Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

LaVeyan ve Ateistik Satanizm

MaxineWinner

New member
Çok merak ettiğim bir konu; LaVeyan ve ateistik ekolü. LaVeyan’ın Yahudi bir aileye reenkarne edildiğini, Yahudi kökeninin etkisiyle kurduğu ekolün yapısının sonucunu biliyoruz. Ama ben, bu konuda LaVeyan’in kökeni dayalı olarak sorularımı sormak istiyorum.

1) Sizce LaVeyan gentile bir bedene reenkarne ne olurdu?

2) Eğer LaVeyan, gentile olsaydı yine başarısız olur muydu?

3) Eğer LaVeyan, gentile olsaydı başarılı olur muydu? Onun kurduğu Satanic Temple, şu anki SS/Zevizm inancı gibi olur muydu?

Çok merak ettiğim bir konu; LaVeyan ve ateistik ekolü. LaVeyan’ın Yahudi bir aileye reenkarne edildiğini, Yahudi kökeninin etkisiyle kurduğu ekolün yapısının sonucunu biliyoruz. Ama ben, bu konuda LaVeyan’in kökeni dayalı olarak sorularımı sormak istiyorum.

1) Sizce LaVeyan gentile bir bedene reenkarne ne olurdu?

2) Eğer LaVeyan, gentile olsaydı yine başarısız olur muydu?

3) Eğer LaVeyan, gentile olsaydı başarılı olur muydu? Onun kurduğu Satanic Temple, şu anki SS/Zevizm inancı gibi olur muydu?
Laveyin ruhu bir centil fakat, bedeni Yahudi yani dış görüşünü fenotipi Yahudi.

Eğer LaVey bir centil bedende olsaydı düşman bunu fark edebilir ve LaVeye karşı bir saldırı olabilirdi, ölebilirdi.

LaVeyin kurduğu Satanizm bugünün temellerini attı. Varoluşumuzdan beri var olan, daha sonradan yitirilen etiklerimizi tekrardan insanlığa yaymak için böyle bir akım yarattı, LaVey görevini başardı.

Onun kurduğu Satanic Temple, şu anki SS/Zevizm inancı gibi olur muydu?
Muhtemelen olmazdı. Onun görevi insanlara Şeytan'ın -Zeus, Tengri, Vişnu gibi adlarla da bilinir- varlığını hatırlatmak ve Şeytan'ın korkunç bir varlık olmadığını öğretmekti. Daha fazlası değil.

Laveyin ruhu bir centil fakat, bedeni Yahudi yani dış görüşünü fenotipi Yahudi.

Eğer LaVey bir centil bedende olsaydı düşman bunu fark edebilir ve LaVeye karşı bir saldırı olabilirdi, ölebilirdi.

LaVeyin kurduğu Satanizm bugünün temellerini attı. Varoluşumuzdan beri var olan, daha sonradan yitirilen etiklerimizi tekrardan insanlığa yaymak için böyle bir akım yarattı, LaVey görevini başardı.
Yinede centil olmasının ve inancımızın 1966’da Satanic Temple ile şekillendiği hâlini; aşırı merak ediyorum. 🥲

Yinede centil olmasının ve inancımızın 1966’da Satanic Temple ile şekillendiği hâlini; aşırı merak ediyorum. 🥲
LaVey bizden birisi olabilir fakat en nihayetinde Yahudi bir bedeni var onu takip etmemek gerekiyor, fakat Tanrılardan gelen birisi olduğu için saygıdan kusur etmemek önemli.

Tanrı/ça'lardan gelen mesajları yahudi bedeni yüzünden tam olarak anlayamadı maalesef. Yazdığı "The Satanic Bible" okunabilir fakat dikkatli bir şekilde ve içindeki bilgileri filtreleyerek okumamız gerekiyor. Leydi Maxine, Babamızı simgeleyen kutsal kitaplar, nesne ve mücevherlere saygıyla yaklaşmamız gerektiğini söylemişti.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back