Fırtına
New member
Esenlikler. Evet, başlığı okuduğunuzda muhtemelen 'nasıl yani?' dediniz ama doğrusu bu. Benim için memleket meselesi hâline de geldi. Hayatımın büyük bir çoğunluğunu Tanrısız, hatta ruhaniyeti saçmalık ve plasebo olarak belleyerek yaşadım. Zevizm üzerine geçirdiğim süreç boyunca her dua etmeye kalkıştığımda beceremedim. Olmuyor, karşımda bir Tanrının beni dinlediğini düşünmek beni korkutuyor. Utanıyorum. Sorunumu biliyorum ancak cümle kuramıyorum. Kime danışacağımı bile ayırt edemiyorum. Örneğin Ruhaniyet ile ilgili bir şeyi kavrayamadığımda Babamıza mı danışmalıyım, Gardiyan Demon'uma mı? Yoksa Lord Thoth'dan bilgelik mi rica etmeliyim bilemiyorum. İnsanlar konusunda böyle değilim, yeterince bir özgüvenim olduğuna inanıyorum. Çevremdeki insanlar bana samimi der ancak bir Tanrıya/Tanrıçaya nasıl samimi olabilirim ki? Gerçekten senin içini, dışını senden iyi bilen yüce bir varlığa karşı nasıl davranabilirim ki? Temel olarak sorunum dua etmeye başladığımda ve buna odaklandığımda utanmaya başlıyor ve cümle kuramayacak hale geliyor olmam. Benim için dua etmek elzem bir şey değil, varlığı olmadan uzun süre yaşadım ve bir şeyi almak için uğraşıyorsam sadece onun için çırpınıp elinde sonunda olmasını bekledim. Ancak Tanrılarla bağ kurmak için gerekli bir şey olduğunu da okudum, ne yapsam bilemiyorum.