Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Anksiyete depresyon

Bence Aydınlıkyol abinin biraz tatile ve eğlenmeye ihtiyacı var. Hayat onu biraz bunaltmış olabilir.
Şüphesiz, ilaçlar tedavi ediyor ve sorunu kökten çözüyor kaç tane hasta iyileşti öyle yalan yok.
Ama siz de çabalarsanız, oluyor. İlaç, beyni harekete geçirir ve siz de yapmanız gerekeni yaparsınız.

Ancak böyle stresli ve bunaltıcı durumlarda meditasyon ve Valefor çalışması çok iyi gelir.
Bence ilk olarak bunlar yapılmalı. İlaçlar en büyük krizler için kullanılmalı, ufak şeyler için değil.
Sonne abi, iyiliğimiz için "Meditasyon ve ritüel yapın." diyor, çünkü o ilaçların yan etkileri olabiliyor. Ama bazı insanların gerçekten ilaca ihtiyacı oluyor; sinir hastası insanlar olabiliyor. Hastanede buna şahit oldum Kadına ilaç vermediğimiz takdirde kendine zarar veriyordu, titreme geliyordu. Ama o da iyileşti, iyi ki şu an bir problemi yok. Bu olay yaklaşık bir ay önce oldu.

Sokrates bey, siz yardımcı olmak istemişsiniz zaten. Terapist iyi bir seçenek, evet.
Ama bilemiyorum, hiç deneyimlemedim o yüzden bu konuda yorum yapamayacağım.
Yine de gerçek bir dostuyla konuşup, belki bir kampa gidip balık tutsalar veya bir eğlence parkına gidip bir hız trenine binse Aydınlıkyol abi büyük bir enerjiyle geri gelir foruma :D
Siz söyleyince farkettim. Bir yandan yazı yazıp bir yandan ders çalışıp bir yandan uykusuzluk çektiğimden gerilmişim galiba. Gereksiz bir sorumlulukta hissetmişim. Sonne Beyle farklı düşünmüşüzdür belki o an. Moderatör ünvanından dolayı engizisyon mahkemesinde falan sanmışım herhalde kendimi. Muhtemelen bilgi birikimi benimkinden fazladır o yüzden verdiği tavsiye mutlaka yararlıdır.

Aydınlıkyol Bey konu başlığınız altındaki 41. mesaj bu her türden tavsiye verildi. Balık tutmak da dahil buna. İsterseniz tüm yazdıklarımı yalanlayın. İsterseniz terapi alın. İsterseniz meditasyon yapın. İsterseniz hız trenine binin. Sizin bileceğiniz iş. Doğrusunu seçeceğinizdir.

Son birkaç mesajımın profesyonelce olmadığını kabul ediyorum. Bundan dolayı forumda uzun süre mesaj atmayı düşünmüyorum zaten.

Geçmiş olsun diliyorum Targon bu arada umarım ameliyatın başarılı geçer.

