Xaji
Member
İnancımıza göre Jörmungandr kimdir, görevi nedir? Bu konuda bilgi verebilir misiniz? Yabancı yazılar gördüm ama daha iyi anlamak için size sormak istedim. Teşekkür ederim.
Bizdemi ölerek bu halimizden arınacaz ? mesala bu hayatta türksem yeniden doğduğum da rusmu olacam ? ırkımda değişecekmi Esenlikler"Dünya Ağacı" veya "Yaşam Ağacı", Yggdrasil, aslında insan ruhunu temsil eder. Bu ağaç, üç farklı kuyu tarafından sulanır ki bu da üç ana nadiyi [Ida, Pingala, Suşumna] simgeler.
Yggdrasil'in köklerinde, "Dünya Yılanı" olarak bilinen Jörmungandr yaşar ve bu, Kök çakrasındaki Kundalini Yılanı'nın bir sembolüdür. Thor [Zeus], yani yıldırım ve biyoelektrik gücü, Jörmungandr ile savaşır ve onu yener. Ancak, yılanın zehrine maruz kalarak ölür. Bu, Kundalini'yi yükseltme süreciyle ilgili bir alegoridir.
Thor'un ölümü, Nigredo aşamasıyla bağlantılıdır; ruh, eski hâlinden ölerek arınır ve yeniden doğar. Bu, büyük bir dönüşüm sürecinin sembolüdür.
Hayır, bu alegoriktir; yani, çeşitli zorlukların üstesinden gelirken acı çekerek önceki hâlinden yeni bir hâle geçmeyi simgeler. Burada Thor'un gerçekten çekicini sallayıp devasa bir yılanla dövüştüğünü düşünmek hatalı olur. Mitolojileri tam anlamıyla yüzeysel bir şekilde ele almak yerine, taşıdıkları derin sembolizmi anlamak gerekir.Bizdemi ölerek bu halimizden arınacaz ? mesala bu hayatta türksem yeniden doğduğum da rusmu olacam ? ırkımda değişecekmi Esenlikler
Böyle yaşammı olur? ne yaşaması can çekişiyoruz yaşamak kim biz kim, araplar yaşıyor koca tepside kavurma yiyor pezevenkler, altlarından petrol akıyor, hac turizmi araplar altın çağ yaşıyorlar sabahtan akşama kadar yatıyorlar zürriyeti batasicalar, yaşayan onlar biz köleyizHayır, bu alegoriktir; yani, çeşitli zorlukların üstesinden gelirken acı çekerek önceki hâlinden yeni bir hâle geçmeyi simgeler. Burada Thor'un gerçekten çekicini sallayıp devasa bir yılanla dövüştüğünü düşünmek hatalı olur. Mitolojileri tam anlamıyla yüzeysel bir şekilde ele almak yerine, taşıdıkları derin sembolizmi anlamak gerekir.
Ne tür bir milliyetten olduğunuz esasında önemsizdir; önemli olan ırkınızdır. Beyaz iseniz her zaman Beyazsınızdır. Yani, bu hayatınızda Türk Beyaz biriyseniz, sonraki yaşamınızda Yunan ya da Rus olma ihtimaliniz vardır. Ancak bu sadece ırk için geçerlidir. Yani Beyaz iseniz, kalkıp da Çinli olamazsınız; çünkü Çinliler Sarı ırka mensuptur.
Ayrıca, sonraki yaşama fazla odaklanmamak gerekir; şu anki yaşamınız elinizde ve onu en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. İnsan, her yaşamında çabalamazsa, kaç kez yaşadığının hiçbir önemi yoktur.
