
Peki baskıcı bir ortamda, çaresizsek, hiçbir şey yapma imkanı yoksa? Mesela engizisyon dönemi bitti ama İran/Afganistan gibi olan ülkeler, Türkiye’de o ülkelere benzeyen yerler varİntihar etmek kişiye hiç bir şey kazandırmaz, tam tersi her şeyi daha da kötüleştirir. Spiritüel Satanizm'in amacı yaşamak ve yaşarken büyümek ve gelişmektir.
Bahsettiğiniz problemlerinizin hepsi çalışarak veya üstüne büyüler yaparak çözülebilecek basit problemlerdir ve intihar ederek Tanrılara ihanet etmeye değmeyecek bahanelerdir. Bir SS hayatında istediği her şeyi başarabilir, büyüler ve Tanrıların yardımıyla aşılamayacak dağ, şifa bulunamayacak hastalık veya elde edilemeyecek bir hayal yoktur.
İntihar etmiş kişilere ne olduğunu öğrenmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz: Spiritüel Satanizm: İntihar Hakkında
Peki İran ya da Afganistan gibi bir ortamda yaşıyorsak?İntihar etmek kişiye hiç bir şey kazandırmaz, tam tersi her şeyi daha da kötüleştirir. Spiritüel Satanizm'in amacı yaşamak ve yaşarken büyümek ve gelişmektir.
Önce kendi zihninizin içinde özgürlüğü bulacak sonra oradan çıkacaksınız. 6 yaşında evlendirilen tarikatçı ailesi olan kadın çıktı oradan hakkını aradı. En savunmasız anında dayanağı, koruyup kollaması gereken ''baba''sına ve ''koca''sına karşı sürdürdü davasını. Yapılabiliyor yani. Cesaret lütfen. Kimse kolay olduğunu söylemedi.Peki İran ya da Afganistan gibi bir ortamda yaşıyorsak?
Bende o cesaret ve güç maalesef. Ülke belki Afganistan olmayabilir ama yaşadığım köy, Küçük ilçe Taliban’dan daha beterÖnce kendi zihninizin içinde özgürlüğü bulacak sonra oradan çıkacaksınız. 6 yaşında evlendirilen tarikatçı ailesi olan kadın çıktı oradan hakkını aradı. En savunmasız anında dayanağı, koruyup kollaması gereken ''baba''sına ve ''koca''sına karşı sürdürdü davasını. Yapılabiliyor yani. Cesaret lütfen. Kimse kolay olduğunu söylemedi.
En son bulduğum habere göre baba Yusuf Ziya Gümüşel 18 yıl eski koca Kadir İstekli 36 yıl ceza almış. İran'da veya Afganistan'da yaşamıyoruz. Evet sizi eli kolu bağlı ve güçsüz hissettirmek için her şeyi yapıyorlar. Ama gerçek şu ki, biz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. Evet memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Devamını herkesin bildiğine eminim. Bilmeyenler imzama bakabilir.
O kadının davası ilk gündem olduğunda okumuştum. TV girmesi günah sayılan evlerden birinde yaşıyor. Tarikat apartmanında babasının evinden çıkıp kocasının evine gitmiş, hayatı bu. Gizlice telefon satın alıyor, radyodan bir şeyler duyuyor, tecavüz diye bir şeyin var olduğunu ilk kez kadın doğum doktoruna gittiğinde öğreniyor. İnternette tanıştığı insanlar delil toplamasını ve devlete sığınmasını söylüyorlar. Öyle yapıyor.
Mümkün mü? Evet. Kolay mı? Asla. Büyük cesaret. Cesur olmalıyız.
Bir arkadaşım bana geçen gün okumasına izin verilmediği için evden kaçan bir kızın sosyal medya paylaşımını gösterdi. Polise haber veriyorlar tabii, polis buluyor, kız 18 yaşından büyük olduğunu söyleyip yoluna devam ediyor. İran'da veya Afganistan'da yaşamıyoruz. Haklarınız var. Haklarınıza sahip çıkın. Kolay değil. Ama kolay olmaması engelse, bu sizin güçsüz olduğunuzu gösterir.
