Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Engelliler ve SS

Tengriken

Member
Esenlikler,
Bipolar olduğum için ve iş yaşamım çok sekteye uğradığı için 40 engelli raporu aldım ve bu sayede düzgün işe gireceğim. SS engelliler hakkında ne düşünüyor?

Esenlikler,
Bipolar olduğum için ve iş yaşamım çok sekteye uğradığı için 40 engelli raporu aldım ve bu sayede düzgün işe gireceğim. SS engelliler hakkında ne düşünüyor?

Özel bir tutumu yok kimsenin engellilere. Fakat bunu ruhani çalışmalarla aşmak mümkün. İleri düzey psikiyatrik rahatsızlıkları yenenler biliyorum. Hastalığınızın temelini öğrenmeye çalışın, neden var olduğunu belirleyin. Bir travma sonrası patlak veren bir şey veyahut genetik yatkınlıktan ötürü küçük yaşlardan itibaren var mıydı gibi soruları cevaplandırmalısınız. Ve buna göre bir çalışma yapmalısınız. Örneğin bazı psikiyatrik bozukluklar bastırma ile direkt alakalı olabiliyor. Bunun gibi ilişkilendirmeler yapıp çarenin neyi çözmek olduğunu saptamalısınız.

Bu zor bir süreç olacaktır. Ancak hayatı bu şekilde geçirmekten çok daha iyidir. Bir gün sağlıklı bir insan olmanın ümidini yitirmeyin. Güneşin doğmayacağını düşündüğünüz günlerde bile bunu hatırlayın. Kendinize ne kadar inanırsanız o derecede iyileşme şansını yakalarsınız.

Esenlikler,
Spiritüel Satanizm engelliler hakkında bir şey düşünmüyor, sizce düşünmesi mi gerekiyor? Engelliler ve engeller doğada karşımıza çıkan durumlardan biri ve karşılaşması tamamen normaldir.

Öneri tavsiyeniz var mı?
Bu tarz konularda benim veya buradaki herhangi birinin vereceği tavsiyelere odaklanmak doğru olmayacaktır, zira burada sorularınızı cevaplayan kişi bir psikiyatrist doktor olsa bile sizi muayene etmeden hakkınızda yorum yapamaz. Engel durumunuza göre sağlık personelleri ile iletişimde olmalı ve konunun uzmanlarından gelen tavsiyelere açık olmalısınız.

Esenlikler,
Esenlikler,
Bir uzman adayı olarak size şunu sormak isterim engelli raporunu size kim neye dayanarak verdi? Bir çok hastamıza bir sürü test uygularız ve bu testlerde dikkat ettiğimiz şey bireyselciliktir kendi başınıza topluma karışıp karışamadığınız, iş yerine ya da okula ayak uydurup uyduramadığınız gibi pek çok sebep vardır sizi sadece burada gözlemleyebilirim ama gayet normal ve bireyselci yaklaşıyorsunuz. Türkiyede sistem nasıl bilmiyorum ama avrupa da böyle işler. Başka bir psikiyatriye görünmeniz şiddetle önerimdir. Ayrıca kendi bakışımla bipolarlık bir engel durumu da değildir. Ve biz de size normal bir insan gibi bakıyoruz

Esenlikler,
Bir uzman adayı olarak size şunu sormak isterim engelli raporunu size kim neye dayanarak verdi? Bir çok hastamıza bir sürü test uygularız ve bu testlerde dikkat ettiğimiz şey bireyselciliktir kendi başınıza topluma karışıp karışamadığınız, iş yerine ya da okula ayak uydurup uyduramadığınız gibi pek çok sebep vardır sizi sadece burada gözlemleyebilirim ama gayet normal ve bireyselci yaklaşıyorsunuz. Türkiyede sistem nasıl bilmiyorum ama avrupa da böyle işler. Başka bir psikiyatriye görünmeniz şiddetle önerimdir. Ayrıca kendi bakışımla bipolarlık bir engel durumu da değildir. Ve biz de size normal bir insan gibi bakıyoruz
Engelli raporunu erişkin kurul verdi. Türkiye'de bipolar bozukluk, şizofreni hastalığı %40 engel durumu teşkil eder. Askerlikten de muaf olduğum için birçok iş yeri bipolar olduğumu duyunca işe almıyor. Dolayısıyla rapor almak durumunda kaldım. Böylelikle de kamuya girmeye hak kazandım, hayatım kurtulmuş olacak 1 sene içinde.

