lavenderblonde said:
Yahudi bir şirket olduğu için sonuçları manipüle etmiş olabilir mi?
Hayır
Esenlikler,
Burada bizim "paranoyak" olduğumuzu düşünüp "Yok canım, o kadar da değildir." dediğinizi biliyor ve bu cevabı da yine aynı basit önyargıyla yazdığınızı tahmin edebiliyorum.
Ancak, hayır, paranoyayla yaklaşmıyoruz. Her ne kadar Yahudilere "kertenkele" desek de, genetik olarak bir kertenkelenin Yahudi çıkması imkânsızken, kertenkele salyasını "%100 certified verified uber super Jewish supreme gene!" olarak analiz eden firmalar bunlar, ki buna dair haberleri bulabilirsiniz.
İkinci olarak, ben size isimlerini sıralayayım: 23andMe, MyHeritage, AncestryDNA, FamilyTreeDNA.
https://en.wikipedia.org/wiki/Anne_Wojcicki
https://en.wikipedia.org/wiki/Bennett_Greenspan
The company is headquartered in Or Yehuda, Israel,[12] with additional offices in Tel Aviv, Israel,[13] Lehi, Utah,[14] Kyiv, Ukraine, and Burbank, California. " https://en.wikipedia.org/wiki/MyHeritage
Bir tek AncestryDNA ile ilgili fazla bir bilgi yok, ancak iyi ya da kötü bu alanda olan herkesin Yahudi olduğunu ortaya çıkarmışken, üst pozisyonlarında Yahudi olmadığını farz etsek bile bu, Yahudi yönetim ağının dışında olduklarına bir kanıt olarak gösterilemezdi.
Güney Afrika'daki bir tane cani şerefsiz, Beyazları özel mülkiyetlerinde öldürme çağrısı yaparken, Yahudiler sorulunca da "Onlar bize çok yardımcı oluyorlar! Antisemitik olmanın lüzumu yok!" diye açıklamalar yaparken, biz burada sayısız kaynak sunmuşken, hatta ve hatta çok iyi hatırlıyorum, yıllar önce bu şirketlerde çalışan insanlar bile Yahudilik eklediklerini itiraf etmişken ve sırf bu yüzden bu şirketlerle çalışan insanlar bile, daha doğru sonuçlar için kendi hesaplayıcılarını ortaya çıkarmışken, siz sırf basit bir önyargıdan ötürü -ki buna dair koz vermiş olsak hatamızı da kabul edeceğim, fakat 10 şey söylüyorsak 9'unu kaynaklarla destekleyebilecek düzeydeyiz-, "İçinizi ferah tutun! Kesinlikle buradakiler paranoyak! Yahudiler yapmaz öyle şey! Abartılıyor! Yalan!" şeklinde çıkışlar yapıyorsunuz.
Ben bu akademik/"bilimsel" yalanlarla ilgili kaynaklar gösterebilirim, peki siz, bunu geçmişte de yapmış olmamıza rağmen, bir gün de yeni gelen bir insan bir şey sorduğunda, buradaki insanları aşağılarmışçasına "Yok! Abartılıyor!" demeyi bırakacak mısınız? Hâlâ bu mentalitede biriymişçesine cevaplar veriyorsunuz.
Covid hakkında uyarırken de insanlar "JoS abartıyor! Yok öyle bir şey!" demişlerdi, sonrasında efendileri tıpış tıpış itiraf ediverdi ve şimdi aşıları üretenler de hesap vermekte.
Ben ayrıca size bilimle doğrudan alakadar olan insanların, bilimin taraflı olabileceğini daha çok düşünme eğiliminde olduğuna dair araştırma da gösterebilirim, ancak popüler bilim kaynakları bunları yapmayacaklardır.
Ne yapmamız gerekiyor sizi ikna etmek için? Ciddi şekilde soruyorum. Hadi ikna olmadınız veya olmayacaksınız, insanlar Yahudiler hakkında endişeliyken, bu sorunu ve insanların bütün bilgilendirmelerini küçümsermişçesine, verdiğiniz basit bir "Hayır" cevabı sizce uygun mudur?
Fikirlerinizi belirtebilirsiniz ancak bunu özellikle bütün bir forumun kaygılarını ve enformasyonel paylaşımlarını umursamaz ve aşağılayıcı şekilde gerçekleştiriyorsunuz, ve bu da saygı çerçevesinde gelişen bir fikir ayrılığı değil.
İyi geceler.