Kusurum olduysa affola Hepinize esenlikler

Sanrısal bozukluk ile şizofreni ayrı şeylerdir. Dediğiniz gibi belki de hatalıyımdır. Sizi attığınız 10 mesaj kadar tanıyorum. Niyetim de sizi karalamak değil. İlaçlar hakkında olumsuz düşünceleriniz ve etkileri hakkında yaşadığınız olumsuz düşünceler, bedensel olarak yaşadığınız kaygı sanrı olabilir. Dağınık düşünceler, duygu-durum bozuklukları vs. bunlar belirti olabilir. Terapistiniz ben değilim. Sizin ile ilgelenecek kişi size aslını anlatıcaktır zaten. Durum sadece anksiyete ve depresyon ise terapi buna göre yapılacak ve istediğiniz şekilde kendinizi daha iyi hissediceksiniz.
terapi almak bende isterim, konuşmak bu işin ustası biriyle, zaten böyle durumlarda bazı insanların sözleri insanın ya moralini bozuyor, ya moral veriyor çünkü
Cidden mi? Duyarsız muamelesi mi yapıyorsunuz? Moderatör seviyesinde ki biri yazınca şüpheye düştüm. Acaba çok saçma bir düşünceyi dile mi getirdim diye. Aydınlıkyol Beyin daha önce yazdığı yazılara baktım. Daha önce bir kutu vitamini aynı anda aldığını ve yine bedensel olarak olumsuz düşünceler yazdığını gördüm. Bu denli takviye kullanımı ölümle de sonuçlanabilir. Böyle bir durumda meditasyon ne kadar işlevsel olabilir, vicdanınıza bırakıyorum. En başta zaten psikolojik olarak bir kaç taktik verdim sadece. Son okuduklarımda beni baya tedirgin etti. Amacımda yardımcı olmaktı.
Bir kutu vitamini aynı anda içmedim bir tane bir tane içtim, günde bir tablet içtim oda kabızlık yapıyormuş dahada içmedim, en fazla 3 gün içtim kutu öyle duruyor, bir kutu vitamini aynı anda içecek kadar aklımı kaybetmedim, şükürler olsun aklım yerinde, ben ilaca düşman değilim ama kardeşim ilaç kimine uykusuzluk yapar bende uykusuz kalınca iyice stres oluyorum, ben uykumu güzelce uyumadıktan sonra, ne yapim o ilacı en iyi ilaç uyku beyni dinleniyor insanın, derdimize çare aramayalımmı ilaçlara endişeli yaklaşıyorum, zaten anksiyete bozukluğu pank atak depresyon genıs alan fobisi, sosyal fobi bunlar var bende ben kendimi biliyorum, ama kafada kurma akıl dışı düşünceler bunlar akıl hastalığı, ben darlanıyorum hep aynı monoton bir hayat evden işe işten eve bıktım artık, bir doğaya çıkmak değişik insanlarla tanışmak, biraz kafamı dinlemek, böyle düşünmek hezeyanmı? büyük şehirden bunaldim, oda bende panik atak asiyetemi ne zıkımsa ondan yapmış, aklımız başımızda Tanrı/çalara şükür

Cidden mi? Duyarsız muamelesi mi yapıyorsunuz? Moderatör seviyesinde ki biri yazınca şüpheye düştüm. Acaba çok saçma bir düşünceyi dile mi getirdim diye. Aydınlıkyol Beyin daha önce yazdığı yazılara baktım. Daha önce bir kutu vitamini aynı anda aldığını ve yine bedensel olarak olumsuz düşünceler yazdığını gördüm. Bu denli takviye kullanımı ölümle de sonuçlanabilir. Böyle bir durumda meditasyon ne kadar işlevsel olabilir, vicdanınıza bırakıyorum. En başta zaten psikolojik olarak bir kaç taktik verdim sadece. Son okuduklarımda beni baya tedirgin etti. Amacımda yardımcı olmaktı.
Size bir tavsiye benden, sakın psiyatrist psikolog felan olmayın, eğer psikiyatride sizin gibi hekimler varsa, vay bu insanların haline teşhis koymak öyle kolay değil, o psikiyatrist pidkologlar yüzlerce kişiyle muhattab ola ola , deneyim kazanmışlar atladıkları yerler olur yanlışları olur, ama doktor diyorki bu ilaç sana yaramazsa gel, çaresine bakalım başka ilaç verelim onu dene, teşhis koymak için birebir psikiyatristle konuşuyorsun, oda teşhis koyuyor, ilaç yazıyor 1 ay sonra muayneye gel diyor vs, Esenlikler

Bence Aydınlıkyol abinin biraz tatile ve eğlenmeye ihtiyacı var. Hayat onu biraz bunaltmış olabilir.
Şüphesiz, ilaçlar tedavi ediyor ve sorunu kökten çözüyor kaç tane hasta iyileşti öyle yalan yok.
Ama siz de çabalarsanız, oluyor. İlaç, beyni harekete geçirir ve siz de yapmanız gerekeni yaparsınız.

