Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Güney Yarım Kürede burçlar

Agartha

Member
Tatildeyken Astronomi okuyan birisiyle Astroloji sohbeti yaparken o kişinin hocasının "güneyde burçlar gözükmek, yoktur. O yüzden güneyde doğan birisinin burcuda yoktur. Astrolojinin yalan olduğunun kanıtı" gibisinden bir şey demiş. Aradan biraz zaman geçti ve şimdi de aynı konuya değinen bir shorts videosuyla karşılaştım. Açıklıyor nedenini.
Videodaki kadın da pek cevap verebilmiş gibi gözükmüyor. Sizler cevabını verebilir misiniz?

Tatildeyken Astronomi okuyan birisiyle Astroloji sohbeti yaparken o kişinin hocasının "güneyde burçlar gözükmek, yoktur. O yüzden güneyde doğan birisinin burcuda yoktur. Astrolojinin yalan olduğunun kanıtı" gibisinden bir şey demiş. Aradan biraz zaman geçti ve şimdi de aynı konuya değinen bir shorts videosuyla karşılaştım. Açıklıyor nedenini.
Videodaki kadın da pek cevap verebilmiş gibi gözükmüyor. Sizler cevabını verebilir misiniz?
Araştırırken buna rastladım:
🌌Güney Yarımküre’de burçlar (Zodiac burçları) aslında aynı kalır, çünkü burçlar gökyüzündeki yıldız kümelerinin (takımyıldızlar) adıyla adlandırılır ve bu yıldızlar Kuzey ve Güney Yarımküre’den görülebilir. Ancak, burçların görülebilme zamanı ve şekli biraz farklı olabilir. İşte bazı temel bilgiler:

🌠 Burçların Zamanlaması: Burçların hangi zamanlarda görülebildiği, mevsimlere bağlı olarak değişir. Örneğin, Kuzey Yarımküre’de yazın görülen bir burç, Güney Yarımküre’de kışın görülebilir.

🔭 Görülebilme Açısı: Güney Yarımküre’de, burçların görünüm açısı Kuzey Yarımküre’dekinden farklıdır. Güney Yarımküre’de gökyüzüne bakıldığında, burçlar ters dönmüş gibi görünebilir.

✨ Astronomik Gözlemler: Güney Yarımküre’deki gözlemciler, kuzeydekilerden farklı yıldız kümeleri ve gök cisimleri görebilirler. Örneğin, Güney Yarımküre’de bulunanlar, Güney Haçı (Crux) gibi belirli yıldız kümelerini görebilirler ki bu, Kuzey Yarımküre’den görünmez.

🪐 Astrolojik Etkiler: Astroloji, burçların gökyüzündeki konumlarına ve hareketlerine dayanır, bu nedenle astrolojik burç yorumları Güney ve Kuzey Yarımküre’de aynı kalır. Ancak, bazı astroloji uygulamaları ve yorumları, yerel mevsimsel değişikliklere bağlı olarak küçük farklılıklar gösterebilir.
Bunu bir Instagram sayfası, yayınlanan video'a için cevap olarak açıklama kısmında vermiş. Belki Instagram hesabının gönderisini burda paylaşmam yanlış olabilirdi bu yüzden kopyalayıp yapıştırdım. Umarım bu bir cevap olarak tatmin edicidir.

Ayrıca günümüzdeki bilim yahudiler tarafından bozulmuş olduğunu unutmayalım. "Astroloji Gerçek" diyen bir bilim adamı varsa büyük ihtimalle hiç adı duyulmadan adamı ortadan kaldırmışlardır.

Forumlarda gyk da bulunan birisi vardı bu soruyu ona da soracağım.

Araştırırken buna rastladım:

Bunu bir Instagram sayfası, yayınlanan video'a için cevap olarak açıklama kısmında vermiş. Belki Instagram hesabının gönderisini burda paylaşmam yanlış olabilirdi bu yüzden kopyalayıp yapıştırdım. Umarım bu bir cevap olarak tatmin edicidir.

Ayrıca günümüzdeki bilim yahudiler tarafından bozulmuş olduğunu unutmayalım. "Astroloji Gerçek" diyen bir bilim adamı varsa büyük ihtimalle hiç adı duyulmadan adamı ortadan kaldırmışlardır.

Forumlarda gyk da bulunan birisi vardı bu soruyu ona da soracağım.
Çizelge oluştururken konumu gyk olarak ayarlayınca evler art arda dar şekillerde gözüküyor, bazıları da çok geniş oluyor. Burçlar denilen gibi hala var ve gözüküyor olabilir. Evlerin neden o şekilde olduğunun da elbet bilimsel açıklaması vardır. Teşekkürler yanıtınız için. Bence instagramda gördüğünüzü burada paylaşmanın bir mahsuru yok. Ben daha önce yaptığımı hatırlıyorum, birçok defa da YT den paylaşım yaptım gördüğünüz gibi. Zaten engellenmesi gerekiyorsa moderatörler engeller. O yüzden siz paylaşın, merak ettim gönderiyi. Yanlış bir şey varsa moderatörler müdehale eder.

Paylaştığım videonun ilk 1.20 dakikasını izleyebilirsiniz:

Çizelge oluştururken konumu gyk olarak ayarlayınca evler art arda dar şekillerde gözüküyor, bazıları da çok geniş oluyor. Burçlar denilen gibi hala var ve gözüküyor olabilir. Evlerin neden o şekilde olduğunun da elbet bilimsel açıklaması vardır. Teşekkürler yanıtınız için. Bence instagramda gördüğünüzü burada paylaşmanın bir mahsuru yok. Ben daha önce yaptığımı hatırlıyorum, birçok defa da YT den paylaşım yaptım gördüğünüz gibi. Zaten engellenmesi gerekiyorsa moderatörler engeller. O yüzden siz paylaşın, merak ettim gönderiyi. Yanlış bir şey varsa moderatörler müdehale eder.
Okay.

Paylaştığım videonun ilk 1.20 dakikasını izleyebilirsiniz:

Doğru, video'yu önceden de izlemiştim ama bu bilgiler aklımdan çıkmış. Bu seder de şu soru takıldı aklıma, neden 30 derece? Biz mi kendimize göre hadi 30 olsun dedik, hepsinin 30 olması çok nizami oluyor.

Doğru, video'yu önceden de izlemiştim ama bu bilgiler aklımdan çıkmış. Bu seder de şu soru takıldı aklıma, neden 30 derece? Biz mi kendimize göre hadi 30 olsun dedik, hepsinin 30 olması çok nizami oluyor.
Sorunuzun cevabını bilmiyorum. Bu kadar derin bir astroloji bilgim yok ne yazık ki.

Astroloji bilgim bu sorulara cevap bulmak ile sınırlı; Ben kimim? Nasıl zamanlar beni bekliyor? Hangi zamanlar belirli konulara dikkat etmeliyim? Kendimde neleri geliştirmeliyim? Sahip olduğum hangi özellikleri değiştirmeliyim? Hangi yöne ilerlemeliyim? vb. bir çok soru...

Sorunuzu iyi bir astrolog rahatlıkla cevaplayabilir. Bu konuda kişisel çıkarımlarımı paylaşmayacağım. İyi akşamlar size. 🕊

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back