p666 said:
Burası için önemli bir konu olmadığını biliyorum ama genç bir kız olarak da canımı acıtıyor doğrusu. Şu zamana kadar dış görünüşümle pek ilgilenmedim (?). Aslında umrumda da olmadı. Belki benim karekterimden, rahatlığımdan kaynaklı bu durum. Son zamanlarda biraz kendi üzerime düşündükten sonra berbat hissetmeye başladım. Beynimin boş olup olmadığından dış görünüşüme bu kadar taktım ya da başka bir sürü nedenden mi diye de çok düşündüm. Ne yapsam da kafam bu konudan çıkmıyor. Birkaç ay önce sırf bu yüzden kendimi öldürmeyi falan düşünüyordum. Kendime zarar vermekten nefret ediyorum aslında. Ama yine de hâlâ çok can sıkıcı, yaşamaya hakkım yokmuş gibi hissettiriyor.
Hayatım şu an kendine bir söz ver, bir daha asla kendinle böyle konuşmayacaksın.
Hiç kimseye güzellik borcun yok. Sadece kendine, kendin hakkında iyi hissetme borcun var.
Herkes kendini farklı şeyler yaparak iyi hisseder. Ben kız olarak kendimle ilgilenirken kendimi çok iyi hissediyorum. Her sabah akşam cilt bakım rutinimi yaparken, ya da duş alırken. Çünkü bana ve dış görünüşüme iyi geliyor. Ama saatlerce kitap okurken ya da ders çalışırken de aynı hissin içine giriyorum çünkü bu sefer aynı şeyi zihnim için yapıyorum.
Rahatlık iyi bir şey. Ama bir partnerim olsun, yakışıklı olsun, şöyle kriterlerim var karşılasın diyorsan, o zaman kendine dikkat etmek zorundasın.
Eğer yaşadığın şeyleri sosyal medya yüzünden yaşadıysan sana önerim hepsini kapat gitsin. Emin ol vakit kaybı.
Çakralarımız açıldığında IQ'muz da yükselir. Zaten burda olduğuna göre boş kafalı değilsin, hiçbir zaman da olmayacaksın.
Bu zamana kadar kendine iyi hissettiren şeyler yapmadıysan, bunların eksikliği yüzünden de böyle hissediyor olabilirsin. Mesela her cilt tipine uygun hyaluronik asit serumu edinebilirsin. Sabah akşam temizlenmiş ıslak cilde uyguladığında hem nem ihtiyacını karşılamış olursun hem de kendine vakit ayırdığın için tatmin olmuş hissedersin. Ya da güzel kokular kullanabilirsin. Ben yatmadan önce bile parfüm sıkıyorum, yastığıma lavanta yağı damlatıyorum, kokulu mum kullanıyorum meditasyon yaparken. Bunların hepsi venüsyen etkinlikler. Ben de çok feminen bir insanım. Bunları yapmazsam kendimi iyi hissetmiyorum. Belki sen de kendine iyi gelecek şeyleri daha keşfetmedin, yapmadığın için bilmiyorsun? Doğum haritana bak, venüsünü ve ayını bul. Bulunduğu burç ve evlere bak. Açılarını incele.
Yaşamaya hakkın olup olmaması diye bir şey yok. Sen bu dünyaya geldin, burada yaşıyorsun çünkü yaşayabilecek kadar güçlüsün. Görünüşün, karakterin yaşam hakkının üzerinde bir güç sahibi değil. Hisler ve düşünceler taşa kazılı değildir bunları değiştirebilirsin. Kendi güzellik standartını yarat. Yapay şeylerden hoşlanmadığını söyledin. Aynen öyle. Çünkü kendinin güzellik standartı sensin. Kimseye bakıp ben de mi öyle olsam, keşke onun gibi görünsem demeyeceksin. Herkesin o kadar benzersiz tarafları ve güzellikleri var ki. Senin içinde aynı şeyler geçerli. Bence ayağa kalk ve kendi güzelliğini keşfet. Hem fiziksel, hem de zihinsel.
Konuşmak istersen bir mail uzağındayım.