Adanma ayini gerçekleştiren her Spiritüel Satanist'in koruyucusu vardır. Elbette bu adandığınız anda anında bir Tanrı koruyucunuz oluyor demek değil. Koruyucunuz olacak Tanrı hakkında pek bir şey bilmeseniz dahi, siz henüz adanmadan önce bile onunla ilgili şeyler hayatınızda belirmiş ve kendine yer edinmiş olabilir.
Size kendimden örnek vereyim. Beelzebul benim koruyucum. Adanmamı gerçekleştirdiğim ilk zamanda, Beelzebul çok güçlü olduğu ve "Benim koruyucum olabilecek olması kibrin getirdiği bir yanılsama olabilir, daha makul seçeneklere bakmalıyım." şeklinde düşündüğüm için 72'deki diğer Tanrılara yönelmiştim. Ancak işler çok farklı bir yönde ilerledi ve tarifi imkansız, kimisi tatlı kimisi acı pek çok sınavın sonunda hak ettiğim nihayete varmıştım.
Spiritüel Satanizm'de ilerledikçe varoluşunuz hakkında pek çok şeyi görebilmeye başlayacak, bulanık olan ya da hiç görünmeyen şeylerin artık kavranabilir olduğunu göreceksiniz. Yavaş yavaş, bir dedektifin bir cinayeti çözmesi gibi, işaretleri birleştirerek ve bağlantıyı yaratarak büyük resmi kendiniz için aydınlatmış olacaksınız.
Yine de şu unutulmamalıdır, bir Tanrıya yakın hissetmeniz, kesinlikle koruyucunuz olabileceği anlamına gelmez. Önceki hayatlarda kurulmuş herhangi bir bağı ya da o Tanrının sizi yönelttiği daha yüce bir yolu da temsil edebilir. Burada Tanrılarla yaşanan deneyimler sübjektiftir, günün sonunda kişinin gelişerek bunu kendisinin anlaması gerekir. Herkesin ışığı farklıdır ve yürüdüğü yol, pek çok açıdan diğer Spiritüel Satanistlerle aynı gibi gözükse de, herkesin kendince keşfetmesi ve o doğrultuda ilerlemesi gereken şeyler vardır.
Koruyucusunu diğerlerine göre daha kolay ve erken bulan ancak onunla olan ilişkisini geliştirmek için hiçbir şey yapmayan insanlar bulunmaktadır. Buna karşılık, koruyucusunu bulmada epey zorlanan ancak onunla kurduğu ilişkiyi çok ama çok önemseyen, gerçekten koruyucusunu kalbinde içselleştiren ve sonuç olarak çok daha iyi bir yolda ilerleyen pek çok kişi de vardır. Dolayısıyla koruyucunuzu bulmak iki türlü de zaman alacaktır ve bu zamanı erkene çekmek de, sizin elinizdedir.