(Admin, rica ediyorum yorumu iptal etme.)
Fatih'in fethine kadar Trabzon biz Rumlarındı dostum. Daha doğrusu bütün bu topraklar Rumlarındı.
Ben Rumum diye bu millete kin ve nefret beslemiyorum; Ben bu topraklarda doğdum, bu topraklarda yetiştim. Her ne kadar Türklere fenotip olarak benzemesem de, (ki günümüzde hiç kimse benzemiyor. İnsanlarımızın çoğunluğu doğulu ve batılı fenotipi olarak ikiye ayrıldı.) Yunan ismine sahipte olsam, "manevi" olarak ben Türküm!
Ayrıca sen galiba kendini "%100" Türk zannediyorsun galiba

. Yüzyıllardır Rum, Ermeni, Laz, Kürt, Çerkes vs. aynı topraklarda yaşadık farkındaysan. Sadece sana özel olmamakla birlikte, Antalya vb. bölgeler gibi en az asimile olmuş iller hariç diğer yerlerde yaşayan insanlar çok karışmışlardır.
Ayrıca o Erzurumlu dediğin insanların hâlâ köylerinin çoğunun ismi Ermenice. Sidons, Gadmir, Vaşkin bunlara örnek olarak verilebilir. (Benim bu konuyla ilgili bir sorunum yok, yanlış anlaşılmasın. Arkadaşın mantığına göre ilerliyorum.)
Ülke için sorun teşkil eden, T.C toprakları içerisinde bir Rum devleti kurmak isteyen bölücü Rumlar, istisnalar hariç mübadelede gönderildi zaten. Kalanlar da Müslümanlaştı ve dolaylı yoldan eski kimliklerini unuttular ve Türklüğü benimsediler. 1920'lerde ki Pontus Rum Cemiyeti zihnîyeti kalmadı artık yani bu ülke de.
Karadenizlilerin siyaset ve ticarette örgütlenmesi dediğin şey bizim başarı, zekâ ve liderlik vasfımız, sizin gibilerinde vizyonsuzluğunun sonucudur.
(Aşağıda ki paragraf için dipnot: Kürt düşmanı değilim. Ülkeyi bölüp Kürdistan kurma hayallerinde koşan "terör sempatizanı" Kürtlerden bahsediyorum. Diğer vatanını seven Kürt kardeşlerime saygım sonsuz.)
Son olarak şunu belirteyim, ırkçılık yapmak için bir günahı geçisi arıyorsan, Cumhuriyet dönemi Türkiye'sinde biz Rumlar olabilirdik; fakat günümüzde senin aradığın günah geçisi Kürtler ya da Ermeniler olur. Askerlerimize alçak saldırılarda bulunan terör örgütlerinin meclisteki siyasi ayağına oy veren "terörist" Kürtler. Terör örgütlerine yardımcı olup kaçakçılık yaparak ülkeye silah ve uyuşturucu sokup terör örgütlerine finans kaynağı sağlayan "terörist" Kürtler. Meksika kartelleri gibi yaşadıkları bölge de terör estiren, heryeri parselleyen "terörist" Kürtler...