Ancak böyle stresli ve bunaltıcı durumlarda meditasyon ve Valefor çalışması çok iyi gelir.
Bence ilk olarak bunlar yapılmalı. İlaçlar en büyük krizler için kullanılmalı, ufak şeyler için değil.
Sonne abi, iyiliğimiz için "Meditasyon ve ritüel yapın." diyor, çünkü o ilaçların yan etkileri olabiliyor. Ama bazı insanların gerçekten ilaca ihtiyacı oluyor; sinir hastası insanlar olabiliyor. Hastanede buna şahit oldum Kadına ilaç vermediğimiz takdirde kendine zarar veriyordu, titreme geliyordu. Ama o da iyileşti, iyi ki şu an bir problemi yok. Bu olay yaklaşık bir ay önce oldu.

Sokrates bey, siz yardımcı olmak istemişsiniz zaten. Terapist iyi bir seçenek, evet.
Ama bilemiyorum, hiç deneyimlemedim o yüzden bu konuda yorum yapamayacağım.
Yine de gerçek bir dostuyla konuşup, belki bir kampa gidip balık tutsalar veya bir eğlence parkına gidip bir hız trenine binse Aydınlıkyol abi büyük bir enerjiyle geri gelir foruma :D
Teşekkür ederim, sağlıkcıysanız sizden bir fikir istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim, bendeki sorunu siz okumuşsunuzdur, aksiyete panik bunlardan dolayı depresyon yaşıyorum, bu hayatımı kötüleştiriyor, buna rağmen boya badana işlerimi yapıyorum, hayat mücadelemi veriyorum, sizce psikiyatrin verdiği ilaçları kullanmalimiyim yoksa, Lord Valefor ritüeli duygusal beden çalışmasımı yapmalıyım, veya her ikisimi ? Esenlikler

Bu ifadem geneli hedef almakta olup, özel olarak bir duyarsızlığa teşvik anlamı taşımamaktadır. Mesele, gereğinden fazla uzatılıp karmaşıklaştırılmamalıdır. Aydınlıkyol Bey’in bu ölçüde takviye kullanımını desteklediğimi söylemek doğru olmaz; kaldı ki kendisi de bu konudaki söyleminizin abartı niteliği taşıdığını ifade etmektedir.

İlaçların uzun vadede çeşitli yan etkiler doğurması muhtemeldir; bu nedenle, mutlak bir zorunluluk olmadıkça tercih edilmemeleri en sağlıklı yaklaşım olacaktır. Burada esasen, bireyin meditasyon yoluyla gelişip Tanrı hâline gelmesini konuşuyoruz—bu bağlamda, böyle meselelerin çözülebilir olması zaten beklenendir. Elde edilmek istenen sonuca göre süreç şekil değiştirebilir; ancak elde edilemeyecek bir şey bulunmuyor.

Teşekkür ederim, sağlıkcıysanız sizden bir fikir istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim, bendeki sorunu siz okumuşsunuzdur, aksiyete panik bunlardan dolayı depresyon yaşıyorum, bu hayatımı kötüleştiriyor, buna rağmen boya badana işlerimi yapıyorum, hayat mücadelemi veriyorum, sizce psikiyatrin verdiği ilaçları kullanmalimiyim yoksa, Lord Valefor ritüeli duygusal beden çalışmasımı yapmalıyım, veya her ikisimi ? Esenlikler
İlaç, başvurulması gereken en son çaredir. Size aktardığım çalışmalara başlamanız ve bununla birlikte fiziksel anlamda sizi biraz olsun mutlu edebilecek, dengeleyici unsurlara yönelmeniz çok daha sağlıklı ve yerinde bir yaklaşım olacaktır.