Yine de evet ben iyiyim, sözde olarak engelliyim yoksa çok sorunum yok. Atak bile sık geçirmiyorum.

Bu arada bipolarlar genel olarak iş hayatına karışmakta zorluk çeker. Yani almak avantaj olabiliyor. Birçok arkadaşım da iş hayatında çok ciddi sıkıntılar yaşıyor sadece bipolar olduğu için.

Engelli raporunu erişkin kurul verdi. Türkiye'de bipolar bozukluk, şizofreni hastalığı %40 engel durumu teşkil eder. Askerlikten de muaf olduğum için birçok iş yeri bipolar olduğumu duyunca işe almıyor. Dolayısıyla rapor almak durumunda kaldım. Böylelikle de kamuya girmeye hak kazandım, hayatım kurtulmuş olacak 1 sene içinde.

Yine de evet ben iyiyim, sözde olarak engelliyim yoksa çok sorunum yok. Atak bile sık geçirmiyorum.
%40 engel durumu size saydığım şeylere göre belirlenir. Sizi görmeden elbette yorum yapamam ama %40 engelli raporu alacağınıza ihtimal vermedim

Neyin engelli senin, elin ayağın tutmuyormu benden akıllısın, psikolojik engel sayılmaz, engeller ne için var aşılmak için, kafandaki engelleri aç, engelliyim deme, moralim bozuk de, herkes gibi olmaya çalışma kendin ol kendini sev abi, insana rahatlık batar, ne kötü durumda olan insanlar var, çöpten karton toplayan, çöpten karton toplayanlar iyi para kazanıyor günlük en az 2000 bin TL, ayda 60 binlira eder, bibolarmı ne zıkımsa, uydurma birşey eskiden öyle bişey yoktu, omu engel sana öyle engel olmaz, Esenlikler

Neyin engelli senin, elin ayağın tutmuyormu benden akıllısın, psikolojik engel sayılmaz, engeller ne için var aşılmak için, kafandaki engelleri aç, engelliyim deme, moralim bozuk de, herkes gibi olmaya çalışma kendin ol kendini sev abi, insana rahatlık batar, ne kötü durumda olan insanlar var, çöpten karton toplayan, çöpten karton toplayanlar iyi para kazanıyor günlük en az 2000 bin TL, ayda 60 binlira eder, bibolarmı ne zıkımsa, uydurma birşey eskiden öyle bişey yoktu, omu engel sana öyle engel olmaz, Esenlikler
Öyle değil, lütfen bu tarz geri kafalı fikirleri bırak. İlaçları bıraktığım an deliriyorum, balkondan atlama ihtimalim yüksek.

Akıl hastalıkları gerçekten de vardır ve ilk kayıtları milattan öncesine kadar uzanmaktadır.

Bu gereksiz tartışmaları bir kenara bırakmalı ve dikkatinizi asıl odaklanmanız gereken konulara yöneltmelisiniz. İlgili üyenin rapor almasıyla ilgili bilinmeyen çeşitli etkenler bulunabilir; örneğin, doktor yeterince yetkin olmayabilir, söz konusu üye ile kişisel bir bağlantısı olabilir, üyenin dile getirmek istemediği başka sorunlar mevcut olabilir ya da durum basit bir yalandan ibaret olabilir.

Konu daha fazla uzatılmaması adına kapatılmıştır; yeni gönderiler onaylanmayacaktır.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back