lucifer.666seth said:
Hem ss olup hem milliyetçi olmak zorunda mıyız?
Avrupa milliyetçiliği mantıklı geliyor, onlar; teknolojik,ekonomik, teknik bir çok konu da ilerdeler ama türkler o kadar gelişmemiş bir toplum ve fenotip olarakta güzel değiller türk milliyetçiliği bence doğru değil. Siz neden Türkçüsünüz?
Türklerin fenotip olarak güzel olmamasının (!) objektifliğini bir kenara bırakıyorum, öjeninin gerektiği birkaç yer var diyorum sadece. Onun dışında Türklerin fiziki olarak eksiği yok, fazlası var.
Sen avrupalı değilsin, oranın kültürüne doğup yetişmedin, sadece izliyorsun, dahil olmadığın bir toplumun neden ideolojisini, milliyetçiliğini savunacaksın? Hiç fenotipim benziyor deme, ben balkan göçmeniyim, ailem batı avrupada doğmuş yetişmiş, buz gibi Türküz.
Diğer milletler bizden ileride, bizde kendi milletimizi yetiştirip yükseltelim; bu amaç için varolalım demek varken, bizden ileride onlanların ideolojisini savunalım demek tamamen aşağılık kompleksidir.
Türk milliyetçiliğinin doğru olmamasının sebeplerine verdiğiniz örnekler hiç gerçekçi, mantıklı ve "doğru" değil.
Ben kendimi Türkçü, milliyetçi olarak tanımlamıyorum ama düşüncelerim paralel. Herkes kendi kültürünü, dilini, ülkesini benimsemeli. İçine doğduğunuz toplumu reddetmek kendinizi reddetmektir. Tesadüfi olarak kimse Türkik, Slavik, Germanik, Nordik doğmaz.
Hayır, milliyetçi olmak zorunda değilsiniz, nasyonel sosyalist olmak zorunda da değilsiniz. Bunların hepsi forumlarda ve sitede yazıyor, bunları güzelce okumanızı öneririm.