Sabırla, sebatla; sizi kurtaracak şeylere sarılarak, öğrenciyseniz derslere ve geliriniz varsa finansal özgürlüğünüzü elinize almaya odaklanarak bunu yapmak zorundasınız. Okutulmuyorsanız, çalışmanıza izin verilmiyorsa, yine de bir şekilde yapmak zorundasınız. Bahsettiğim davada H. K. Gümüşel nasıl yapabildiyse öyle. Akıllı olmak, hamlelerinizi planlamak, hayal etmeye korktuğunuz umutların peşinde olmak zorundasınız.
Ya da vazgeçebilirsiniz. Özgür iradeniz olduğunun farkına varın. Sabah gözlerinizi açtığınız andan itibaren her adımınızı atmaya veya tamamaya karar verebileceğinizin farkına varın. Her adımda yolunuzu değiştirme seçeneğiniz olduğunun farkına varın.
Burası Afganistan değil. Haklarınız var. İmkanlarınız var. Yok etmeye çalışsalar da var. Olmadığına inanmanızı istiyorlar. Ama var ve bu onları kudurtuyor. Anayasayı değiştirememek kaç senedir en büyük karın ağrıları. Olduğunuz yerden memnun değilseniz oradan çıkmak için ne gerekiyorsa onu yapın. Buna hakkınız ve imkanlarınız var. Cesaret, azim ve kararlılığınız olup olmadığına bağlı sonuç.
Çok sıkıntılı yerler var. Biliyorum. Küçümsemiyorum. Ama önünüzde daha yıllar var ve bu böyle geçmez. Güç arttırılır, cesaret bulunur, yeter ki ilk olarak oradan çıkmanın ve çok daha farklı bir hayatın mümkün olduğuna inanın. Bebek adımlarıyla, kendinizi tehlikeye atmadan bunu yapabilirsiniz. Hemen yarın olmayabilir, illa ki bir gün.Bende o cesaret ve güç maalesef. Ülke belki Afganistan olmayabilir ama yaşadığım köy, Küçük ilçe Taliban’dan daha beter
Üniversite kazanabilir miyim bilmiyorum. Derslerim çok kötü. Çalışabildiğim kadar çalışsam bile pek çok dersi yapamıyorum. Sınavlarım hep orta notlarda. Matematiği çok az yapabiliyorum. Çaresiz hissediyorum. Hayatımda başka sorunlarda var. Psikolojik ve ruhsal anlamda da sorunlar yaşıyorum. Yalnızım, kimsem yok. Beni anlayan kimse yok Herkes dışarıdan olan bir düşman.....Çok sıkıntılı yerler var. Biliyorum. Küçümsemiyorum. Ama önünüzde daha yıllar var ve bu böyle geçmez. Güç arttırılır, cesaret bulunur, yeter ki ilk olarak oradan çıkmanın ve çok daha farklı bir hayatın mümkün olduğuna inanın. Bebek adımlarıyla, kendinizi tehlikeye atmadan bunu yapabilirsiniz. Hemen yarın olmayabilir, illa ki bir gün.
Eskiden her yere kalitesiz taşra üniversiteleri açmalarına sinirim bozulurdu. Bunun birçok genç için hayatlarında ilk kez baskıdan kurtulma şansı olduğunu fark ettiğimden beri hiç moralimi bozmuyorlar. Yaşınızı bilmiyorum ama bu bir seçenek. Bir arkadaşım aile evinde, evden müşteri temsilcisi olarak çalışıyor. Gelen telefonlara cevap veriyor. Zor bir iş, küfür yemekten psikolojisinin bozulduğunu söylüyordu. Finansal özgürlük ve para biriktirmek için buna değer dedi. Mutlaka bir yolu var sizin için de. Kolay olmayabilir. Yine de var.
