Hayatta büyük hedeflere bir anda ulaşmak mümkün değildir; her şey adım adım gerçekleşir. Bu adımlar, başarıya giden yolda birbirine bağlı halkalar gibidir. Örneğin, bir saat almak istiyorsanız, önce paraya, parayı kazanmak için işe, iş için bilgiye, bilgi için ise eğitime ihtiyacınız vardır. Her adım, bir diğerini hazırlar.
Benzer şekilde, büyük hedefleriniz için de adımlara odaklanmalısınız. Tek bir yol yerine alternatif yollar geliştirmek, tökezlediğinizde sizi tekrar doğrultabilir. Başarı, sabırla ilerlemeyi gerektirir; adımlarınızı dikkatle atın.
Bu bir süreç gerektirir; istedikleriniz gökten düşmeyecek. Evet, zor ve zahmetli olacak, ancak savaş vermeden hiçbir şey elde edilmez. Eğer zorunda değilseniz ilaçlara başvurmadan önce alternatif çözümleri değerlendirin, zira ilaçlar bu tür durumlarda genel olarak yarardan çok zarar getirir.
Fiziksel, ruhsal ve zihinsel sağlığınız bu yolda kritik önemdedir. Bu yüzden yediklerinize dikkat edin, vücudunuzu aktif tutun, meditasyon yaparak ruhunuzu güçlendirin ve sizi mutlu eden aktivitelerle zaman geçirirek zihinsel sağlığınızı iyileştirin. Sağlam bir ruh, zihin ve beden, başarıya ulaşmanın temelidir.
Unutmayın, zihninize ne koyarsanız o olur, zihnin güçleri vardır ve bu başlangıçtır.