Apokovyski said:
Śyena666 said:
Lydia kardeşimiz bu konuda şöyle bir yazı paylaşmıştı, başka bir yazısı daha vardı ama onu bulamadım:
https://ancient-forums.com/viewtopic.php?p=246980#p246980
26/36 tekrarlı Kundalini Yoga 40-50 dakika sürüyor. Siz kaç tekrarlı yapıyorsunuz?
Verimi arttırmak içinde o anda zihninizi sadece yaptığınız harekete ve/veya nefesinize odaklayabilirsiniz.
56 tekrar yapıyorum, 30 dk sürüyor..
36 tekrar nasıl 50 dk sürebilir ki ? Kundalini yogada önemli olan asanaları olabildigince hızlı yapmak değil mi ?
Teşekkürler
Esenlikler,
Çalışmaların hiç birinde hız önemli değildir. Önemli olan odak ve dikkattir. Hızlı yapmak güçlendirmez sadece odaklanmak için daha az vakit verir, çalışmanızı kötü etkiler.
Odaklı, istikrarlı, sakin ve yavaşça yapın. Hissedeceğiniz yoğun ve sıcak enerji ile kendinizden geçmenin zevki çok ayrıdır.
Kundalini yoga, Sakral çakrayı oldukça güzel bir biçimde uyarır ve cinsel enerjiyi, gücü uyandırır. Partneriniz ruhani biri ise, kırmızı enerji ve kundalini yoga sayesinde ilişkinizin tensel bölümünün çok daha sağlıklı ve güçlü gitmesine yardım edebilirsiniz.
Ayrıca kişinin gerçek yaşı omurgasının esnekliğidir, Kundalini yoga bir çok omurga rahatsızlığını engeller ve omurga sağlığı için çok önemlidir.
Fiziksel ve Ruhani olarak faydaları say say bitmez diyebiliriz. Hızlıca yapıp geçmeyin, daha odaklı, daha yavaş, daha dikkatlice yapın. Gerekirse 1 saat gerekirse 2 saat sürsün. Önemli olan istikrarlı çalışmak.
İyi geceler, yoganızı aksatmayın :d.