Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Cesurluk ve gündelik hayat

Tengriken

Member
Satanik Etiklerde gözüme cesurluk çarptı. Örneğin :
Cesurluk, korkudan eser bulundurmamak, aptalca hareketlerde bulunmak, veyahut da ön düşünme sürecinden yoksun olmak anlamına gelmez. Aslında, akılsızlığın kolay yolunu takip etmek yerine; doğru hareketi, öncül düşünceyle geliştirecek, kendimize getirecek ve uygulayacak kadar cesur olmayı öğrenmeliyiz.

Bunun anlamı, kişinin korkaklıkla, korkuyla, negatifliklerle ve engellerle yüzleşmeyi öğrenmesi – nihayetinde de daha yüksek bir farkındalık ve anlayışla onların üstesinden gelmesidir.

Bunu gündelik hayata adım adım uygulamam doğru olmaz mı? Örneğin korktuğum şeylerin üzerine gitmem, korkak şeyleri bırakmam gibi. Böyle böyle yapa yapa aslında hiç terapiste gitmeden sorunlarımı çözebilirim. Ki 2 yıl aralıksız terapiye gittim. Olmazsa hem gider hem etikleri uygularım.

Toparlanmam lazım hızlıca, ne olursa olsun kalkıp yolumda yürümem lazım.

Toparlanmam lazım hızlıca, ne olursa olsun kalkıp yolumda yürümem lazım
Cesurluk, korkudan eser bulundurmamak, aptalca hareketlerde bulunmak, veyahut da ön düşünme sürecinden yoksun olmak anlamına gelmez. Aslında, akılsızlığın kolay yolunu takip etmek yerine; doğru hareketi, öncül düşünceyle geliştirecek, kendimize getirecek ve uygulayacak kadar cesur olmayı öğrenmeliyiz.

Bunun anlamı, kişinin korkaklıkla, korkuyla, negatifliklerle ve engellerle yüzleşmeyi öğrenmesi – nihayetinde de daha yüksek bir farkındalık ve anlayışla onların üstesinden gelmesidir.

Bunu gündelik hayata adım adım uygulamam doğru olmaz mı? Örneğin korktuğum şeylerin üzerine gitmem, korkak şeyleri bırakmam gibi. Böyle böyle yapa yapa aslında hiç terapiste gitmeden sorunlarımı çözebilirim. Ki 2 yıl aralıksız terapiye gittim. Olmazsa hem gider hem etikleri uygularım.
Birşey yapmak zorunda değilsin, korkarsan kork üzülürsen üzül ama bak şunu unutma pes etme, ne olursun kardeşim pes etme, teslim olma
Gün olur yılda ayda, birleşiriz hep altayda, güz ayında kurultayda başı börklü han görünür...

Hayat çelik ellerle atılan zardır
Rahat ölmek olmaz mı bize tasa
Kanlı sınır boyları bize mezardır H.N.Atsiz

Bugün böyle olmam yarın da böyle olacağım anlamına gelmiyor, ayrıca ruh halim değişiyor o, o anlık bir şeymiş. Ruhumu dengeli tutmalıyım.

Korktuğunuz şeylerin üzerine gidip çözmeye çalışmak iyi bir karar olur fakat isterseniz bunu bir terapist eşliğindede yapabilirsiniz. Karar tamamen size kalmış.

Korktuğunuz şeylerin üzerine gidip çözmeye çalışmak iyi bir karar olur fakat isterseniz bunu bir terapist eşliğindede yapabilirsiniz. Karar tamamen size kalmış.
terabis para ister, terapis bedavamı terapi yapacak, ben şimdi terapiste gitsem benden dünyanın parasını alır, zaten zar zor para kazanıyoruz, o parayı verince benim olan aklımda gider, bırakın insanları kendi kendilerine iyileşsinler, başka ülkelerde sağlık bedavaymış, terapis beni sanki cennete götürecek,
Tabip sen elleme benim yaramı
Beni dertlere koyani getir
Lokman hekim gelse yaramı azdirir
Yaramı sarmaya yar kendi gelsin

terabis para ister, terapis bedavamı terapi yapacak, ben şimdi terapiste gitsem benden dünyanın parasını alır, zaten zar zor para kazanıyoruz, o parayı verince benim olan aklımda gider, bırakın insanları kendi kendilerine iyileşsinler, başka ülkelerde sağlık bedavaymış, terapis beni sanki cennete götürecek,
Tabip sen elleme benim yaramı
Beni dertlere koyani getir
Lokman hekim gelse yaramı azdirir
Yaramı sarmaya yar kendi gelsin
Herkes kendi kendine iyileşemez ve terapistler,psikiyatri,psikologlar gibi uzmanlara ihtiyacı olabilir ki bu normaldir. Üyeye verdiğim tavsiyedede bunu isterlerse bir terapistle beraber yürütebileceklerini söylemiştim.

Herkes kendi kendine iyileşemez ve terapistler,psikiyatri,psikologlar gibi uzmanlara ihtiyacı olabilir ki bu normaldir. Üyeye verdiğim tavsiyedede bunu isterlerse bir terapistle beraber yürütebileceklerini söylemiştim.
İyiliğini istiyorsunuz biliyorum, ama terabisleri zengin etmeyin, bir terapistin saatlik yevmiyesi 5 binlira yav ben sabahtan aksama kadar O kadar yevmiye alamıyorum, bu adaletmi ben terapis olsam bana 20 lirada verse 50 lirada verse 100 lirada verse saatlik yardımcı olurum 5000 binlira saatlik, terapis demek paracı demektir

Normal olan budur; elbette ki doğru olur. 'Korkularınızın üstüne gidin' sözü çok klişedir fakat kimse uygulamaz.

Size küçük bir örnek vereyim; diyelim elinizde çok sevdiğiniz bir kalem var, bir noktadan sonra o kaleme o kadar bağlanıyorsunuz ki başka kalem kullanamaz oluyorsunuz. Üstelik o kalemi düşürüp kaybetmekten de korkuyorsunuz ki bu korku yavaş yavaş içinize işleyip sizi geride tutmaya başlıyor. Bu noktada o kalemi kendi ellerinizle çöpe atarsanız sizi geride tutan bir şeyi bırakmış olur, mecburen başka kalemleri kullanmaya başlar ve korkularınızın üstüne gitmiş olursunuz. Bu verdiğim örnek insan ilişkilerine, maddi durumlara ve diğer konulara uygulanabilir. Diyelim video oyunlarına bağımlı oldunuz ve çalışmaktan korkuyorsunuz; akademik kariyer için video oyunlarınızı tamamen silip bağımlılığınızı ve korkularınızı yenmiş olursunuz.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back