Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

desteğe ihtiyacım var

varlotta

New member
sevgili kardeşler, yaklaşık 3 haftadır hayatım gerçekten berbat gidiyor. böyle olmasındaki temel sebep(çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum) aslında büyük bir şey bile sayılmaz ama kendimi durduramıyorum. hayat sanki durmuş gibi. kendimden korkmaya başladım ölümden başka hiç bir yol yok gibi hissediyorum. daha önce de teşebbüste bulundum ve küçücük bir şeyde bile böyle oluyorken büyük bir şey yaşarsam ne yaparım bilmiyorum. çok kötü hissediyorum hiç bir şey yapmak istemiyorum her şeyin üzerini öylece karalamak istiyorum. yanlış olduğunu ben de biliyorum ama ölüm düşüncelerini aklımdan atamıyorum. içimden bir ses beni buna itiyor ve en kolay kaçış bu gibi geliyor. gerçekten beni destekleyecek kimsem yok haftalar geçti ama hala etkisinden çıkamıyorum yaşadıklarımın

Hayatta neyin ne olduğunu, bize en fazla ne sağlayabileceğini, ondan neler bekleyebileceğimizi iyi bilmek gerekli. Buna beklentiler konusunda gerçekçi olmak deniyor. Peki intihar nedir? Neden onu "çözüm" olarak görüyorsunuz? Birçok kişi size aynı şeyleri söyleyecek fakat yine de anlamayacaksınız. İntihar nedir? Bedenini kaybetmek anlamına geliyor, hatta yok olma ihtimaliniz de var. Peki siz ne istiyorsunuz? Gerçekten yok olmak mı? Eğer istediğiniz buysa, pekala intihar çözüm sayılabilir, durmayın. Bir şeylerin iyi gitmemesinden yakınıyorsanız bir şeylerin iyi gitmesini bekliyorsunuz demektir. Peki bir şeylerin iyi gitmesini isteyen birisi intiharı çözüm olarak görebilir mi?

İntihar hiçbir şeyi sihirli şekilde düzeltmeyecek, çünkü böyle bir şeyi bekleyemezsiniz. Onun işlevi bu değil. İntihar yanlış demiyorum. Yok olmak isteyen birisi için gayet doğru. Fakat lütfen, bir şeylerin düzelmesini isteyen birisi intihardan bahsetmesin. Ne istediğinizi iyi bilmelisiniz. Yok olmak mı istiyorsunuz? İntihar çözüm. Bir şeylerin düzelmesini mi istiyorsunuz? Meditasyon çözüm, ve Tanrılar orada.

İntihar ne yasaklı bir şey, ne de kimsenin bunu yapmamanız için size yalvaracağı bir şey. Hayatta intihar da var, çünkü mümkün. İntiharı ne kadar "yasaklı" bir şey olarak görürseniz ona farkında olmadan o kadar çekileceksiniz. Yasaklı falan değil, isterseniz gidin yapın. Fakat lütfen ne beklediğinizi bilerek yapın. Bir şeylerin düzelmesini istiyorsanız YAPMAYIN. Çözüm bu değil. Bu mantıksal açıdan YANLIŞ. İntiharın size sağlayabilecekleri bu değil. Ne istediğinizi bilin ve ona göre hareket edin.

İntiharın iyi bir şey olduğunu söylemeye çalışmıyorum, yok olmak istiyorsanız ideal, hatta mükemmel! Yok olmak iyi bir şey mi, ASLA. Kimse de size bunun aksini SÖYLEMEYECEK.

Buradaki yazıları okuyabilirsiniz.

Satou ve Daemonica Bey aynı konuyla ilgili bir dostumuza güzel cevaplar yazdılar, onları okuyun lütfen. Ek olarak, birkaç haftadır hayatınızın kötü olduğunu söylüyorsunuz; burada bazılarının doğduğundan beri hayatı bebat. :D Yani, sadece birkaç hafta kötü geçti diye hemen intihar düşünmenizi anlamadım. Hayat size daha kötüsünü vermez umarım, yoksa iş vahim gibi. Bu inanç, birçok insanın hayata bakış açısını değiştirdi. Hepimiz bu yollardan geçtik ve herkesin derdi kendine ağır, tabii ki.

Mesela, ben cahil ve NPC gibi yaşayan bir insanın böyle duygular içerisinde olduğunu görmedim. Nasıl bir hayat yaşarsa yaşasın, umursamaz; evden işe gider, işten eve gelir ve bu kadar. Ne hayali var ne bir yaşam amacı. Öylesine yaşar. Ama bizim gibiler çok sorgulayıcı ve bir hayali olduğu için, zor zamanlarda hayat anlamsız gelebilir. 'Ee, madem ben hayallerime ulaşamıyorum, madem kötü bir hayat yaşıyorum, ne anlamı var ki?' gibi sorular gelir aklımıza. Bu çok doğal. Ama yaşamak zorundayız böyle bir dünyada, böyle bir toplumun içinde. Bu forumu bulabilmişsiniz, bu en büyük başarıdır. Sarsılmaz bir şekilde inancınızla devam edin bu yola, hayatınız değişecektir. Teşekkürler.

sevgili kardeşler, yaklaşık 3 haftadır hayatım gerçekten berbat gidiyor. böyle olmasındaki temel sebep(çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum) aslında büyük bir şey bile sayılmaz ama kendimi durduramıyorum. hayat sanki durmuş gibi. kendimden korkmaya başladım ölümden başka hiç bir yol yok gibi hissediyorum. daha önce de teşebbüste bulundum ve küçücük bir şeyde bile böyle oluyorken büyük bir şey yaşarsam ne yaparım bilmiyorum. çok kötü hissediyorum hiç bir şey yapmak istemiyorum her şeyin üzerini öylece karalamak istiyorum. yanlış olduğunu ben de biliyorum ama ölüm düşüncelerini aklımdan atamıyorum. içimden bir ses beni buna itiyor ve en kolay kaçış bu gibi geliyor. gerçekten beni destekleyecek kimsem yok haftalar geçti ama hala etkisinden çıkamıyorum yaşadıklarımın
Günaydın ölüm bir kurtuluş değil bunu unutma daha beterini yaşarsın, böyle kötü zamanlarda düşüncelerini durdur, boşluk meditasyonu yap

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back