Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Doğum Haritası ve Astroloji

unforgiven

Member
Esenlikler,

Bugün doğum haritam bir arkadaşımın tanıdığı tarafından yorumlandı ve epey moralimi bozdu, kendimce oldukça kötü ve karamsar bir haritaya sahibim. İnsanlar tarafından "hassas, kırılgan, alıngan" gibi laflarla damgalandım hep ve haritamda bunu destekleyecek şekilde. Sorun kimde bilemiyorum. İnsanlardan uzaklaşasım geliyor sürekli, bu kötü astrolojik etkilerin insafından tamamen kurtulmam ve kendi kendimi şekillendirmem mümkün mü?

Esenlikler,

"Alıngan" sözcüğü adı üstünde "almak"tan geliyor. Su grubunuz eğer baskınsa evet, alıngan olabilirsiniz. Ancak bu "alma" eylemini iyi bir şeye dönüştürmek de yine sizin elinizde.

Suyu baskın birisi başkalarının sözlerine de alınabilir, bir bilgiyi de alabilir, "enerjiyi" de alabilir. Suyun "hafızayı" ve "ruhaniyeti" yönetmesinin sebebi alıcı doğasından ötürüdür. Bir insanın sözlerine alınmak size kötü hissettiriyorsa o zaman Nauthiz rününü doğanıza daha bir soğukluk eklemesi için kullanabilirsiniz. Suyun topraklanması gerekir. Ay'ın Boğa'da yücelme nedeni budur.

Yine aynı şekilde daha özgüvenli olmak ve başkalarının sözlerine kulak asmamak için Sowilo rününü de kullanabilirsiniz. Her elementin kendince zayıf noktası vardır. Örneğin Aslan ve Koç, egoist doğalarıyla bilinirler. Ancak ateş, tedbirsizdir, kendisini bilmez ve gereksiz riskler alıp duvara toslayabilir. Su ise çekingen olduğu için kendini daha iyi tanır ve bu gereksiz riskleri almaz, toprak ise tedbirlidir. Ancak suyun da dediğim gibi zayıf noktası genel olarak duygular ve özgüvensizliktir. Toprak da genel olarak birisini maddi dünyaya takıntılı yapabilir ve ruhaniyetten koparabilir.

Siz ise yeniden yükselen ruhani yolun bir yolcusu olarak bu baskın suyunuzun değerini bilip eksik yönlerini diğer elementlerin özellikleriyle kapayabilirsiniz. Her zaman bu noktada rünleri kullanın, kendinizi bu enerjileri kolay özümseyebilen doğanızın yardımıyla değiştirin.

İyi geceler.

Bright Truth said:
Esenlikler,

"Alıngan" sözcüğü adı üstünde "almak"tan geliyor. Su grubunuz eğer baskınsa evet, alıngan olabilirsiniz. Ancak bu "alma" eylemini iyi bir şeye dönüştürmek de yine sizin elinizde.

Suyu baskın birisi başkalarının sözlerine de alınabilir, bir bilgiyi de alabilir, "enerjiyi" de alabilir. Suyun "hafızayı" ve "ruhaniyeti" yönetmesinin sebebi alıcı doğasından ötürüdür. Bir insanın sözlerine alınmak size kötü hissettiriyorsa o zaman Nauthiz rününü doğanıza daha bir soğukluk eklemesi için kullanabilirsiniz. Suyun topraklanması gerekir. Ay'ın Boğa'da yücelme nedeni budur.

Yine aynı şekilde daha özgüvenli olmak ve başkalarının sözlerine kulak asmamak için Sowilo rününü de kullanabilirsiniz. Her elementin kendince zayıf noktası vardır. Örneğin Aslan ve Koç, egoist doğalarıyla bilinirler. Ancak ateş, tedbirsizdir, kendisini bilmez ve gereksiz riskler alıp duvara toslayabilir. Su ise çekingen olduğu için kendini daha iyi tanır ve bu gereksiz riskleri almaz, toprak ise tedbirlidir. Ancak suyun da dediğim gibi zayıf noktası genel olarak duygular ve özgüvensizliktir. Toprak da genel olarak birisini maddi dünyaya takıntılı yapabilir ve ruhaniyetten koparabilir.