Bu süreçte bir terapistten destek alabilir, düzenli olarak günlük tutabilir ya da yaşadığınız sorunları burada bizimle paylaşabilirsiniz. Size yardımcı olmak bizim için memnuniyet verici olacaktır.

İntihar düşüncesi, kendine ve çevreye zarar verme, varoluş sancısı, umutsuzluk gibi durumlar birkaç yıldır devam ediyorsa, ilaç kullanımı düşünülebilir.
Ancak bu hisler yeni başladıysa, özellikle anksiyete ve panik atak durumları varsa, hemen ilaç kullanmayın abi. Öncelikle sevdiklerinizle vakit geçirin, ruhani çalışmalar yapın. Süreci hızlandırmak isterseniz bir terapiste gitmenizi öneririm.

Ama bu da biraz şans işi... Bazı terapistler öyle oluyor ki sanki duvara konuşuyorsun. Ruhaniyet ve sosyal aktivite yaparak Aylar geçmesine rağmen bir sonuç olmadıysa, büyük ihtimalle beyindeki bazı kimyasallar sorun çıkarıyor demektir.

Bu durumda ilaç kullanımı gerekebilir. Ama bunu da dikkatli yapın. Bir keresinde bir hastaya ilaç yazılırken, hapı ikiye bölüp sadece yarısını içmesi gerektiği söylenmişti. Unutup tüm hapı içmiş ve mide bulantısı başlamış.
Başlangıçta uyku hali, uykusuzluk ya da mide bulantısı gibi yan etkiler olabilir. Ama beden ilaca alıştıkça bu yan etkiler azalır. Bu, çoğu ilaç için geçerli.

Umarım en kısa sürede iyileşirsiniz abi. Ben de sizin için dua edeceğim. Esenlikler dilerim.

İntihar düşüncesi, kendine ve çevreye zarar verme, varoluş sancısı, umutsuzluk gibi durumlar birkaç yıldır devam ediyorsa, ilaç kullanımı düşünülebilir.
Ancak bu hisler yeni başladıysa, özellikle anksiyete ve panik atak durumları varsa, hemen ilaç kullanmayın abi. Öncelikle sevdiklerinizle vakit geçirin, ruhani çalışmalar yapın. Süreci hızlandırmak isterseniz bir terapiste gitmenizi öneririm.

Ama bu da biraz şans işi... Bazı terapistler öyle oluyor ki sanki duvara konuşuyorsun. Ruhaniyet ve sosyal aktivite yaparak Aylar geçmesine rağmen bir sonuç olmadıysa, büyük ihtimalle beyindeki bazı kimyasallar sorun çıkarıyor demektir.

Bu durumda ilaç kullanımı gerekebilir. Ama bunu da dikkatli yapın. Bir keresinde bir hastaya ilaç yazılırken, hapı ikiye bölüp sadece yarısını içmesi gerektiği söylenmişti. Unutup tüm hapı içmiş ve mide bulantısı başlamış.
Başlangıçta uyku hali, uykusuzluk ya da mide bulantısı gibi yan etkiler olabilir. Ama beden ilaca alıştıkça bu yan etkiler azalır. Bu, çoğu ilaç için geçerli.