Haritada göre önceki yaşamımda ve bu yaşamımda ruh hastası, alkolik, uyuşturucu bağımlısı ve son olarak cinsel problemli insanım. Bu hayat önemli olduğu gibi sonraki hayat da önemli. Alkol, uyuşturucu, sigara işi tamam, hiç içmedim içmem de. Bipolar ve ed ne olacak? Çözmezsem sonraki yaşamımda da mı olacak? Bipolar neyse ama ed ne olacak? Ameliyatsız çözümü yok.Hayır, bu alegoriktir; yani, çeşitli zorlukların üstesinden gelirken acı çekerek önceki hâlinden yeni bir hâle geçmeyi simgeler. Burada Thor'un gerçekten çekicini sallayıp devasa bir yılanla dövüştüğünü düşünmek hatalı olur. Mitolojileri tam anlamıyla yüzeysel bir şekilde ele almak yerine, taşıdıkları derin sembolizmi anlamak gerekir.
Ne tür bir milliyetten olduğunuz esasında önemsizdir; önemli olan ırkınızdır. Beyaz iseniz her zaman Beyazsınızdır. Yani, bu hayatınızda Türk Beyaz biriyseniz, sonraki yaşamınızda Yunan ya da Rus olma ihtimaliniz vardır. Ancak bu sadece ırk için geçerlidir. Yani Beyaz iseniz, kalkıp da Çinli olamazsınız; çünkü Çinliler Sarı ırka mensuptur.
Ayrıca, sonraki yaşama fazla odaklanmamak gerekir; şu anki yaşamınız elinizde ve onu en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. İnsan, her yaşamında çabalamazsa, kaç kez yaşadığının hiçbir önemi yoktur.
Her şeyin bir çözümü var; ancak siz, her şeyin sihirli bir şekilde ertesi gün düzelmesini istiyorsunuz. Fakat bunun mümkün olmadığı söylendiğinde ya krize girip kendinizi tekrar ederek bu dinin sahte olduğunu iddia edip burayı terk ediyorsunuz ya da aynı cevapları aldığınız hâlde aynı soruları sormaya devam ediyorsunuz. Kanserden kurtulan bir Zevist tanıyorum, yapılabileceklerin gerçekten bir sınırı bulunmuyor.Haritada göre önceki yaşamımda ve bu yaşamımda ruh hastası, alkolik, uyuşturucu bağımlısı ve son olarak cinsel problemli insanım. Bu hayat önemli olduğu gibi sonraki hayat da önemli. Alkol, uyuşturucu, sigara işi tamam, hiç içmedim içmem de. Bipolar ve ed ne olacak? Çözmezsem sonraki yaşamımda da mı olacak? Bipolar neyse ama ed ne olacak? Ameliyatsız çözümü yok.
Yani ed için ameliyat olmamalı mıyım?Her şeyin bir çözümü var; ancak siz, her şeyin sihirli bir şekilde ertesi gün düzelmesini istiyorsunuz. Fakat bunun mümkün olmadığı söylendiğinde ya krize girip kendinizi tekrar ederek bu dinin sahte olduğunu iddia edip burayı terk ediyorsunuz ya da aynı cevapları aldığınız hâlde aynı soruları sormaya devam ediyorsunuz. Kanserden kurtulan bir Zevist tanıyorum, yapılabileceklerin gerçekten bir sınırı bulunmuyor.
Hayatınız sizin elinizde; sizin adınıza karar alacak değilim. İstediğinizi yapabilirsiniz. Bu soruyu yabancı forumlarda da defalarca sordunuz ve birçok tavsiye aldınız. Artık hangi yoldan gideceğinize karar verin, o yolu kararlılıkla yürüyün ve gerekliliklerini yerine getirin.Yani ed için ameliyat olmamalı mıyım?
Anlıyorum, sonraki hayatımda da aynı şeyler olması kesin değil mi?Hayatınız sizin elinizde; sizin adınıza karar alacak değilim. İstediğinizi yapabilirsiniz. Bu soruyu yabancı forumlarda da defalarca sordunuz ve birçok tavsiye aldınız. Artık hangi yoldan gideceğinize karar verin, o yolu kararlılıkla yürüyün ve gerekliliklerini yerine getirin.