Siz ise yeniden yükselen ruhani yolun bir yolcusu olarak bu baskın suyunuzun değerini bilip eksik yönlerini diğer elementlerin özellikleriyle kapayabilirsiniz. Her zaman bu noktada rünleri kullanın, kendinizi bu enerjileri kolay özümseyebilen doğanızın yardımıyla değiştirin.

İyi geceler.

Esenlikler Bright, çizelge yöneticisinin bulunduğu burç güneş ve ay burcundan daha önemli öyleyse bizi temsil eden burç yöneticimizin bulunduğu burç diyebilir miyiz? Mesela haftalık burç yorumunda bu burcu dikkate alabilir miyiz?

Hype0 said:
Esenlikler Bright, çizelge yöneticisinin bulunduğu burç güneş ve ay burcundan daha önemli öyleyse bizi temsil eden burç yöneticimizin bulunduğu burç diyebilir miyiz? Mesela haftalık burç yorumunda bu burcu dikkate alabilir miyiz?

Esenlikler,

Sizi tüm çizelgeniz temsil eder ancak diğer faktörlerden sıyrılan bir faktör arıyorsak bu da evet, dediğiniz gibi 1. evdeki burç ile onun yöneticisinin içinde konumlandığı burç olacaktır. Örneğin 1. evde Oğlak var diyelim, Satürn de Aslan'da olsun. Bu durumda kişinin doğasında Oğlak ile Aslan büyük oranda gözükebilir.

İyi günler.

Alena666 said:
Ateşi neyle dengelemeliyim? aşırı egoist bir insanım. Diğer elementleride çok yaşıyorum ama kendimi tanımaya başladıkça ateşin daha çok baskın olduğunu gördüm. Öyle ki ne yaparsam yapayım kendimden soğuyamıyorum ve herkesi "küçük" görüyorum. Şimdi ateş ağırlıkta olduğu için diğer bütün elementleri mi şey etmeliyim? İyi günler dilerim...

Esenlikler,

"Gurur" ile "narsisizm" arasındaki fark, yapılan işlerden gelir. Örneğin kendinizi yukarıda ve diğer insanları aşağıda görüyor olabilirsiniz ancak bunu başkalarına saldırmaya ya da onları umursamamaya vardırıyorsanız bu problemli olacaktır.

Örneğin bir iş yaptınız diyelim, bu işe layık bir şekilde kendinizin değerini bilirseniz bir problem olmayacaktır. Burada beklenen şey kişinin kendi benliğini yok etmesi değildir. Ancak genelde ateşin bir diğer kötü yanı da eğer hırs öğesi eksikse yerinde saymak olabilir. Örneğin hiçbir başarı kaynağınız yoksa ve kendinizi zaten olduğu gibi kabulleniyorsanız, "ben böyle de iyiyim zaten, gerek yok" diyorsanız yerinizde sayacaksınızdır.

Tabii burada kastedilen şey, kişi kendini tamamen yersin değil. Kendinizi sevmeniz önemli ancak dediğim gibi, kendinizi kusursuz görmeniz apayrı bir şey. Bu ayrıma dikkat edin.

Son olarak akaşa invoke edebilirsiniz böyle bir dengesizlik olduğunu düşünüyorsanız. Ya da başarıya karşı hırsınız düşükse ve bu hırsa, başarısızlığa rağmen kendinizi kusursuz görüyorsanız o zaman da yine Nauthiz ve Sowilo rünlerini kullanabilirsiniz. Fehu da belki kullanılabilir, yükselmeyi yönetiyor çünkü. Bu üç rün; sırasıyla Satürn, Güneş ve Venüs'e bağlı olduğu için belki işinize yarayabilir. Fehu da yükselmeyi yönetse bile aynı zamanda "onurlu yükselmeyi" yönetir. Yani safi ve tamamen kendinize yönelik bir başarıdan ziyade dışarıyı da umursamak için yararlı olabilir diye düşünüyorum.

İyi akşamlar.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back