Bu tür eylemler size bir şey kazandırmaktan ziyade, sizden çok şey alacak ve yalnızca zarar getirecektir. Geçmişte buradaki bazı üyeler benzer yöntemlere başvurmuş, fakat neticede akıllarını yitirerek kendi varlıklarını tüketmişlerdir. Tanrılar da bu yolun izlenmemesi gerektiğini defalarca açıkça beyan etmişlerdir. Ruhani ilerleyiş, zaman ve emek ister; hızlı ve zahmetsiz bir yolu yoktur.
Öncelikle uyarınız ve tecrübeye dayalı görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Şunu belirtmek isterim ki, sihirli mantarlar veya benzeri maddeleri kullanmayı planladığım için değil,
sadece bilgi edinmek amacıyla bu konuyu sordum.
Benim için zihnim en değerli hazinem. Onun zarar görmesi demek, her şeyimi kaybetmem anlamına gelir.
Bu yüzden herhangi bir şeyi bilinçsizce ya da rastgele kullanmak gibi bir düşüncem yoktur.
Tanrıların bu yolu izlemememiz gerektiğine dair uyarılarına saygım sonsuz.
Ancak bu görüşlerin hangi kaynaklarda, hangi referanslarla geçtiğini detaylı bir şekilde öğrenmek isterim.
(Mümkünse, okumamı önerdiğiniz makaleler veya kadim metinler varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.)
Ayrıca sihirli mantarların (özellikle doğal olan türlerin) kimyasal olmayan, doğadan gelen maddeler olduğu ve bazı kaynaklarda belirli dozlarda doğru kullanıldığında zarardan çok fayda sağladığı yönünde iddialarla da karşılaştım.
Ne kadar doğru olduğu elbette tartışılır; belki de insanı yoldan çıkarmak için düşmanın kullandığı bir araçtır.
Bu konuda da gerçek bilgi edinmek isterim:
Sihirli mantarların tamamen zararlı olduğu kesin midir?
Yoksa bazı kaynaklarda söylenen "düşük dozlarda ve kontrollü kullanımda" farklı bir etkisi mi vardır?
Son olarak şunu da eklemek isterim:Amacım kısa yollar aramak değil; bilgi edinerek hangi yolların doğru olduğunu sağlam temellerle kavrayabilmek.
Ruhani ilerleyişin zaman ve emek istediği fikrine katılıyorum. Açık olmak gerekirse, ben sigara bile içmeyen biriyim. Bu tarz konuları araştırırken bile kendimi yanlış anlaşılabilecek biri gibi hissettim. Sormaktaki niyetim yalnızca bilgi edinmektir.
Saygılarımla.