Aratos Bey, doktor size tam olarak bir süre verdi mi? Şu zamandan sonra ameliyat geçersiz olur gibi bir durum söz konusu mu? Eğer zaman problemi yoksa, meditasyona başlayabilirsiniz. Eğer sonuç vermezse, bu sefer ameliyat olabilirsiniz. Neden bu kadar stres yapıyorsunuz? Partneriniz falan mı var, bilmiyorum. Bazı şeyler genetik olabiliyor. Örneğin, benim gözlerim pek iyi görmez ve bir gün çocuğum olursa, o da göz problemi yaşayabilir. Şu an bir hastalığınız varsa, diğer hayatta aynısının olacağını düşünmüyorum. Genetik ve çevre etkileyebiliyor.Anlıyorum, sonraki hayatımda da aynı şeyler olması kesin değil mi?
Süre yok ama partnerim olmuyor böyle. Herkesi geri çevirdim sırf bu yüzden. Ve yaşım da geçiyor. Çok uzun süredir böyleyim. Bu hayatta ne oldu ise sonraki hayata da geçiyorsa hastalığın devam etmesi lazım değil mi?Aratos Bey, doktor size tam olarak bir süre verdi mi? Şu zamandan sonra ameliyat geçersiz olur gibi bir durum söz konusu mu? Eğer zaman problemi yoksa, meditasyona başlayabilirsiniz. Eğer sonuç vermezse, bu sefer ameliyat olabilirsiniz. Neden bu kadar stres yapıyorsunuz? Partneriniz falan mı var, bilmiyorum. Bazı şeyler genetik olabiliyor. Örneğin, benim gözlerim pek iyi görmez ve bir gün çocuğum olursa, o da göz problemi yaşayabilir. Şu an bir hastalığınız varsa, diğer hayatta aynısının olacağını düşünmüyorum. Genetik ve çevre etkileyebiliyor.
Süre yok ama partnerim olmuyor böyle. Herkesi geri çevirdim sırf bu yüzden. Ve yaşım da geçiyor. Çok uzun süredir böyleyim. Bu hayatta ne oldu ise sonraki hayata da geçiyorsa hastalığın devam etmesi lazım değil mi?
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ed bir erkeği küçük düşüren ve ilişkinin bitmesine sebep olacak büyük bir problem. Dolayısıyla bu şekilde sevgilimin olmasının anlamı yok.Karşımızdaki insanı seviyorsak, onu olduğu gibi kabul etmişizdir. Böyle bir durumda, sizi seven bir kadın neden soğusun ki? Bu hastalıklar veya kötü bir hayat yaşamamızın sebebi, bir sonraki aşamaya geçmek için olduğunu düşünüyorum.
Bu zorlukları aşabilecek miyiz, yoksa yerimizde mi sayacağız? İlk kademe zorluk seviyesini geçersek, ikinci kademe ile gelişeceğiz ve yükseleceğiz. Ama hastalık olayının böyle olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta, bambaşka bir bedende doğuyoruz ve o bedende ED yaşamanız imkansız gibi. Bu, hayatta dış görünüşü kötü birinin bir dahaki yaşamda da kötü olacağı düşüncesiyle aynı şey. Ama siz gidip başkalarının özellikleriyle, hastalıklarıyla dalga geçip herkese çamur atarsanız, o zaman karma olacağını düşünüyorum. Benim düşüncem böyle, teşekkürler.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ed bir erkeği küçük düşüren ve ilişkinin bitmesine sebep olacak büyük bir problem. Dolayısıyla bu şekilde sevgilimin olmasının anlamı yok.
Sonne bey, sınır yok derken her konuda mı? Örneğin çeşitli insanlarla tanışmak için hem fiziksel hem ruhani çalışma yapıp hedefime ulaşabilir miyim?Her şeyin bir çözümü var; ancak siz, her şeyin sihirli bir şekilde ertesi gün düzelmesini istiyorsunuz. Fakat bunun mümkün olmadığı söylendiğinde ya krize girip kendinizi tekrar ederek bu dinin sahte olduğunu iddia edip burayı terk ediyorsunuz ya da aynı cevapları aldığınız hâlde aynı soruları sormaya devam ediyorsunuz. Kanserden kurtulan bir Zevist tanıyorum, yapılabileceklerin gerçekten bir sınırı bulunmuyor.
