Baroness Blossom said:
Bence hiç uğraşma protondan ilerle
Ve sık boğaz etmek istemem ama çeviri işi ne oldu ? İyi gidiyor mu ?
Bu da diğer her konu gibi doğum haritasıyla ilgili. Bazı insanların güvende hissetme ve saklı kalma istek ve ihtiyacı diğerlerinden daha fazla. Türkiyede hala bir kadın “cin çıkarma” seansında dövülerek ölebiliyor. Suçlular da serbest kalabiliyor. Hiçbir önlemin gereksiz olduğunu düşünmüyorum.
Bir Yahudi’yi fiziksel özelliklerinden tanıma PDF’lerini diyorsunuz. Çeviri işi bir günlük iş ama yapılması doğru olur mu karar veremedim. Bu konuda saldırıya uğrayan kişilerin daha da fazla “Benim dudağım buna benziyor, aslında kulaklarım da biraz böyle, acaba Yahudi miyim?” şeklinde düşünmesine sebep olacak. Ya da algıda seçicilikle etrafındaki kişilerde bu özellikleri fark etmesine sebep olacak. Paranoyaya yol açacak.
Örnek verecek olursak, bazı beyaz tenli Yahudilerin ataları zamanında Siyah ırka sızıp karıştıkları için dudaklarının Siyahiler gibi dolgun olduğu yazıyor. Ben de Beyaz olmama rağmen dudaklarım dikkatli bakınca Siyahileri andıracak şekilde, alt dudak daha dolgun. Ben Yahudi miyim? Elbette hayır. Atalarım hep Akdeniz ülkelerinden oldukları için Afrika’dan biriyle tanışmış ve çocuk yapmış olmaları olası. Ben Centil olduğumdan eminim ama bazı SS’ler bu konuda saldırıya uğruyor.
Bir diğer örnek, Yahudiler Asya ırklarına karıştıkları için Beyaz Yahudilerin göz kapakları Asyalılar gibi düşük olabiliyor. Bu durum Türkiye Türklerinde de var, sonuçta atalarının bir kısmının Asyalı olması gayet mümkün. PDF’i okuyan SS’ler hem kendilerinde bu özellik varsa “Ben Yahudi miyim?” saldırısına uğrayabilir hem de etraflarındaki düşük göz kapaklı insanları görüp tedirgin olabilirler. Asya, Afrika ve Avrupa’nın ortasında çoğumuz meleziz, ırklara sızıp karışan Yahudiler gibi birden farklı ırkın özelliklerine sahip çoğu Türkiye Türkü.
Bu gibi nedenlerle PDF’leri çevirmenin iyi olup olmayacağından emin değilim.