Umarım en kısa sürede iyileşirsiniz abi. Ben de sizin için dua edeceğim. Esenlikler dilerim.
Teşekkürler, intihar düşüncesi kesinlikle yok, kendime zarar verme çevreye zarar verme düşüncesi yok, varoluş sancısı tabiki hayatın amacı sorgulama bunları yapıyoruz, zaten onun için adanmış olduk, lakin bu beni o kadar rahatsız etmiyor, umutsuzluktan ziyade geleceğe dönük korku ve kaygı var, dün özel bir psikiyatristle görüştüm özel hastaneye gittim bana *** yazdı birde antidepresan kullan dedi yarım yarım kullanacakmışım, zanazi yarım içtim rahatlatıyor ama şu var, bağımlılık yapıyor bu gün hiç içmedim bağımlılık yaptığını okuyunca, sade bir 0.25 mg yarım tablet içtim dün biraz rahatliyorsun, doktora dedimki, terapi alsam vs nefes egzersizi yapsam dedim, olmaz dedi, beyin kimyasının düzelmesi lazımmış, doktor aynı hastalıktan bendede var dedi yıllardır ilaç kullanıyorum, bu anksiyete senin yaşamını kötü etkiler dedi, dedim korkularımın üzerine gitsem dedim olmuyor dedi illa ilaç kılacakmışım, yani 4 gün içinde iki tane psikiyatristle görüştüm, biri devlet biri özel, *** tehlikeli bir ilaç içince rahatliyorsun ama ben ilaca bağımlı olmaktanda endişe ve kaygı duyuyorum, birde günde 3 defa içecekmişim ***ı yanında antidepresan verdi onuda yarım içecekmişim o günde birdefa yarım, bir hafta sonra tam içmeye başlayacakmışım, ben sadece dün yarım tablet *** içtim biraz rahatlattı işte, aşırı bağımlılık yaptığını okuyunca çok endişelendim keşke içmeseydim dedim, dahada içmedim sıkıntılar devam ediyor, bende anksiyete eskiden beri var, iki haftadır depresyonda eklendi moral bozukluğu, iştahım gitti, kabızlık çektim bir gece uykusuz kaldım, kontrolü kaybedecekmiş gibi bir korku vs vs işte sağolun desteğiniz için, birde bilen biriyle konuşmakta çok istiyorum, konuşmak içimi dökmekte istiyorum, Esenlikler

[Moderatör notu: İlaç ismi vermeyin.]

Bu ifadem geneli hedef almakta olup, özel olarak bir duyarsızlığa teşvik anlamı taşımamaktadır. Mesele, gereğinden fazla uzatılıp karmaşıklaştırılmamalıdır. Aydınlıkyol Bey’in bu ölçüde takviye kullanımını desteklediğimi söylemek doğru olmaz; kaldı ki kendisi de bu konudaki söyleminizin abartı niteliği taşıdığını ifade etmektedir.

İlaçların uzun vadede çeşitli yan etkiler doğurması muhtemeldir; bu nedenle, mutlak bir zorunluluk olmadıkça tercih edilmemeleri en sağlıklı yaklaşım olacaktır. Burada esasen, bireyin meditasyon yoluyla gelişip Tanrı hâline gelmesini konuşuyoruz—bu bağlamda, böyle meselelerin çözülebilir olması zaten beklenendir. Elde edilmek istenen sonuca göre süreç şekil değiştirebilir; ancak elde edilemeyecek bir şey bulunmuyor.

İlaç, başvurulması gereken en son çaredir. Size aktardığım çalışmalara başlamanız ve bununla birlikte fiziksel anlamda sizi biraz olsun mutlu edebilecek, dengeleyici unsurlara yönelmeniz çok daha sağlıklı ve yerinde bir yaklaşım olacaktır.

Bu süreçte bir terapistten destek alabilir, düzenli olarak günlük tutabilir ya da yaşadığınız sorunları burada bizimle paylaşabilirsiniz. Size yardımcı olmak bizim için memnuniyet verici olacaktır.
Sağolun desteğiniz için, ilaç bağımlısı olmak istemiyorum, ilaç bağımlısı olmak heleki psikolojik ilaç bağımlısı olmak hiç istemiyorum, meditasyonları 3 haftadır aksattım bu sabah yaptım odaklanmada zorluk çektim, isteksizlik oldu Zeus babaya dualar ettim sağolun esenlikler

Arkadaşlar çare arayışlarım sürüyor, acı biber kırımızı acı biber, araştırdım endorfini yükseliyor hormonlar çalışmasa bile endorfini yükseltiyor, paydos edince marketten alacam kulaklarım dan ateş çıksın, onuda deneyecem Esenlikler

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back