Gerçekten bir sınır bulunmuyor; sadece gereklilikleri yerine getirip yolu adabına uygun şekilde takip etmelisiniz. Ancak, bu süreç zaman ve emek açısından beklentilerinizin dışında olabilir, bunu da göz önünde bulundurmanız gerekir.Sonne bey, sınır yok derken her konuda mı? Örneğin çeşitli insanlarla tanışmak için hem fiziksel hem ruhani çalışma yapıp hedefime ulaşabilir miyim?
Hayır, bu alegoriktir; yani, çeşitli zorlukların üstesinden gelirken acı çekerek önceki hâlinden yeni bir hâle geçmeyi simgeler. Burada Thor'un gerçekten çekicini sallayıp devasa bir yılanla dövüştüğünü düşünmek hatalı olur. Mitolojileri tam anlamıyla yüzeysel bir şekilde ele almak yerine, taşıdıkları derin sembolizmi anlamak gerekir.
Sonne bey, sorunlar:Gerçekten bir sınır bulunmuyor; sadece gereklilikleri yerine getirip yolu adabına uygun şekilde takip etmelisiniz. Ancak, bu süreç zaman ve emek açısından beklentilerinizin dışında olabilir, bunu da göz önünde bulundurmanız gerekir.
Değişir, ancak astroloji konusunda fazla bilgili değilim. Bu tür soruları Elite Bey'e veya Acheron Bey'e sormanız daha doğru olacaktır.Sonne abi, dün sormayı unuttum. Irk, cinsiyet ve yönelim kesinlikle değişmez peki, burç ve elementimiz değişir mi?
Düzenli ders çalışın, Thoth'un Gücü Ritüelini yapın.Sınav kazanılacak. Thoth güç ritüeli yapabilirim.
Bir günlük tutabilirsiniz, boşluk meditasyonu ve içgözlem meditasyonu yapabilirsiniz. Çakralarınızı açtıktan ve meditasyon sürecine biraz alıştıktan sonra, duygusal bedeni iyileştirme çalışması ile tüm bu sorunları kökten çözebilirsiniz.Hafif bipolar, sosyal kaygı, yan etkiler var. Ne yapabilirim?
Gerçekten geç kalmak diye bir şey yoktur; herkesin hayat yolu farklıdır. Önemli olan, elinizden geleni yapmak ve sizin için olması gerektiği şekilde ilerlemektir.Atak yapmam lazım çok geç kaldım her şeye. Ne yapabilirim?
Kendinize bunu bir zorunluluk olarak dayatmayın; kendinize öncelik verin ve hayatınızı kurun. Sağlıklı bir ilişkiye sahip olabilmek için öncelikle kendi sorunlarınızdan kurtulmalısınız. Bunun yanı sıra, finansal durumunuzu stabilize edip para biriktirin ve yatırımlar yapın ki ileride bu konuda sıkıntı yaşamayın. Ardından, bu alanda yapabileceğiniz pek çok şey var. Her şeyi aceleye getirmek sadece kaos ve yıkım yaratır.Sınavı kazanınca evlenilecek. Ne yapabilirim?