Bu sistemde matematikten eksi net yapıp matematik okuyanlar var. Barajı kaldırdılar doğru hatırlıyorsam. Daha iyisini hak etmediğiniz için değil, en hızlı şekilde bu durumdan kurtulmak için hedefi yükseğe koymama taraftarıyım. Bunu kısa süre önce aynen bu şekilde iyi bir yeri kazanamama bahanesiyle aile evinden ayrılmayan ve 4 senedir mezuna kalan birine söyledim. Doktor olamıyorsanız hemşire olun, o da olmuyorsa paramedik olun. Bana bütün arkadaşları mezun olurken hala yerinde sayıyor olmanın ne kadar zor olduğunu anlatıyordu. Ona başaramayacağı hedefler koymanın, ayrılmak istediğini söylediği ama ayrılmaktan korktuğu yeri terk etmemek için bahane olduğunu söyledim.Üniversite kazanabilir miyim bilmiyorum. Derslerim çok kötü. Çalışabildiğim kadar çalışsam bile pek çok dersi yapamıyorum. Sınavlarım hep orta notlarda. Matematiği çok az yapabiliyorum. Çaresiz hissediyorum. Hayatımda başka sorunlarda var. Psikolojik ve ruhsal anlamda da sorunlar yaşıyorum. Yalnızım, kimsem yok. Beni anlayan kimse yok Herkes dışarıdan olan bir düşman.....
Kazanırsın yeterki çalış, derslerine odaklan niye şöyle niye böyle düşünme işine bak, sana ne milletten arasında iyide var kötüde sana ne kötüden uzak dur, kendini düşün kimse senden kıymetli değil, yalnız değiliz ki hertaraf insan dolu, insanlarla sohbet et merhabalaş hem önce bir insanları tanımış olursun değerli kardeşim derslerine inatla çalış öfkeni diri tut, KARADAĞIN BOZ YILANI GELİR DOLANI DOLANI , ŞEYTANIN KANI SENDE ŞEYTAN SENİN İÇİNDE umutsuz olma öfkeli ol EsenliklerÜniversite kazanabilir miyim bilmiyorum. Derslerim çok kötü. Çalışabildiğim kadar çalışsam bile pek çok dersi yapamıyorum. Sınavlarım hep orta notlarda. Matematiği çok az yapabiliyorum. Çaresiz hissediyorum. Hayatımda başka sorunlarda var. Psikolojik ve ruhsal anlamda da sorunlar yaşıyorum. Yalnızım, kimsem yok. Beni anlayan kimse yok Herkes dışarıdan olan bir düşman.....
Bende o cesaret ve güç maalesef. Ülke belki Afganistan olmayabilir ama yaşadığım köy, Küçük ilçe Taliban’dan daha beter
Aynısı...Üniversite kazanabilir miyim bilmiyorum. Derslerim çok kötü. Çalışabildiğim kadar çalışsam bile pek çok dersi yapamıyorum. Sınavlarım hep orta notlarda. Matematiği çok az yapabiliyorum.
Çaresiz hissediyorum. Hayatımda başka sorunlarda var. Psikolojik ve ruhsal anlamda da sorunlar yaşıyorum. Yalnızım, kimsem yok. Beni anlayan kimse yok Herkes dışarıdan olan bir düşman.....
Benim ailem beni sevmiyor bile. Aile bile değiller gerçi. Hapishanedeki gardiyanlardan farksızlarAynısı...
Sen ben olabilir misin acaba? Kendim yazmışım gibi hissettim.
Danscı olmak istiyorum ama böyle bir alanım yok. Zaten annem de olursam işsiz kalacağımı sanıyor ya da "ahlaksız" bir yolla para kazanacağımı söylüyor. Sırf onun yüzünden sadece baleye gitmiştim. Sonra modern ve daha kadınsı danslardan devam etmek istedim ama izin vermemişti.
Babamı özlüyorum hep. Kendimi birine bırakmak istiyorum. Annem mi benim annem yoksa ben mi onun annesiyim bilmiyorum. Buradaki çoğu insan beni yeme problemimle tanıyor çünkü anoreksiya bana bütün sorunlarımı unutturmuş. Şu an yine annemin duygusal sorunlarını yatıştırmaya onu pışpışlamaya çalıştığım bir dönemdeyim. Burada çok hafif meşrep(b?) dertsiz tasasız görünüyorum ama gerçek hayatta öyle değilim.
Arkadaşlarımın çoğunu annem uzaklaştırıyor, sevgili zaten olamaz. Pek önemli değil ama kendimi çok yaşlı hissediyorum. Annemin annesi gibi hissediyorum. Tam anlatamadım ama annesi benimki gibi olanlar anlar...
"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan