Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Anskiyete ve depresyon hakkında

rehector

New member
Çok yorgunum arkadaşlar. Yoğun bir depresyon ve anksiyeteyle mücadele ediyorum. İlaç kullanıyorum. Uzun uzun anlatsam da yetmez o yüzden kafanızı şişirmek istemem... Ben artık bir iş bulmak ve başarılı olmak istiyorum, bunun için ruhumu verebilirim ama öyle bir teklif yok. Hayatta başarıya ulaşmak için bir yol arıyorum. Şansım çok kapalı. Fikirlerinizi bekliyorum

Çok yorgunum arkadaşlar. Yoğun bir depresyon ve anksiyeteyle mücadele ediyorum. İlaç kullanıyorum. Uzun uzun anlatsam da yetmez o yüzden kafanızı şişirmek istemem... Ben artık bir iş bulmak ve başarılı olmak istiyorum, bunun için ruhumu verebilirim ama öyle bir teklif yok. Hayatta başarıya ulaşmak için bir yol arıyorum. Şansım çok kapalı. Fikirlerinizi bekliyorum
Kardeşim çalışana iş çok, iş beğenmiyorsunuz illa evrak işi yapmak zorunda değilsin sevdiğin işi yap, insan sevdiği işte başarılı olur yılma pes etme düşsende ayağa kalk, depresyon ilacı kullanma onlar insanı robot gibi yapar kendine gel, at ilaçları kullanma .... Esenlikler

Bir hayalin var mı ? seni en çok bu hayatta ne mutlu ederdi
Bazı insanlar en sevdiği şarkıyı dinleyip ya da önüne muzlu pasta koysan bile mutlu olabilir onları kıskanıyorum aslında
Çevre de bu durumu etkiliyebiliyor özellikle giydiğin kıyafeti ya da dinlediğin müziği bile yargılayan bir toplum da mutlu olmak zor
Benim hayalimde ki meslek hayalprest biri olduğum için aktör yada film yapımcısı olmaktı ama bazen şansın olmuyor ve imkanlar kısıtlı olabiliyor şuan hayalimden alakasız bir bölüm okuyorum
Sanırım kendi problemleri mi yazdım şuan bildiğim çok güzel bir söz var geçmişe bağlı kalma gelecekten de umut bekleme anda yaşa sonuçta hayat surprizlerle dolu her şey olabilir
Belki çok mutlu olucağın bir işte çalışırsın güzel bir çevren olur ama ilaçları azaltıp bırakmaya çalış bende doktora gitmiştim tek yaptığı beni dinleyip ilaç vermekti bütün her şey sende bitiyor bir şeylerin değişmesini istiyorsan ilk önce kendin değişmelisin çalışmak istersen biraz araştırma yap bence bulabilirsin dikkat et kendine esenlikler dilerim

Hayatta büyük hedeflere bir anda ulaşmak mümkün değildir; her şey adım adım gerçekleşir. Bu adımlar, başarıya giden yolda birbirine bağlı halkalar gibidir. Örneğin, bir saat almak istiyorsanız, önce paraya, parayı kazanmak için işe, iş için bilgiye, bilgi için ise eğitime ihtiyacınız vardır. Her adım, bir diğerini hazırlar.

Benzer şekilde, büyük hedefleriniz için de adımlara odaklanmalısınız. Tek bir yol yerine alternatif yollar geliştirmek, tökezlediğinizde sizi tekrar doğrultabilir. Başarı, sabırla ilerlemeyi gerektirir; adımlarınızı dikkatle atın.

Bu bir süreç gerektirir; istedikleriniz gökten düşmeyecek. Evet, zor ve zahmetli olacak, ancak savaş vermeden hiçbir şey elde edilmez. Eğer zorunda değilseniz ilaçlara başvurmadan önce alternatif çözümleri değerlendirin, zira ilaçlar bu tür durumlarda genel olarak yarardan çok zarar getirir.

Fiziksel, ruhsal ve zihinsel sağlığınız bu yolda kritik önemdedir. Bu yüzden yediklerinize dikkat edin, vücudunuzu aktif tutun, meditasyon yaparak ruhunuzu güçlendirin ve sizi mutlu eden aktivitelerle zaman geçirirek zihinsel sağlığınızı iyileştirin. Sağlam bir ruh, zihin ve beden, başarıya ulaşmanın temelidir.

Unutmayın, zihninize ne koyarsanız o olur, zihnin güçleri vardır ve bu başlangıçtır.

Esenlikler,

Başarıya ulaşmış hiç kimse şanslı değildi, onları başarılı yapan şey de şans değildi. Bence ilk önce başarı dediğiniz şeyi sorgulayın, "Başarı nedir, onu neden istiyorsunuz ve ona nasıl sahip olabilirsiniz?" Internette, youtube da kaliteli içerek üreten ve gerçekten yararını görebileceğiniz bir çok profesör ya da kişisel gelişim uzmanı var. Onlara bakabilirsiniz.

Hayal kurmak ya da istemekten başka bir şey yapıyor musunuz? Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum, ayağa kalkmaya çalışsanız bile sizi aşağı çeken, size yük olan şeyler var. Belki gözünüzde büyüttüğünüz dertleriniz ya da korkularınız var, anlamanız gereken şey bunların hiçbirinin gerçek olmadığı.

Sizden sadece farkında olmanızı isteyeceğim, yatağınızdan kalmanızı gerektirmeyecek bir şekilde hem de. Bir anlık yaşadığınız her şeyi unutun ve gerçekte kim olduğunuzu düşünün. Bütün umutlarınızla, inançlarınızla, hayallerinizle kendinize nasıl ait olduğunuzu düşünün. Sonra durun ve dinleyin, bakın, koklayın ve dokunun. Yaptığınız her şeyi farkında olarak yapın, hayattaki akışı fark etmeye çalışın. Her şeyin nasıl da devam ettiğini görün. Size zarar veren hayat, aynı zamanda iyileştirecektir de. Çaba göstermeniz ve iyiliği görmeniz gerekiyor.

Depresyon diye adlandırabilir miyim bilmiyorum ancak kendimi en dipte gördüğüm birçok an oldu, yaklaşık 7 8 aydır da toparlanmaya çalışıyorum. Bu süreçte bana en yardımcı olan şey belki garip gelecek ama günlük tutmaktı. Kişiliğimdeki değişim, olaylara daha kapsamlı bakmaya çalışmam ve kendim için verdiğim emekleri görmem içimdeki karamsarlığı büyük oranda yenmeme yardımcı oldu. İnsanın kendi sesinden daha dokunaklı ne olabilir ki? Bu yüzden kendi içinizi ve sorunlarınızı keşfedin, ardından bunları düzeltmeye çalışın. Aksi halde acı çekmeye devam edersiniz.

Demem o ki, ilacınız kafanızın içinde. Biraz "yapıcı" sorgulama, biraz da uğruna ayağa kalkacağınız bir amaç ile bu durumdan kurtulabilirsiniz. Her şey ilk önce fark etmekle başlar ve merak etmekle devam eder...

İyi günler dilerim.

Ben de bu durumlardan geçmek zorunda kaldım maalesef. İlaçlara kurtarıcı gözüyle bakmamanı, meditasyonlarına önem göstermeni öneririm. Her şeyin zamanla halledileceğini unutma lütfen. İyi günler dilerim.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back