Yormungand'ın Manipura Çakrası yakınındaki Grandha olması bana daha olası görünüyor. Bu aynı zamanda alegorik olarak Orion'un Kemeri olarak da adlandırılır. Graghdha'nın kendisi Kundalini'nin Yggdrasil (Vertebral Sütun) boyunca geçişine bir engeldir. Nitekim Thor, Jörmungand Mitinde bir yıldırım çarpmasıyla öldürür. Engeli yok eder. Thur'un Rünü Blokları deler. Yormungand kuyruğunu ısırarak (Ouroboros) tüm Dünyaları (Çakralar) sarar. Deniz yükselir ve Thor savaşır ve kazanır, böylece Dünyalar «özgür kalır». Ve bence bu, Su Elementinin Ruhun tüm kirini derinden topladığı, Ruhu temizlediği, Yılanın geçişi için Engelleri ve Blokları (Yormungand) yok ettiği Albedo Aşamasıyla daha çok ilgilidir."Dünya Ağacı" veya "Yaşam Ağacı", Yggdrasil, aslında insan ruhunu temsil eder. Bu ağaç, üç farklı kuyu tarafından sulanır ki bu da üç ana nadiyi [Ida, Pingala, Suşumna] simgeler.
Yggdrasil'in köklerinde, "Dünya Yılanı" olarak bilinen Jörmungandr yaşar ve bu, Kök çakrasındaki Kundalini Yılanı'nın bir sembolüdür. Thor [Zeus], yani yıldırım ve biyoelektrik gücü, Jörmungandr ile savaşır ve onu yener. Ancak, yılanın zehrine maruz kalarak ölür. Bu, Kundalini'yi yükseltme süreciyle ilgili bir alegoridir.
Thor'un ölümü, Nigredo aşamasıyla bağlantılıdır; ruh, eski hâlinden ölerek arınır ve yeniden doğar. Bu, büyük bir dönüşüm sürecinin sembolüdür.
Bu fikrinizi beğendim ve mitolojideki bu kısmın, bir yandan artan biyoelektrik (Thor) aracılığıyla Kök çakrasında (Yggdrasil'in kökleri) uyuyan Kundalini Yılanı'nın (Jörmungandr) yükseltilmesini, diğer yandan da Thor'un rününün delip geçerek engelleri kaldırmasını birlikte temsil ettiğini düşünüyorum. Paylaştığınız için teşekkür ederim.Yormungand'ın Manipura Çakrası yakınındaki Grandha olması bana daha olası görünüyor. Bu aynı zamanda alegorik olarak Orion'un Kemeri olarak da adlandırılır. Graghdha'nın kendisi Kundalini'nin Yggdrasil (Vertebral Sütun) boyunca geçişine bir engeldir. Nitekim Thor, Jörmungand Mitinde bir yıldırım çarpmasıyla öldürür. Engeli yok eder. Thur'un Rünü Blokları deler. Yormungand kuyruğunu ısırarak (Ouroboros) tüm Dünyaları (Çakralar) sarar. Deniz yükselir ve Thor savaşır ve kazanır, böylece Dünyalar «özgür kalır». Ve bence bu, Su Elementinin Ruhun tüm kirini derinden topladığı, Ruhu temizlediği, Yılanın geçişi için Engelleri ve Blokları (Yormungand) yok ettiği Albedo Aşamasıyla daha çok ilgilidir.
Bu daha çok Nidhögg'ün Kundalini'nin Gücü olması gibidir. Ancak, "Günahkârların Köklerini ve Ruhlarını yiyen" bastırılmış bir Potansiyel şeklindedir. Bu durumda siyah renk Yılan'ın Kutsallığını vurgular. Çünkü Muladhara Çakrasının altında «Kundalini» halinde sarmalanmış olan uyuyan Yılanın orijinal rengi kahverengidir.
Evet, açıkça mantıksız da değil, bu yüzden düşünülmesi gereken bir şey. Araştırmalarıma buradan devam edeceğim. Teşekkür ederim!Bu fikrinizi beğendim ve mitolojideki bu kısmın, bir yandan artan biyoelektrik (Thor) aracılığıyla Kök çakrasında (Yggdrasil'in kökleri) uyuyan Kundalini Yılanı'nın (Jörmungandr) yükseltilmesini, diğer yandan da Thor'un rününün delip geçerek engelleri kaldırmasını birlikte temsil ettiğini düşünüyorum. Paylaştığınız için teşekkür ederim.
"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan